• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: kam chodite na cvicak?
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    ERIKK: no je fakt, ze od malicka byl v kontaktu s hodne lidma, takze z toho to asi prameni...na cvicak chodime, zatim teda kvuli vyjizdeni na nektery cizi psy, ale sportovni obranu uz mi doporucovali taky, takze o tom uvazuju...po vcerejsku jeste vic...
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    Myslim ze tohle je opacnej problem socializace... na jendnu stranu ma bejt pes v pohode a neutocit na lidi, ale zaroven se musi taky vest k tomu aby neduveroval kazdymu.

    Kazdej pes ma nejakou povahu, jednoho musis krotit aby nerozkousal vsechno co beha, druhej by se mazlil s nasilnikem...

    zkusil bych vic vymezit kdo se ho smi dotykat, ke komu muze a ke komu ne a asi v tomhle pripade jednoznacne na cvicak pokud od nej chces obranu.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no pocit nic moc teda... takze az mi zas nekdo bude delat prednasku o psovi zabijakovi, asi ho rovnou poslu do patricnych mist...:)
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: To je desivy :(. Uchyl jeden.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no mne vcera dost vydesil nejakej typek, co me sledoval celou cestu, co jsem v noci Igora vencila, pokazdy, kdyz jsem se zastavila, on se taky zastavil a dosel tak se mnou az k baraku...celkem blbej pocit...a Igor jediny, co delal, tak vrtel nadsene ocasem a jeste za nim chtel jit si hrat, takze strachu moc nenahanel...smoazrejme jsme zkousela respekt budici povely jako "Igore klid a nesmis", ale pozadovany psychologicky efekt to nemelo...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: Ja spis spoleham na to ze kdyz jdu s tzv. bojovym psem tak me nikdo nenapadne protoze se bude bat uz jen toho ze mam sebou takoveho psa.
    Jednou me v lese vydesili nejaky ukacka (tenkrat sem sebou mela Dobrmana jmenoval se Killer a desne se bal chlapu az tak ze si z nich obcas ucuraval strachy ). Ukacka na me vybafli ze krovi Killer se lekl a zacal utikat nastesti u toho stekal tak sem zacala rvat KILLER! KILLER! No a ukacka zdrhlali rychleji nez Killer.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SKYTHA: to je podlemě individuální na povaze každýho psa..
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    mam takovej, mozna trochu blbej dotaz, ale co:) Jak moc ma pes zakodovany, ze ma panicka branit? Nejde mi o to, ho na nekoho cilene posilat, ale kdyby doslo k situaci, ze me fakt nekdo prepadne nebo neco podobnyho, bude ten pes vedet, ze tp je spatne a ze ma reagovat? Zatim se ke vsem podezrelym individuim spis nadsene zene a chce si s nima hrat...
    BATOO
    BATOO --- ---
    Tak se nam to vcera narodilo, 8 zdravych stenatek. 5 kluku a 3 holky. Vetsina z nich ma zihani takze bojove vypadaji i po 2 dnech zivota:) Zitra hodim link na fotky. Jestli to budou neco jako bulici a nebo cistokrevni oresi to zatim nedokazu posoudit:) Bohuzel mam ted docela fofr takze mooozna budou fotky pozdeji, kupujeme totiz jeste lamu:).
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    CHOTOUCHOVAK: tiež si nepamätám kedy naposledy som videla takto uviazaného psa na vesnici. alebo chodím do tých "uvedomelých"
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    SATHIK: s tou drtivou většinou bych to tak nepřeháněl. Apoň u nás na vsi to je spíš naopak.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    MIKEYLA: to urcite souhlas. taky znam par takovych pripadu, kdy velmi draha a veterinari "uctivana" krmiva psovi vubec nesedla a na mnohem levnejsim krmivu je bez problemu.. cely problem je holt v tom, ze si zvire nedokaze rict a lidi pak tapou..) ale to je stigma doby - "nejdrazsi=nejlepsi"
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    RAVNOS: Asi na něj došla krize středního věku :o)) Tohle je něco jiného přece, znám pár lidí, kteří mají psy u boudy na řetězu, ale ti psi jinak makají..nebo se snima chodí 3x denně na procházky jak s panelákovým psem..
    KOMONO_BURU
    KOMONO_BURU --- ---
    BRUKEV: My kupujeme granule pro velká plemena (oba psi mají nad 25kg) a jsme spokojeni. U ProPlanu jsou granulky větší, ale u jiných krmiv nevím.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    ERIKK: Vesnickej vořech je taky drtivou většinu života přivázaný na řetězu s výběhem 2 metry doprava a 2 doleva.. :o( A taky dnešním chovem, kdy se jede na vzhled a zdraví je až na druhém místě (ne-li ještě dál), to dopadá, jak to dopadá..
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    je zajmave jak takovej vesnickej vorech kterej dostava zbytky od stolu a sezere co najde po zemi nema vetsinou zadny potize ani s prijmem potravy, ani s dostatkem zivim. Ne ze bych nekrmil prevazne granulema, ale rikam si ze to je proti prirode.
    ZRK
    ZRK --- ---
    MIKEYLA: uf, zajímavej případ tedy...ale možný je všecko. V dnešní době už se divim fakt máločemu ještě...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    AIKKA: jeden náš známý nám vyprávěl, že jeho labradorka z ničeho nic přestala chodit, nemohla se zvednout a byla na tom hodně špatně, veterináři si vůbec nevěděli rady, dělali jí hromady vyšetření a v podstatě ji běhěm několika měsíců nedokázali pomoct. Známej už nevěděl, co s ní, tak zkusil ještě změnit krmivo (neměl vůbec tušení, že by zdravotní problémy s pohybovým aparátem mohlo způsobit krmení a hle, po tom, co ji nahradil ACANU jiným, levnějším krmivem, ted si nejsem jistá, co přesně to říkal (mám dojem, že TECHNICAL) nebo tak něco, fenka se za pár dní dostala do normálu..., údajně takvých to případů bylo víc..., takže se rozhodně nedá jednoznačně určit, že kvalitní krmení, že vždycky to nejlepší..
    GIO
    GIO --- ---
    ERIKK: tak to je fajn, to jsem nevedela. a drzim palec at se nevrati
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    GIO: no jako taky jsem tomu moc neduveroval, ale proste jsem ji veril a fakticky se to zacalo dost rychle zlepsovat (stejne rychle jak to prislo) posledni kousky dozarostly ted po zime jak zacal linat a menit srst. Samozrejme doktorka rikala ze kdyby se to objevilo na dalsim miste at hned prijde ze to zacneme necim resit, nastesti to vyslo dobre.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam