• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    KACJU
    KACJU --- ---
    KACJU: a behem kurzu pribiraj dalsi a dalsi :(
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: Fakt to tam bylo dobry jen na to aby se Fidel naucil byt klidnejsi mezi hromadou psu a zvykal si na to ze si jich nema vsimat :(.
    Aby to tak zase cely nezbuzerovala tak dali nam tam par perfektnich rad a ukazali jak se spravne ma co delat. Ale opravdu ma stve ze do jednoho kurzu naberou hromadu lidi a pak se prekticky ceka az jak na koho vyjde rada :(
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: aha...no psany to tam maj, ale kdo vi... tak se podivam na ten brevnov...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: a pochybuju ze tam vubec obrany cvicej. To je cvicak pro panelakovy ratliky :(. v jednom kurzu nas bylo tedy je kolem 18 lidi skoro se nevejdem ani do rady. Cvici nas takova silnejsi pani a z jedny hodimy kuzru stravis 45min cekanim nez na tebe prijde rada. Chodila sem tam s fidelem jen proto ze tam bylo mraky psu na jednom maminkatym placku tak aby si zvykal na ostatni psy jinak vycvik apsolutne palec dolu :(. Opravdu nemaj cas na vsechny a jen tam cekas az na tebe bude mit cvicitelka cas :(.
    Jinak ty co tam sou uz jako v kynologickym klubu tech je tam min ty uz se tam tak namackaj ale stejne :(.
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: my právě jezdíme až do Milevska k Haně Souhradový, ale ta toho má tolik, že uz další nemůže přijmout, takže proto tam jezdime jen jednou za měsíc.. ale je nenahraditelná :)
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: spatny jo?
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: ne! tam nechod! a uz vubec ne na obrany :(
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: jj, to je ono:) jen na webu k tem obranam nic moc info nemaj...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: myslis na Proseku Liben? ZKO Liben??
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    SNELA: na ty obrany mi doporucovali cvicak u Proseku a na Brevnove...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: myslis ty ZOP? a kde je budete delat?
    musim nasosat vic informaci :))
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: to ja bohuzel vim, proto taky uz nekous. A to bych si moc prala s "posranym" zlatakem udelat ZM, ani nevis, jak by me to hralo u srdce:) :) A ze by na to cubina mela s prehledem. Ale holt nemuzu kousat na magora, co dela secky psiska stejne, samozrejme nejvic NO a BOM, s fenou zlataka, kerou kdyz jednou setrese a "vybusi", tak je z nej v nervu jeste mesic. Kdyz sme pak na tabore a kousem na jednho desne sikovnyho kluka citlivyho, delame treba hladky zadrzeni a je to nadhera..jenze holt jednou za rok to nestaci:( I kdyz cuba je naprosto nadsena..
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: no my je taky budem dělat a popravdě, pokud nemáš dobrýho cvičitele a PRAVIDELNE necvičis( jakožto my ne ) tak to neni ani tohle žádná bžunda. a to máme tu nej cvičitelku, ke který bohuzel jezdime jen jednou za měsíc, když počasí přeje ...
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no ono je to dost velkej problém sehnat dobrýho figuranta i tady v Praze, kterej bude chtít nějakou rozumnou sumu, ale ještě jsme po nich az tolik nepokukovali.. chce to asi spis na doporučení..
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: Musim se zeptat proc nam nabidl jen ty zkousky se stopou a nebo obranou. :(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KACJU: to se fakt neprenese, z toho strach mit nemusis. Ale jak uz sem psala nize - veledulezitej je vyber figuranta. Pes + panicek zacatecnik - ty musi mit v rukou nekdo zkusenej a dobrej. Jsou figuranti, kery ti psa totalne rozstrelej. Obrany jako takovy sou fakt bezva, kdyz mam po ruce dobryho fuka, kousu i se svejma zlatakam, pac je to proste bavi, ale musi se to halt umet.
    KACJU
    KACJU --- ---
    MATHEA: Ne na lidi ne to on by se mazlil s kazdym ale vis jakej je na jiny psy :(. Tak aby se to nejak nepreneslo. Nevim jeste se fakt o tech zkouskaz uvazuje a jde se na pripravy az v zari zatim dokoncijem poslusnost.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KACJU: a proc proboha? Zacnete fakt s necim jednoduchym, jak psala Snela. Jak pes, tak ty si musite nejdriv vubec to prostredi na zkouskach otukat, nervy budou pracovat vam obema a tyhle "pidi" kousky sou supr na nasati atmosky a zjisteni, co musis pilovat prave proto, aby na tebe pes nehodil na zkousce bobek..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KACJU: tam pokud se spravne udelaj ty zacatky, pes fakt nepujde po cloveku, ale po hadru/kuzi/pesku/klinu a nakonec rukavu. Samozrejm,e jsou psiska jebky, kery by si nejradsi kousli do izvyho, ale to sou svine i v realnym zivote, ne jen na placu. On je Fidel nejak agresivni na lidi v beznym provozu?
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: Nam cvicitel nabydl delat jen jednu z tehlech dvou :(.
    KACJU
    KACJU --- ---
    MATHEA: Ja vim presne ze obrana ho bude bavit vic. Stopu sme zkouseli jen tak cvicit jde mu to chape to ale nabaviho to :(. Prave to je ten problem. Jenze zase s ty obrany mam strach presne to o cem se psala. Nemam nejak psychicky ustalenyho psa (musime na to jeste pracovat) a bojim se aby neziskal o sobe predstavu ze kdyz skolil figuranta muze skolit kazdyho :). Ale zase si rikam ze by ho tam naopak naucili byt v kludu kdyz se to po nem vyzaduje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam