• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    KOMTESSA: teď byly například v polsku závody v bull sportech tak předpokládám že by tam problém být neměl..
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    KOMTESSA: já jsem nikdy neměla problém.....mám bulteriéra
    KOMTESSA
    KOMTESSA --- ---
    máte prosím někdo zkušenosti s cestováním v polsku s bull plemeny? nemají nějaká zvláštní pravidla pro tyto plemena? a jak je to např. s restauracemi a s kempy se psy?
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Díky všem
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    WERUMI: Jestli má některá místa hlubší, tak určitě ven noste botičky(měla jsem neoprenové), může se tam pak dostat infekce, ale zase bacha na zapaření po čase je dobré to sundat, aby noha větrala, ale to jsem jí nasadila norml ponožku, doma taky dostávala ponožku. Jinak jako tekutej obvaz jsem používala Novikov. Možná je to až přehnaný, ale po pár zkušenostech s poraněním polštářků, nebo drápů, se snažím packu udržet mimo jakoukoli špínu, protože se nám to většinou něčím zaneslo.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    werumi: když nemám botičky používám tekutej obvaz ten by měl být prodyšný..
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WERUMI: nechala bych to dejchat. ale vhodný jsou třeba botičky, když bude někde trajdat treba v pisku nebo proste nekde, kde by se tma mohl dostat čurbes. A taky ať to zbytečně furt nelíže :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    HYSTERIA: ok, díky. Má cenu to zavazovat?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    WERUMI: na veteirně s tím nic extra neudělají, jak se to bude pod tím hojit, tak to bude rohovatět a polštářky pak zas budou celistvé. Já to udržovala čisté a sem tam jsem do toho mázla infadolan...
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Ahoj, čuba právě vylezla z vody a má rozriznute polštářky na všech čtyřech packach, dva vypadají hlubší. Vytáhla jsem nečistoty a chystám se vyčistit peroxidem. Co dalšího poradíte? Jsme na dovce :/ udělají s tím něco extra na veterině?
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    PAPAVLIS: Tady na tom webu v podstate neni zadne info, ockovani atd je jasny :) nicmene podle toho co jsem zatim zjistil ja, tak do nekterych zemich nesmis s nekterymi plemeny vubec vstoupit, at uz s pp nebo bez, staci, kdyz ma krizenec nejakou z ras, ktere "nejsou zadouci" mezi svymi predky atd. (treba dansko me zrovna napada) zkusim jeste neco vypatrat..
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    XLOBOX: většinou jsou problémy jen se psy bez PP.... pes s PP může kamkoli (snad kromě nějakých ostrovů), ale problém je ten, že ho třeba musíš nechat na hranicích 3 týdny v karanténě.....jednou jsem to taky studovala a je to pěkný oser teda
    jo a s pitbulama je problém, protože nejsou zaregistrované plemeno (podle FCI neuznané plemeno), tedy vlastně neexistují, tedy nemůžou mít PP, tedy jsou to nějací kříženci.....
    jinak nějaké info zde > http://www.svscr.cz/index.php?art=5317
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    http://www.cz-pes.cz/cl-2006071601-q-Dovolena-se-psem---Chorvatsko zatím jsem našla jen tohle, fakt nevím kde to už bylo no.. ale nejlepší je vždycky zavolat na ambasádu a tak.. třeba už ten zákaz zrušili ale pochybuju..
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ERIKK: jedině že by se to za tu dobu změnilo.. já totiž jeden rok nic takovýho nikde nezjistila tak jsem tam jela se svým pitbullem a divila jsem se hrozně že tam před náma utíkali lidi po ulici jak splašený no a pak jsem zjistila tohle..naštěstí se nic nestalo.. no zkouším to najít na tý státní veterinární správě.. někde to tam bylo..ale je to tak dlouho že to mohli stáhnout..
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    HJURVAJS: dik :) to jsem psal ja, ale pak jsem nasel na webu nejake info ze to tak je tak jsem nechtel zbytecne zpochybnovat tvoje info.
    I kdyz ten web kde jsem to nasel byla jen nejaka cestovka a nikde jinde to neni. Nicmene verim jestli to je info z ambasady.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    někdo mi psal jestli to mám podložené ale ta zpráva mi někam zmizela úplně.. no tuhle informaci mi řekli na ambasádě, pak to bylo v nějakém seznamu myslím státní veterinární správy a ještě v informacích u nějaké cestovky.. ale je to víc jak rok tak nevím jestli se mi to podaří dohledat..mrknu na to
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    XLOBOX: většinou bývají zakázaný pitbullové a bullteriéři a jejich kříženci.. např. v Chorvatsku..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    XLOBOX: Taky jsem ten seznam někde viděla, ale kde už nevím :( Možná, když napíšeš na státní veterinární správu, tak by ti mohli odpovědět nebo třeba někam odkázat. http://www.svscr.cz/
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    XLOBOX: Takovy seznam jsem shanela po vsech moznych veterinach a nesehnala. Idealni by bylo optat se nejake chovne stanice "bojvych plemen". Tam nejaky obdobny seznam mit budou kvuli soutezim a tak...
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZLAJA: Tak už ji mají doma. Vypadá hezky.:) Snad bude vše v pořádku.
    LESTELL
    http://lestell.webnode.cz/

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam