• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    KOLOCH: skus eukalyptovy olej do vonnej lampy pripadne to namydli s nejakym old school mydlom (ziadne soft tekute shitiky:) )
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    Prodává se třeba i hořký sprej přímo pro psy.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    KOLOCH: To chce vyzkoušet na psu co mu vadí, mojí čubě vadí jakákoli kůra z citrusů a zubní pasta, teda spíš mentol, pálivé jí nevadí. Takže mě kdyby něco kousala, tak jí to pomazu slabou vrstvou pasty a vím že mám vystaráno:)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KOLOCH: vím, ze kdysi dělali nejaky naprosto nechutný roztok pro, lidi, proti okusovani nehtů ;-) to zabralo u nas i na psiska :-D;-):-D
    WERA
    WERA --- ---
    KOLOCH: hele v tak malý míře to škodlivý určitě není :) jde spíš o to jí to znechutit, aby na to ani nemyslela..

    já třeba když sem si donesla štěně (bulíka) nechali jsme vše jak bylo. Bejvalej tam měl celej liveset na zemi a nikdy nic..prostě si zvykl že to nesmí. Jediný co dělal že sem ho našla sedět na mixáku :-D
    Ale to chilli je myslím dobrej zpusob..uvidíš zda to zabere
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    No ja sem doma vyimprovizoval roztok-voda,pepr,chilli a prstem sem potrel ten kabel po cely dylce..dopadlo to tak,ze nase amstafka pribehla,slizala to a dozadovala se dalsiho,takze takhle sem to odpiskal..ale samostatny chilli sem tam nepatlal,asi to zkusim..
    ale kdyz sem rikal pritelkyni o svym napadu s palivym roztokem,tak mi rekla jeatli sem se jako neposral,ze psi palivy nesmej :D takze by to nemelo bej nejak skodlivy teda...?
    Diky za rady
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    zkusil bych chilli

    citron muj bulik miluje a zere i cibuli :D Ale chilli nemusi... jednou tak somroval ze jsem mu dopral kus papricky a uz to nechce opakovat
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    KOLOCH: možná citrón, ale je to na chvíli...citrusová kůra? Našemu psovi vadí...a jinak náš Stafordšír nám zlikvidoval půl bytu, nic nepomáhalo, ale jak dovršil 6ti měsíců, vše skončilo a od té doby je jako beránek...v červnu mu bude 7let.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zadam o radu. Mame 3 mesicni amstafku,krom par roztahanejch veci,kdyz nejsme doma,je uplne suprova,nic nejak nenici..ale,zacinaj ji chutnant kabely. Vse co slo,tak se poschovavalo atd,ale je tu jeden,kterej nejde dat pryc. Kabel k netu,kterej kousicek couha u futra,uz jednou ho prekousla..nemate nejakej napad,jak ji v tom zabranit?neco ve stylu:pomazat necim,co jim nechutna apod..
    Diky za rady
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    já mám bulíka a ten vedle sebe taky nesnese psa, jediné, co se mi za těch X let podařilo je, že většinu psů ignoruje....pokud ale začnou hárat feny, nebo je nějaký pes hodně nenechavý, je to vždycky průser .... co sem slyšela a viděla, tak s fenama by to mělo být jednodušší, ale co pes to osobnost
    o lidech kteří mají hodné psy a ti tím pádem zaberou celý park darmo mluvit, já už venčím většinou jen podél hlavních cest, je tam smrad z aut, ale klid

    pokud máte ještě někdo tip na dobrý výcvik, klidně to sem napište
    já chodila k Urbanovi > http://pavelurban1.webnode.cz/
    ale ten už v Praze myslím necvičí
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ERIKK: ano samozřejmě ale né každej :) a když to nejde tak mě zaráží že se k tomu lidi diví.. k něčemu to plemeno bylo vyšlechtěný a to mu neodpářete prostě.. nemá cenu se pak za něj na to zlobit, je to pro něj přirozený.. a nejen pro něj.. nevím že se lidi divěj že po sobě psi startujou.. je to pro ně přirozený.. a podle mě to nemá smysl lámat přes koleno.. se podívejte jak to funguje v přírodě většina samců se mezi sebou taky nesnese a nikomu to nepřijde divný.. tím bych to z mý strany ukončila.. Doufám že se někdo nebude snažit socializovat pitbula až půjdu kolem bych nerada byla obětí toho že se to nepovedlo..
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    VEJTEK: kastrácia feny na reaktivitu voči iným fenám nepomôže. mohla by pomôcť u psov samcov, kde v ochote útočiť hrá veľkú rolu i testosterón.
    ad dominancia - dominančná teória je už prekonaná, takto to medzi psami nefunguje. občas sa tento termín používa u sebavedomých psov, v tom prípade by to ale bolo tak, že dominantný = vedomý si svojej sily a "osobnosti" a takýto jedinci nemajú potrebu to niekomu dokazovať. skôr si myslím, že ak útočí špecificky iba na feny, tak je to skôr z konkurenčných dôvodov.
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    VEJTEK: to už je pak ale chyba těch lidí co mají psy navolno, takový psy já od svých odkopávám a nutím majitele aby si psa chytili.. pes má být zajištěn tak aby nikoho neobtěžoval..
    VEJTEK
    VEJTEK --- ---
    MOOONA: výborně děkuji, jdu na to mrknout ;)
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VEJTEK: ja nejsem zadnej velkej vycvikar, ale treba upoutavani pozornosti pamlskama delam, uz kdyz vidim, ze se nejaky pes blizi a krmim, krmim, chvalim za klid, krmim, celou dobu, co okolo nas prochazi, kdyz vyjizdi, tak zvysim vzdalenost. Mezitim zjistim jestli pes nebo fena, kdyz fena, stene, tak nechavam ocuchat (mam psa). Necekam az na krizovku, kdy uz se nemuze soustredit na me a jde do vypadu. Doterny psy se snazim odhanet, ale vetsina signaly pozna a jde obloukem.
    Pokud jste z Prahy, tak doporucuju www.canikenny.webnode.cz, Monika je velkej fanda do bull plemen, chodim k ni uz dyl, nezacli sme od stenete a tvrdim si rict, ze zlepseni o 150%. Je to fakt hlavne o tom budovani vztahu mezi vama a proste toho psa uplatit a uzrat, az te bude uplne milovat:)
    VEJTEK
    VEJTEK --- ---
    Já vím co jsme si pořizovali za plemeno a počítal jsem s tím. Výcvik provádíme zásadně pomocí odměn bez jakéhokoliv násilí. Ale také vím, že je možné i staršího psa více či méně socializovat a chce to jen čas a trpělivost. Ptal jsem se tedy a rady a zkušenosti těch, kteří si už touto cestou prošli a mohou poradit nějaké svoje postřehy a doporučení.
    HJURVAJS: Nepohoršuje mne to, pohoršuje mne, že u nás chodí spousta lidí s nevychovanými psy bez vodítka, kteří mojí čubku dráždí a ona jim může ublížit i košíkem.

    MOOONA: jj snažím se upoutat vždy její pozornost v situaci kdy má tendence vyběhnout na jinou čubu. Ale kolikrát zaútočí okamžitě. Přijde mi, že jí to vysloveně baví a chce si jen dokázat dominanci, nemyslím, že by byla od podstaty agresivní. Protože když potkáme nějakou podobnou troubu jako je ona a ta i přes pár výpadů si chce hrát, tak se ta naše celkem uklidní. Tzn, že by toho mohla nechat, pokud by se ta dominance nějak snížila.

    Ještě se vás chci zeptat, jaké máte názory na kastraci.

    Díky
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    VEJTEK: ja bych rekla, ze pravdepodobne ani neprejde a zalezi, co myslis utocenim...pokud se muze zblaznit z kazdy feny v okoli, tak zamakat na poslusnosti a vztahu mezi vama, skrz pozitivni motivaci, abys ty byl vzdycky zajimavejsi. A ze se jen nechce kamosit, s tim clovek pri porizovani "takovyho psa" musi pocitat. Da se to usmernit, predchazet situacim atp., ale vesele si se vsema ocuchavat prdelky asi nikdy nebude
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    HJURVAJS: i pitbull se da socializovat se psama ... jen to chce praci a cas
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    VEJTEK: vzhledem k tomu co je to za plemeno si myslim že je to pro ní přirozené... to je asi tak jako když si někdo pořídí pitbulla a pak se diví že útočí na psy.. jediný co můžu poradit je vodítko a příště si pořídit vhodnější plemeno pokud vás to pohoršuje..
    VEJTEK
    VEJTEK --- ---
    ahoj všem, nemáte nějaké rady, tipy a postupy jak odnaucit fenu amstafa utocit na dalsi feny....? Tu nasi to zatim nejak nepreslo.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam