ZMATENAA: Ahoj, tak to je mi líto...bohužel to takhle chodí často...já musím říct, že se mi celkem dobře daří socializovat amstaffku z útulku...když jsme ji přivezli vyjížděla po všech bez ohledu na pohlaví...první co bylo, že okamžitě kousla...bez varování....byl jsem z toho dost neštastnej, ale dalo se to očekávat. Díky bohu tato část její povahy relativně ustupuje a čím dál více je sociálnější.
Na psy je úplně v pohodě a s fenkami musím opatrně. Stačí jí, když se jdu projít s jinou fenou a nechám je očuchat až po krátké procházce. Čuby si na sebe během procházky zvyknou a následné očuchání je bez stresu...dokonce sem je takto vodil na jednom vodítku po té co se spolu popraly...stačila malá procházka a byly kámošky....jedna její boxerská kamoška jí dokonce vleze do pelechu a usne a ta moje blbka nad ní stojí a čumí a pak si jde lehnout jinam.
Jsem za toho její chování velmi vděčný, ale do konce jejího života na to musím dávat pozor...né všichni se jí totiž líbí....a bůh ví co tyhle psí blázne může ve vteřině napadnout....
Socializovat tebou zmíněného psa by tedy bylo MOŽNÁ možné...ale bez dostatku času a trpělivosti to člověk nezjistí.
Nejsem profesionál, ale myslím, že vaše počínání s vodítky nebylo příliš šťastné...
Psi na vodítku reagují víc agresivně než bez něj...nejdřív mohl zaútočit z důvodu, že byl přivázán a pak zase, že pro něj Misty byla snadnější cíl...ale jak říkám, jsem amatér...osobně doporučuji pevné kožené náhubky, třeba od firmy Hofero a pustit na volno (pokud neutíkají) v případě, že se do sebe pustí...kromě štěkotu by si neměli nic udělat...
a tak více času na seznámení...říkám ze své zkušenosti...
Každopádně tě šlechtí, že jsi chtěla pomoci. Třeba si Brian najde dobrého pána a ty si časem pořídíš pejska, který Vám bude vyhovovat
Přeji hodně zdaru ;)