No to je prostě věc názoru, podle mě (ale já jsem člověk kterej ty informace vyhledává, což je podle mě další problém, nečekat než mi to někdo naservíruje) je takovejch informací spousty, stejně tak jako TV a Rozhlasových pořadů a to jak co se týče českejch kolaborantů, romů nebo třeba německých antifašistů a odsunu. Židé jsou kapoitola sama o sobě, že se jejich holocaustu nikdo nevěnuje, to promin, ale tomu se už snad ani víc věnovat nedá, co se týče romů, to máš pravdu, nevěnuje se tomu taková pozornost jaká by se mohla věnovat ale je toho porád víc a víc a nemyslím si že by se něják přehlíželi. Účast státníků pro mě není měřítko.
Lidice, jsou prostě mementem války (ze kterýho dělali memnto už nacisté) a stali se jakýmsi symbolem, ale stejně tak jako je můžeš dát do roviny s Ležáky a Ploštinou, o těch se taky nemlůuví tolik, kolik by si každej představoval.
To s učebnicema jsem nepochopil, 2. sv. válka se na základních a středních školách nebere (možná na gymplu ale to je budoucnost národa, ty žádný učebnice nepotřebujou :-) ).
Jenom pár bolševickejch pošuků odmítá zločiny při odsunu, já myslím že jsou i dost zdokumentované a že se jim věnuje i dosta badatelů, ale prostě názor společnosti (a myslím si že správný) je prostě že "ano, stalo se, ale válka je válka, my jí nezačli a nevyhnat je by byla osudná chyba, vzhledem k tomu kolik lidí se přesunovalo to dopadlo ještě dobře".
Sudetoněmecký spolek je politický hlavně v tom směru, že lobuje u politických stran, své ovečky směruje na volení jim nakloněné strany atp. což podle mě přesahuje tradiční hurá definici "i hovno je politické".