• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    SGNLR: ruská anti-EU propaganda pro Ukrajince, zdroj fejsbuky
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MTO:
    SPIPI: coto odkudto?
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MTO: maj i větší kalibry :)
    MTO
    MTO --- ---
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    co to kecá, dyť by to nedávalo smysl v žádným jazyce, nejen v českým, dyť si popletl slova co znamenaj v daný chvíli dost podstatně něco jinýho.
    No hlavně změnit významy toho, co jsem řekl a zůstat nad věcí... tyvoe hipsteři na zabití.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    IHAY: jj, sorry za zmatenost pojmů, vždycky mě tenhle českej překlad mate.) Mym cílem bylo v podstatě říct, (pokud se teda budeme pohybovat vně zen budhismu) že neexistuje znak bez označovaného, tak jak to naznačoval koumák Virik
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    JAKUBV: me to taky v zaludku nelezi, ale na tech pianech se primo mysim pise neco jako "projekt Onreje Kobzy" a na webu teda rozhodne neuznava, ze by nekoho otevrene napodoboval( http://www.piananaulici.cz/o-projektu/ ), coz muze bejt trochu problematicky rekl bych(teda pokud by slo primarne o umeleckej svet obehranicenej autorskym pravem atd)

    aler at lidi hrajou a zpivaj, to jo:)
    JAKUBV
    JAKUBV --- ---
    SGNLR: tak on říká, že to má ze zahraničí myslím., právě tímhle... nevím, mne to nijak netrápí, nikdy jsem si nevšiml, že by to prezentoval jako svůj originální uměleckej projekt..
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    HYNEK: no kdyz je todle vlastne takovej klub hazeni spiny, tak to, ze tenhle krasnej projekt co Kobza prezentuje jako svuj, je okopcenej od umelce Luka Jerrama vite?:) psal se rok 2008

    Play Me, I’m Yours | Street Pianos
    http://www.streetpianos.com/
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RED_KOMUSO: je, protože pokud chceš používat cizí slova, měl by ses naučit jejich význam (viz. IHAY).

    IHAY: OK, beru.
    IHAY
    IHAY --- ---
    tak když už se v tom mažete, tak já taky, ať to levičácký vědění vzkvétá :)

    RED_KOMUSO: ikonickým znakům se význam zas tak arbitrárně nedosazuje, narozdíl od např. jazykových znaků zde totiž funguje vnější podobnost. znak fajfky nutně odkazuje k fajfce, nicméně znaku fajfky můžeme arbitrárně přiřadit ještě nějaký druhotný význam - je to přece schwarzenbergova fajfka atd.
    tak jako tak zde však nekoukáme do propasti různých signifikantů (znaků), ale signifikátů (významů).

    VIRIK: ovšem ta fajfka z schwarzenbergova předvolebního billboardu má s původním dílem společné mnohé a je to velmi výstižný komentář k volbám jako takovým. samozřejmě to funguje jen pro zasvěcené, no a co.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    This is Prague, baby! :D - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=g9fHqTOYpm4
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    VIRIK: pěkná argumentace, ty jedno levičácký vědění :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    To je ovšem blbost.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    VIRIK: Sorry jseš vedle, jde o vztah mezi znakem a označovaným jako takový. Odpověď není toto je obraz dýmky, ale toto je znak pro který se arbitrárně dosazuje určitý význam - tudíž skrze tu otázku náhle koukáš do prospasti různých signifikantů.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    koukám, že vědění je tradičně největší nepřítel levičácského umění akce
    GGG
    GGG --- ---
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    SGNLR: tak já ti to řekl poměrně slušně, nechápu, proč mně urážíš (teda vím, ale to pak někdy osobně). A nakonec sám přiznáváš, že je to jen výkřik, bez jakýkoliv hloubky, jen sis vypůjčil vizuál. nic víc.
    Problém je, že ti to nefunguje bez kontextu a vysvětlování. Je to prázdnější než průměrná reklama, proti které se tak rád vymezuješ.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    VIRIK: nerad bych se poustel do semioticky prestrelky s internetovym wariorem tvoji kapacity, ale myslim, ze jasna metafora, i kdyz s odchylkou tu je ne.pro mnoho lidi je policejni vykon tim pravym dukazem vykonavani prava/spravedlnosti ve spolecnosti(kolaz sem udelal behem pobytu ve Valencii v den, kdy fizlove zmlatili 50 teenageru za to, ze maniofestovali u radnice za to, aby jim ve skole pustili topeni).fizl-tonfa-podobnost s fajfkou, myslim, ze jasnej easy culture-jammingovej for, ale tobe se omlouvam za nedoslovnou citatci teda!vztah obraz/znak apod probirat nepotrebuju, ale diky
    AACHEN
    AACHEN --- ---
    KROJC: snad z velky casti v asii, hlavne cine, aby bylo za co vozit do evropy hedvabi, koreni, a dalsi luxusni zbozi.. alespon jsem to nedavno cetl u davida graebera v tom jeho dluhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam