• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GUMAGUARANGAZOVANE UMENI / umeni vs. politika a společnost --- aktivismus, propaganda, kritika, subverze NOVÉ: 666
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: nejbliz kategorii zavisly/nezavisly je pro me asi delat neco podle sebe a poradne a na druhy strane to delat priposrane, nebo odflakle.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: momentalne mordor stoji na kraji louky a popisuje ji v knizce ;)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nevim no, az bude na technu viset 4x2 banner Budvaru, tak ti ohledne poskozeni idealu asi dam za pravdu.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nezavisla kultura je rozkvetla louka nad kterou leti delfin s jednorozcem. Ano, je fajn kdyz lidi DYI moznostma daji dohromady projekt, za kterym si muzou stat zpusobem kdy je ciste jejich, vubec nic proti tomu. Ale myslim si, ze forma (nezavisla) by nemela jit pres obsah (kultura) a fakt, ze nekdo "nenapadne a zaludne" zafinancoval nakladnou vec, pricemz tema OBSAHOVE neposkodil, je delsi cast provazu a neni duvod za nej netahat, natoz ho demonizovat.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: nic takovyho jsem nerekl a ani si to nemyslim, zkus lip cist a nepodsouvat.
    Problem je mj. i v tom, ze ze statniho jde celkove min, ale konkretnim subjektum jde napr. v Praze porad stejne nebo i vic. Coz se ti u znacky (nadnarodni korporace je velka romantika v tomhle kontextu) stane tezko/podstatne hur.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Btw dalsi kapely co kurvi hiphop je prago union v kampani pro ekokom, nebo mutanti co hledaj vychodisko pro komercku ;) at je blacklist kompletni.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    JOHANNSTEIN: Mas pravdu spatne jsem to napsal. Melo to zustat u otazky jestli je jakakoliv podpora umeni ze strany podnikatelu a firem spatne.
    JOHANNSTEIN
    JOHANNSTEIN --- ---
    MARIHAI: jj urcite chtel rict ze podnikani je spatny, komous jeden. Ne to ze je spatny pokud se spolecnosti snazi propagovat skrze umelce a kulturni zivot a to navic dost pochybnym zpusobem. Jen chci rict ze je nutny mit na pameti ze firmam a to vsem nehlede na jejich velikost jde hlavne o vydelek a nic jinyho, i pokud prispivaji na charitu nebo podporuji umelce je za tim jenom zisk i kdyz v takovemhle pripade pro zucastnene ne tak ocividny.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    AYOS: z myho pohledu kopou hrob kulture verejny penize (za soucasnyho stavu) nepomerne vic; absolutne nezajimavy projekty dostavaji na zaklade jednoho podpisu a jedny A4 grantovy obhajoby takovy finance, ze z toho jde hlava kolem. Zatimco komercni znacka nema ambice se chytat polovicatejch veci a amateru, dotovana kultura snese uplne a naprosto vsechno a celej spolecnej pytel kultury devalvuje podstatne vetsi merou.
    Ergo, na jedny strane projekt s logem a podtextem-formou, ze pivo happened, pricemz obsah je tim v podstate nepokrivenej. Na strane druhy flasky od mycich pripravku poskladany do kruhu uprostred mistnosti za 100k z verejnyho - 0 reklama, 0 zajem, ale obhajeno vuci grantu = uspech, alternativa, dobra vec se podarila.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: A kdy presne zacinaj bej ty podnikatelsky subjekty spatny? Kdyz se zmenej na akciovku? Kdyz jsou nadnarodni? Abych se v tom zorientoval. Nebo je spatne podnikani vubec a kdyby treba unetice dali par sudu piva na kulturu tak uz je to taky spatne.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AYOS: Rec bylo o hiphopovym klipu a knizce o subkulturach. Ne o gmo a rwe. Kazdopadne kazdej se muze svobodne rozhodnout jestli se necha sponzorem cenzurovat nebo ne.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: Zatim mam pocit ze neco pisu jen ja. Tak kdybych mohl z ty debaty taky neco mit, zkus mi treba priblizit co myslel ten clovek v tom videu kdyz rikal ze diky tomu logu budeme jako spolecnost blbejsi.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    SANYBABY1: si hrdinka co si stoji za svym a to mam rad!

    uplne sme pri ty vsi srande zapomneli, ze jde prece jen o chlastani piva a tim se daj zahnat vsecky chmury, tak nezoufej!
    SANYBABY1
    SANYBABY1 --- ---
    Snažit se tu něco vysvětlit, vyjádřit.říct.nic nemá to cenu:). Karty jsou již rozdány. Takže proč tu nechávat kousek sebe.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SANYBABY1: proč si se smazala?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Komercializace pitím piva aneb válka, kdo dokáže za co nejkratší dobu zprznit víc subkultur.
    Nasrat na Budvar! | KVHC
    http://kvhc.cz/2013/11/10/nasrat-na-budvar/
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    MARIHAI: nelustruju.jen me zajima, jestli maji podobny nazory i lidi, kteri s tim nemaji nic spolecnyho(rozumnej s reklamnim prumyslemm a tim o cem se tu bavime).dik za odpoved.s tim egem mi to klidne vic vysvetli.jeste me teda napada varianta sebemrskacstvi a mucednictvi(to ale moc nevynasi, krome par nejmenovanych, kteri to skrze ruzny site dokazou vzdycky posunout o kus dal=opet zpatky k penezum a slave)
    LAMIA
    LAMIA --- ---


    :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: O zviditelneni jsem nepsal posunujes to nekam jinam.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SGNLR: Co se tyce zamestnani nejsi daleko. A z bu2r jsem taky neco mel, at mas lustraci komplet. Ale nemyslim ze to je jedinej duvod proc me na to nebavi koukat jako na zalezitost, ktera je bud cerna nebo bíla.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam