Mediální bahno - Czech Free Press
http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/medialni-bahno.html
"Přiženil jsem se do rodiny, kde strýc mé ženy měl vysokou vojenskou hodnost. Jednou jsem se ho při rodinné sešlosti zeptal: „Strejdo, víš, jakou zbraň Rusi použili při rusko- čínském konfliktu u řeky Usury?“ (v roce 1969, při kterém údajně zmizelo 20 tisíc čínských vojáků a taky celá hora) Strýc, který byl již řadu let v důchodu, se na mě překvapeně podíval a prohlásil: „Dnes už o tom hovořit mohu. Moc nám toho sice neřekli, ale byli jsme informováni, že byla použita nějaká forma snad širokopásmového laseru, při kterém se útočící Číňani doslova vypařili.“
Od tohoto incidentu již mezi Čínou a Ruskem nikdy žádný vojenský konflikt nevznikl. Toto se odehrálo před 45 léty, a když se podívám kolem sebe, čeho technologický pokrok dosáhl, kladu si otázku: „Na jaké úrovni asi tyto vojenské technologie na zabíjení lidí budou dnes? Jaká další provokace, která má spustit třetí světovou, přijde? Co ještě vymyslí vojenská mašinérie, aby se spustila jaderná katastrofa? Zabijí Putina, nebo pro jistotu Obamu? Je vůbec v silách obyčejných lidí, aby zabránili politickým válečným štváčům v rozpoutání války? Pokud toho, vážení, schopni nejsme, tak je asi něco špatně."