• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Dobré by příště bylo začít už ve čtvrtek třeba po poledni, aby si lidé mohli zažít ekonomické reálie. Takhle jsme obchod a chod města zažívali až v pátek a naplno běžel (ve velkém) až v sobotu.
    Jo, poznámka k timingu, která se mi naopak líbila. Je dobře, že hra skončila už v sobotu večer. Pokračování v neděli by bylo ve znamení exodu odjíždějících hráčů, dohrávání by komplikovalo odjezd a velká část hráčů by se nezapojila.

Chtělo by to lidem víc zdůraznit jak se získávají expy. Aspoň pro mě byla provázanost expů na ekonomiku/luxus novinkou a bude to chtít lidem víc zdůraznit. jestli jsem dobře odpozoroval, tak za luxus bylo možno získat až 30 expů za den, přičemž za questy bylo maximum tak 15. (Tady si nejsem jist, mám tojen z druhé ruky, sám jsem za questy nedostal ani exp.) Čili kdo chtěl expovat, měl se zaměřit zejména na luxus.

Pak je tu jedna věc, kterou jsem hráčům zdůrazňoval, ale nijak úspěšně. Většina hráčů jednala tak, že pokud zaplatili daně za luxusnější budovu, tak se domnívali, že tu budovu hned mají. Marně jsem to opakovaně všem vysvětloval. Těch, kdo si budovu skutečně postavili a zaplatili za ní, bylo minimum. K tomu mě napadají dvě věci:
    - dát do pravidel a na nástěnku speciální postup jak si vytvářet budovy (pokud to nehodláš nijak výrazně měnit, tak ti to napíšu)
    - trvat na tom, že každá budova bude mít svoji reprezentaci ve formě kůlu, na kterém bude napsán typ stavby, budou tam umisťovány poplatky za stavbu a bude tam i obálka s obsahem budovy a zámky (BTW, zámky fakt vynikající :-))

Tolik to, co mě nyní napadá. Vozíky byly fakt vynikající. Příště si přivezu vlastní. :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    zkus to sem, uvidíme co z toho bude...
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Díky za vynikající LARP. Tobě i ostatním organizátorům. Příjemně jsem si zahrál a až mě brala hrůza jak rychle mi ten úředník lezl na mozek a všechny jsem začal brát hlavně jako daňové poplatníky, abych na ty strašně nadsazené platby do císařství sehnal prachy. :-)

Měl bych pár připomínek hlavně pro hladší běh obchodu a správy města v příštím pokračování. Chceš to sem, nebo radši na mail?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Budu posílat nějaký hromadný mail, se shrnutím děje JC, výsledkem a mými koentáři a prosbami. Pokud si myslíte, že na vás nemám mailovou adresu a chtěli byste, aby vám tento email dorazil, dejte o sobě vědět! ;-)

Jinak dejte mi na to chvilku času a určitě mi pošlete informace o vašich akcích, o kterých si myslíte, že se by mohly nějak zásadně zapsat do dalšího vývoje JC...

Děkuji :-)

Všem kteří se účastnili, pak děkuji ještě více!
    HARALD
    HARALD --- ---
    GREATDRAKE: To mě bolí ze všeho nejmíň. :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    HARALD: A Spravce mesta byl jednou z nich!
    HARALD
    HARALD --- ---
    Mám takový pocit, že dvě až tři osoby nezaplatily v sobotu daně!
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    Good luck.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jedu, čus! :-)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Mám jedno místo v autě.
    Odjezd ve 14:30 ze Strašnické.
    Případně zájemci hlaste se na 723 754 547
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Takže pravidla jsou na webu, ten samý odkaz jako minule, možná si dejte F5 nevím co to udělá s vašimi prohlížeči...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Obednam vic cisarskych vetrolamu znacky sekera s prodlouzenou zarukou .
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Pozor! v pravidlech Hvozdu děláme s Ivanou ještě trochu vítr! aktuální pravidla budou za cca 2 hodiny a bude to ještě horší než jste čekali.
    Mahaha!!!!! :-))))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Eleyne by chtěla vyrazit nějak v pátek večer a nemá se ke komu přifařit, kdyby měl někdo podobné úmysli dejte jí vědět ať aspoň jedete ve skupině...
    777938721

díky!
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Překopal jsem obecná pravidla, teď by to mohlo být přehlednější. Doufám že tam nejsou žádné bugy (přesto ale počkám než si je vytisknu a zatavím do fólie) vy rejplaové určitě něco najdete :-P

http://www.cravens.cz/jedinacesta/texty/pravidlafinal.doc
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    právě jsem odeslal mail s informacemi o dopravě apod. kfo ho nedostal (naříklad protože na něj nemám mail) dejte mi vědět.
    Jinak dopravu značně komplikuje díra v Idosu, jestli někoho napdá nějaké řešení, sem s ním... Děkuji!
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Já protestuju. Výběr byl zaujatý a předpojatý a vůbec. Můj Šourkov byl jasným kandidátem na vítězství.
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Cožeto? :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Jako název hlavního Císařství města jsem zvolik Prestum autor návrhu o sbě snad ví ;-)

Osada v Dalejském údolí se jmenuje "Novum semotus exsilium"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam