• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    heh, násilné řešení problému bude expy hodnoceno za dvojnásobek... :-))
    Organizátoři chtějí krééévvv!!!! :-)))
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    naprostý souhlas se vším. Příště to bude snad lepší ve všech směrech :-)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZAPPO: Tak a nejinak :) Jsme ráda, že to stejně vnímá i někdo z hráčů, nejen CPsa :)))
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Co me se tyce, tak se mi hra libila - po dlouhe dobe jsem videl nektere zname tvare, bylo hezke pocasi, skvely teren, proste pohodicka.
    Pravidla fungovala a neotravovala mne, ekonomika mne sice otravovala(ekonomiku nemam rad, s nazorem na ni na akcich jsem se tam plactive sveroval Vlkovi, ale fungovala), voziky byly vyborny vymysl(uz jen pro tu srandu videt drsnaky jak je tahaji), zamky taktez.
    Spousta lidi vyborne hrala, nekteri min, ale to tak byva.....
    Vseobcene proste prijemna hra.
    Jistou rozpacitost fakt vidim jen v tom, ze byla az prilis pohodova. Nebyl zadny konflikt, zadny problem, zadny spor. Nebo jsem aspon nic zasadniho nepozoroval - a to jsem se snazil:) A nejde jen o paseni sveta, proste a laskyplne vrazdeni hladovych silencu by bylo taky fajn. Jakykoliv konflikt ktery by pridal na dramatu, pribehovovsti atd mi tam proste chybel - jak pravil Drui, kteremu jsem to nechtel verit, ale mel pravdu "Jedina cesta vzdycky byla, je a bude ekonomickym larpem".
    Jedna vec, ktera k tomu ale dle meho prispela nebyla ale urcite chybou orgu a to, ze spousta lidi(rekl bych vetsina) proste dorazila v pulce hry. Lidi, kteri dorazili v patek vecer, pripadne v sobotu rano zacali realne hrat tak kolem sobotniho poledne - a to bylo fakt pozde. A ac nemam presna cisla, tak subjektivne mi prislo, ze tech, kteri dorazili se zpozdenim takto velkym bylo vazne hodne - a IMHO to hru dost nabouralo.
    bylo to videt v sobotu v noci, kdy teprve vyvrely nejake konflikty, ale chybel tak den aby se s nimi neco udelalo - a ten nebyl protoze koncila hra. I kdyby nekoncila v noci ale rano, tak by to moc nezmenilo, chybel tam jeden den. Dle meho prave ten o ktery ta pulka lidi prijela pozdeji.
    Pruda.
    Takze celkove to hodnotim jako prijemnou vydarenou akci - nemela chyby, ale chybelo ji neco, co by ji z meho pohledu ozivilo, rozhybalo....
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    ZMYJKA: Přidám se, slušné, poctivé a rozkazů poslušné postavy mám vybrány na nějaký čas dopředu :o)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GREATDRAKE: No právě... Příště místo za hvozd jedu za bratrstvo vrahů :)))
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ZMYJKA: Hele, k memu velkemu prekvapeni jsem "vyresen" nebyl. ;)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jo, vozíky se mi taky líbily :) I hvozd :)

Jenom myslím scházela nějaká hlavní linie - mám pocit, že se ukázalo, že hráči ji docela potřebují - na to, že měl hvozd být původně vedlejšák, spíš pro hráče, co se nudí, chtějí si zabojovat, nebo je baví zkoumání terénu, a hlavní těžiště hry mělo být v politice (promiň, Petrie, jestli jsem to špatně pochopila) se z hvozdu stal onen "velký quest" co všichni zachraňovači světa (teda ti, kteří zrovna neúpěli pod tíží daní :) chtěli vyřešit. Obávám se, že hráči prostě přecejen potřebují trošku víc vnějšího nátlaku a pokud nechceš, Petrie, dělat jednu "hlavní" linii tak aspoň víc těch klasicky questových - světo/údolo/cokolivzachraňovacích. Dost lidí se asi vyblblo s ekonomikou, settleřením a politikou, ale ta neustálá tendence většiny kvalitních hráčů konflikty spíše "řešit" než "hrotit" vedla k tomu, že z politických sporů toho moc nebylo... S tímhle musíme propříště počítat a donutit je podřezávat si krky :)))
    IORETH
    IORETH --- ---
    LORD_SHAPER: Páni, tak je jí drahý :)?

PETRIUS: Na to, že mě nebaví obchodní strategie, to bylo pěkné :). Skvělý nápad byl způsob řešení zámků a vozíků (ty hlavně!). Pokud jsem šla někde s vozem sama, fakt jsem měla nervy z toho, jak je to pomalé, jak neslyším okolí a jak se s tím prostě nedá utíkat. Jako reálný povoz, opravdu lahůdkové :-).
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Jo to jo :)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    v tom případě má asi dobrý důvod přijet na Kamenný kruh... ;-)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Mečík patří Kementári.
    HAC
    HAC --- ---
    Harald: Ja jsem z placenim dani nemel zadne problemi.
    Hold remeslo ma zlate dno... :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    nevím o něm, imho na místě zůstal pouze jeden malý mečík. jinak nic o čem bych nevěděl komu to patří...
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    btw: Nevzal náhodou někdo do Prahy můj dřevěný meč (pokrytý světlým kobercem) co jsem na místě opomněl?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    teď jsem plnně zaměstnám dláním kostýmu na jiný larp, ale už se mi ve chvílích volna v hlavě rodí nějaké další nápady na příště. Především dotáhneme nějak do konce expování a nákupy dovedností - rádi bychom tento proces poněkud automatizovali, s tím, že orgové by na to jen jednou koukli a kdyžtak hráčovi, který se oexpoval moc, dali nějakou redukci na následující den...

A dějově? mno já fakt nevím. Určitě dáme prostor sporu mezi senátem a Císařem. A napadají mě další nápady, ale uvidíme co z toho na přístí rok bude...
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    Ave. Bylo to výborné :o)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    Jo, bylo to moc zábavné.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Velmi se těším na pokračování... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam