• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETRIUSJediná cesta - záblesk demokracie?
    Vím, že některým z vás možná poskočilo srdce, když uviděli, že se tady něco začíná dít, nicméně další Jediná cesta to bohužel nebude. Otevírám tenhle klub za účelem otevřené diskuse na téma

"Kde by mohli Tári a Petrius slavit narozky??"

v naději, že třeba někdo přijde s něčím co nás zaujme.

Nechceme tíhle svinit Chrudoše takže tak. Také předem prosím všechny autory návrhů, aby ve výsledku nebyli nešťastní když jejich návrh nevyhraje. Nicméně může se stát, že některé lišky podšité těchto návrhů využijí k jiným účelům.... :-)

rozbalit záhlaví
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    PETRIUS: Mečík patří Kementári.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    nevím o něm, imho na místě zůstal pouze jeden malý mečík. jinak nic o čem bych nevěděl komu to patří...
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    btw: Nevzal náhodou někdo do Prahy můj dřevěný meč (pokrytý světlým kobercem) co jsem na místě opomněl?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    teď jsem plnně zaměstnám dláním kostýmu na jiný larp, ale už se mi ve chvílích volna v hlavě rodí nějaké další nápady na příště. Především dotáhneme nějak do konce expování a nákupy dovedností - rádi bychom tento proces poněkud automatizovali, s tím, že orgové by na to jen jednou koukli a kdyžtak hráčovi, který se oexpoval moc, dali nějakou redukci na následující den...

A dějově? mno já fakt nevím. Určitě dáme prostor sporu mezi senátem a Císařem. A napadají mě další nápady, ale uvidíme co z toho na přístí rok bude...
    BAGHEERA
    BAGHEERA --- ---
    Ave. Bylo to výborné :o)
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    Jo, bylo to moc zábavné.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Velmi se těším na pokračování... ;)
    HARALD
    HARALD --- ---
    Jo a pokud by měl někdo připomínky k daňovému systému, budu rád když se tu ozvete s návrhy na případné vylepšení, nebo s připomínkami. Tedy, kromě toho, jak vás daně ekonomicky ničily (to bylo účelem :-))) nebo jak jste je naopak platili levou zadní (to řekněte těm, kteří sháněli zbývající 2 sestercie na zaplacení :-)).

Výběr z hlavy a za budovu sice nesedí zcela na historickou realitu, ale znamenaly, že bylo jasné za co se platí a bylo to (hlavěn daň za stavbu) vázáno na věci, které si hráči měli mít zájem zlepšovat, tedy na luxus.

Takže, napadá někoho jak vylepšit systém daní?
    Máte nějaké náměty na zlepšení výběru daní?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Já jsem původně chtěl na místo dorazit už ve středu a hraní od čtvrtka bylo v plánu, ovšem jak jsem se začal dovídat kdo kdy doraz tak z tohoto plánu sešlo. Zajímavé například bylo, že všichni oficiální zástupci Království dorazili až v pátek v noci...
    Prostě dojížedění hráčů (ae i pkmocných orgů) bylo dost svízelné.
    Na příští rok asi budu poněkud nekompromisní a s Jc se pokusím termínově konkurovat co se týče termínu...
    Mno uvidíme...
    HARALD
    HARALD --- ---
    Dobré by příště bylo začít už ve čtvrtek třeba po poledni, aby si lidé mohli zažít ekonomické reálie. Takhle jsme obchod a chod města zažívali až v pátek a naplno běžel (ve velkém) až v sobotu.
    Jo, poznámka k timingu, která se mi naopak líbila. Je dobře, že hra skončila už v sobotu večer. Pokračování v neděli by bylo ve znamení exodu odjíždějících hráčů, dohrávání by komplikovalo odjezd a velká část hráčů by se nezapojila.

Chtělo by to lidem víc zdůraznit jak se získávají expy. Aspoň pro mě byla provázanost expů na ekonomiku/luxus novinkou a bude to chtít lidem víc zdůraznit. jestli jsem dobře odpozoroval, tak za luxus bylo možno získat až 30 expů za den, přičemž za questy bylo maximum tak 15. (Tady si nejsem jist, mám tojen z druhé ruky, sám jsem za questy nedostal ani exp.) Čili kdo chtěl expovat, měl se zaměřit zejména na luxus.

Pak je tu jedna věc, kterou jsem hráčům zdůrazňoval, ale nijak úspěšně. Většina hráčů jednala tak, že pokud zaplatili daně za luxusnější budovu, tak se domnívali, že tu budovu hned mají. Marně jsem to opakovaně všem vysvětloval. Těch, kdo si budovu skutečně postavili a zaplatili za ní, bylo minimum. K tomu mě napadají dvě věci:
    - dát do pravidel a na nástěnku speciální postup jak si vytvářet budovy (pokud to nehodláš nijak výrazně měnit, tak ti to napíšu)
    - trvat na tom, že každá budova bude mít svoji reprezentaci ve formě kůlu, na kterém bude napsán typ stavby, budou tam umisťovány poplatky za stavbu a bude tam i obálka s obsahem budovy a zámky (BTW, zámky fakt vynikající :-))

Tolik to, co mě nyní napadá. Vozíky byly fakt vynikající. Příště si přivezu vlastní. :-)
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    zkus to sem, uvidíme co z toho bude...
    HARALD
    HARALD --- ---
    PETRIUS: Díky za vynikající LARP. Tobě i ostatním organizátorům. Příjemně jsem si zahrál a až mě brala hrůza jak rychle mi ten úředník lezl na mozek a všechny jsem začal brát hlavně jako daňové poplatníky, abych na ty strašně nadsazené platby do císařství sehnal prachy. :-)

Měl bych pár připomínek hlavně pro hladší běh obchodu a správy města v příštím pokračování. Chceš to sem, nebo radši na mail?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Budu posílat nějaký hromadný mail, se shrnutím děje JC, výsledkem a mými koentáři a prosbami. Pokud si myslíte, že na vás nemám mailovou adresu a chtěli byste, aby vám tento email dorazil, dejte o sobě vědět! ;-)

Jinak dejte mi na to chvilku času a určitě mi pošlete informace o vašich akcích, o kterých si myslíte, že se by mohly nějak zásadně zapsat do dalšího vývoje JC...

Děkuji :-)

Všem kteří se účastnili, pak děkuji ještě více!
    HARALD
    HARALD --- ---
    GREATDRAKE: To mě bolí ze všeho nejmíň. :-)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    HARALD: A Spravce mesta byl jednou z nich!
    HARALD
    HARALD --- ---
    Mám takový pocit, že dvě až tři osoby nezaplatily v sobotu daně!
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    Good luck.
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    jedu, čus! :-)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    Mám jedno místo v autě.
    Odjezd ve 14:30 ze Strašnické.
    Případně zájemci hlaste se na 723 754 547
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Takže pravidla jsou na webu, ten samý odkaz jako minule, možná si dejte F5 nevím co to udělá s vašimi prohlížeči...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam