Dobré by příště bylo začít už ve čtvrtek třeba po poledni, aby si lidé mohli zažít ekonomické reálie. Takhle jsme obchod a chod města zažívali až v pátek a naplno běžel (ve velkém) až v sobotu.
Jo, poznámka k timingu, která se mi naopak líbila. Je dobře, že hra skončila už v sobotu večer. Pokračování v neděli by bylo ve znamení exodu odjíždějících hráčů, dohrávání by komplikovalo odjezd a velká část hráčů by se nezapojila.
Chtělo by to lidem víc zdůraznit jak se získávají expy. Aspoň pro mě byla provázanost expů na ekonomiku/luxus novinkou a bude to chtít lidem víc zdůraznit. jestli jsem dobře odpozoroval, tak za luxus bylo možno získat až 30 expů za den, přičemž za questy bylo maximum tak 15. (Tady si nejsem jist, mám tojen z druhé ruky, sám jsem za questy nedostal ani exp.) Čili kdo chtěl expovat, měl se zaměřit zejména na luxus.
Pak je tu jedna věc, kterou jsem hráčům zdůrazňoval, ale nijak úspěšně. Většina hráčů jednala tak, že pokud zaplatili daně za luxusnější budovu, tak se domnívali, že tu budovu hned mají. Marně jsem to opakovaně všem vysvětloval. Těch, kdo si budovu skutečně postavili a zaplatili za ní, bylo minimum. K tomu mě napadají dvě věci:
- dát do pravidel a na nástěnku speciální postup jak si vytvářet budovy (pokud to nehodláš nijak výrazně měnit, tak ti to napíšu)
- trvat na tom, že každá budova bude mít svoji reprezentaci ve formě kůlu, na kterém bude napsán typ stavby, budou tam umisťovány poplatky za stavbu a bude tam i obálka s obsahem budovy a zámky (BTW, zámky fakt vynikající :-))
Tolik to, co mě nyní napadá. Vozíky byly fakt vynikající. Příště si přivezu vlastní. :-)