Po těch tuctech příspěvků chvály, zejména tady na Nyxu, bude bohužel ten můj působit příliš divně. S odstupem všedních dnů na mne letošní JC (respektive pátek, sobota a neděle) nepůsobí jako zas tak úžasná hra, jak tomu chvalozpěvy naznačují. Jinými slovy pro mne to byl standart. Ve hře se vyskytlo spoustu věcí, které byly skvělé ale rád bych tedy se podělil o těch několik věcí, které na působili rušivým dojmem.
- Pravidla
Přijde mi že pravidla jsou chaotická. Příliš skillů, které na můj vkus řeší nepodstatné záležitosti a jejich množství způsobuje, že si skilly občas odporují. Kdyby jich bylo podstatně méně, myslím, že by to nikdo nepoznal a na hře by to nijak neubralo.
Dále si myslím, že všemožné útoky na mysl, emoce, vitalitu není dobrá cesta.
- Zástěny
Nevím jak na ostatní ale na mne nahrubo zbité zástěny působili spíše rušivým dojmem. Ano, krásně rozbily prostor jinak přehledné louky avšak kdyby se dala ta práce a udělaly by se stejně jako na VH v podobě domečků, výsledný efekt by byl o mnoho lepší. Takto to byly jen prkna a papundekl.
- Gamebooky na lokacích
Určitě nikdo z orgů neočekával, vytrvalé deště avšak ,kdyby byly gamebooky přichyceny obráceně a odkazy by byly zajištěny sponkou, jistě by pak čtení rozmočených odkazů nebylo takové drama. Na druhou stranu reálné prohledávání vesnice vítám jako dobrý nápad. Rozhodně je to zajímavější než-li „10minut se procházej kolem“
- Atmosféra
Ty lidi, co v sobotu večer hráli a zpívali kusy od AC/DC, Jasné páky a dalších jsem měl chuť zabít. A dále nemohu říct, že by na mne celou hru dýchala atmosféra či iluze římské provincie.
- Akce
Na můj vkus bylo málo akce. Co je to za císařskou provincii, když člověk může v klidu v hospodě vykřikovat: „ zasrané císařské počasí, zasraný císař“ a podobně a to zcela beztrestně. Sice mi teď budou odporovat všichni, co zůstali přes neděli večer a pondělí avšak dva dny kopření na den ( či spíš pár hodin akce) to mi přijde jako velmi špatný poměr.
Neberte to jen jako výtku orgům ale spíše jako reakci na „tisíce děkovných dopisů“. Ty tisíce, co hlásají ódy takřka na jakoukoliv uspořádanou akci ať je skutečně dobrá nebo ne. Nač přístup - přece nebudu psát hanopisy na hru, co připravili mí kamarádi. Berte to jen jako srovnání vůči všem již uspořádaným hrám a z toho mi vychází, že minulí ročník byl lepší a VH nasadilo laťku dost vysoko.
Evdric
Ps. Za pravopisné chyby se omlouvám avšak pracuji na tom a o volných večerech, když je chuť se znovu učím gramatiku.