MICHALO: Už tu mám rozepsaný příspěvek, tak ho dokončím, i když možná není úplně převratný.
V zásadě s tebou souhlasím, i když jako organizátor bych většinu chyb svalil na hráče:-)
Pravidla jsou kulomet, je třeba je zahodit nebo alespoň radikálně změnit. V tom máš naprostou pravdu.
Zástěny byly dost nešťastné. Jednak trvalo strašně dlouho než jsme je postavili (konkrétně tři dny), za druhé pak zmokly a rozpadly se, za třetí je každej srovnával s kulisama z Věku hněvu. Můj osobní názor je, že poměr cena/výkon se u zástěn prostě nepovedl. Byl to pokus, který mi řekl "tudy ne". Můj osobní typ jsou rákosové rohože (ty ale budou taky pěkně drahé).
Gamebooky: příště budeme moudřejší (a hlavně nebude pršet):-)
Atmosféra: Hlavní je lidi BAVIT. Večer se do tábora stáhli lidi, kteří fungovali v lese a tady neměli moc co dělat. K nim se přidali neintrikařící postavy. Neberu Haraldův argument o odposleších, naopak pokud probíhala v hospodě herní činnost v podobě jiných vystoupení nebo bardů, pak si „neherní“ kytaristi zaslouží ukamenovat. K atmosféře jsme se snažili přispět třeba bordelem a hospodou. Osobně nevím, jak navozovat atmosféru římské provincie – to je podle mě bullshit.
Akce: Tady jsi podle mě úplně vedle. Jednak jsi odjel v půlce hry, za druhé tvůj argument o vykřikování v hospodě snad ani nemůžeš myslet vážně. Dvě třetiny obyvatel údolí byly PROTI císaři. Větší akci dlouho brzdilo počasí, přítomnost legie a v neposlední řadě gradace hry, která měla svůj vrchol v neděli večer. Mimo to je Jediná Cesta LARP spíše politický než kydlící. Z mého pohledu bylo z naší strany připraveno akčních prvků dost a dost. A poměr mrtvol byl akorát na to, aby se hra nezvrhla ve vyvražďovačku.