• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PSYCHOTOXIN: tam jich je nejviiic...a taky na Muzeu v parku
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    MAIDA: có ? a na pavláku mezi kfčkem a mekáčem né ?:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    MAIDA: a jakej druh???
    OLA44
    OLA44 --- ---
    PALEONTOLOG: dik za tip ;)
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    co si pamatuju tak nekdo nasel pred dvouma rokama v praze na libusi L. modrajci, ba jak se jmenuje, ted koukam ze neni napsana ani na nastence
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OLA44: před třema rokama smrkovém lese u Kunštátu ( - Rudka) nebyl problém, to byl prosím listopad (ale teplý rok), rostly v takřka v jehličí, Najdete nás zde
    OLA44
    OLA44 --- ---
    zdar! neni to nekdo z okoli cerne hory, adamova ? potrebuji zjistit kde rostou hubky v tech lokalitach :)
    MAIDA
    MAIDA --- ---
    SALAM23: kamos chodi kazdy rok do stromovky..a neco malo tam roste..
    KAREN
    KAREN --- ---
    E2E4: jen jeslti to nebyly zampiony;))
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SALAM23: možná urban legend.. :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    E2E4: to je blbost
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: on je rozdíl pít extrakt a jíst houby, co se udává běžně jako problém je právě konzumace hub kombinovaná s alkoholem (a nemusí jít o jedovaté houby, i u obyč. to prodlužuje trávení), takže pokud jsi se tedy zmínil o stravitelnosti, bylo by potřeba tezi poupravit, aby dávala smysl, protože alkohol k houbám obecně nic moc, to je fakt
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LOKI007: za pokus stojí cokoliv :)

pamatuju se jak mi jednou někdo vyprávěl jak našel luční na travnatém pásu na silnici na stanici Skalka :)
    LOKI007
    LOKI007 --- ---
    dneska zaprselo.

Myslite ze ma smysl se poohlizet v nejake prilehle oblasti jako zbraslav, a podobne ?
    JND
    JND --- ---
    Předevčírem v Krkonoších také nic.
    Podle hub co jsem viděl tak je tam moc sucho.
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    KLOUCZEK: snad né ten provařenej flek u potoka kam chodí sbírat celá ta škola ?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: Máš nějaké info o tom, co může způsobovat to, že při extrakci ve víně (svařák) to pak má výrazně redukované projevy na to břicho?
    Pamatuju si, že na mých prvních výletech jsem na začátku tripu cítil ty křeče v břiše, s tím, že nějaké ty hodiny před tím jsem nic nekonzumoval, ale hříbky byly dělány jako odvar ve vodě.

Od chvíle, kdy jsem dostal doporučení to dělat ve víně, si už na žádné bolesti břicha nepamatuju. Faktem ale je, že na Silvestra jsem měl čaj zase dělanej ve vodě a taky si už na ty bolesti nepamatuju.

Takže hypotéza o tom, že víno/alkohol nějak ovlivňuje "stravitelnost" v těle, je docela slabá. Spíš mi to přijde jako jakýsi efekt zvyknutí si na něco nového.

Jak to vidíš?
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    CYBERNETIXX: spíš bych to viděl že jsou ho schopny absorbovat,pokud se někde vyskytuje ....ale taková lakovka má snad obsahovat i polonium ...
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    _BENNY: thx, na zítra plájem menší výpravu, tak dám vědět jak jsme dopadly
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KOCOURR: Bystrc, Sobesice, Utechov. ale chce to asi jeste chvili pockat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam