úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
VENCIAS
---
---
23:46:24 23.10.2010
Dnes Bystrc, nejakych 200+ kousku, same bohemicy, jsem dost zacatecnik, takze mohli byste mi poradit jestli v okoli Brna roste i neco jineho? Popripade kde(v jakem prostredi) roste?
Jak vam asi doslo, ja sbiral v hlubokem lese.
BIGO
---
---
21:23:46 23.10.2010
1 odpověď
_BENNY
: ja tam byl dneska po ranu a uz si jich taky prines par stovek :)
Ale porad to jesne neni ono.
SVATY
---
---
20:15:24 23.10.2010
CRUSHEER
: Ty vlevo nahoře 100% ne a ty druhý podle mě taky ne
BUCI
---
---
18:59:01 23.10.2010
CRUSHEER
:imho asi ne
CRUSHEER
---
---
18:53:42 23.10.2010
3 odpovědi
Tak toto jsme dnes nasli:
Sbirali jsme poprve a vylozene spicky tam moc nebyly no. Jsou to oni? Kdyztak muzu zkusit, ne? :))
BUCI
---
---
11:41:37 23.10.2010
jak to vypada stema arcanama u té bechyně?
RIMAN0
---
---
11:10:25 23.10.2010
ještě k tomu trávení a bolestem či špatném pocitu od žaludku po houbach. Mě i kamošovi se osvědčili tabletky polyaktiv na podporu traveni. žaludek byl po nich vždycky v pohodě:))
http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-od-a-po-z/polyaktiv-vlaknina-v-tabletach-270-tbl/
PETRPAN
: vrahu... :D :D nejsi ty potomek genia Járy Cimrmana? :D
SVATY
---
---
11:08:27 23.10.2010
+4
TOhle sem taky tak trochu patří no :D
http://www.youtube.com/watch?v=ffDPTKn7HiY
PETRPAN
---
---
9:49:02 23.10.2010
1 odpověď
-3
OT: snad odpusti Darjeel, i Vy ostatni, ale po shlednuti tohoto klenotu jsem nabyl dojmu, ze to sem tak trochu patri.. pokud ne, smazu. konec OT.
YouTube - Adam Rejman-Smrkový čaj, Příbor 27.7.2009
http://www.youtube.com/watch?v=f4-Q0j70_XU&NR=1
_BENNY
---
---
19:57:14 22.10.2010
1 odpověď
tak dnes opet Brno - Sobesice, ackoliv neprselo a vlhko taky nebylo, naslo se 80 cerstvych kousku. je to lepsi a lepsi :-)
PSYCHOTOXIN
---
---
16:37:41 22.10.2010
_BENNY
: já znám případ člověka který je alergický na houby a nesmí žádný pokrm co je obsahuje ...
AFRE
---
---
15:06:51 22.10.2010
SALAM23
: joo přesně.. =) to jsme se asi potkali....
SVATY
---
---
14:31:58 22.10.2010
CRUSHEER
: Okolí Žďáru roste :)
SALAM23
---
---
12:29:54 22.10.2010
1 odpověď
AFRE
:byli jste 3 mladenci + 1 slecna?
AFRE
---
---
12:23:25 22.10.2010
1 odpověď
SALAM23
: take jsme byli na Svate Anne... ale místní kámoš nás zatáhl na jeho tajné místečko a tam toho byl opravdu hodně... ale jinak nás taky odkazoval na Jihlavu
SALAM23
---
---
12:16:14 22.10.2010
1 odpověď
AFRE
: ja jsem tam byl minulej vikend....kousek za Brodem ,na Svaty Anne,, a nic moc bych rek,jsem se posunul na Jihlavu a tam jsou nebezpecny zne
E2E4
---
---
11:28:27 22.10.2010
DUHAR
: :))
to by bylo aby v lysolajích nic nebylo.
AFRE
---
---
9:41:14 22.10.2010
1 odpověď
CRUSHEER
: minulý víkend okolí Havlíčkova Brodu.... pěkná úroda....!
CRUSHEER
---
---
22:21:15 21.10.2010
2 odpovědi
V sobotu pojedeme na Vysocinu. Nekdo informace jestli rostou?
_BENNY
---
---
16:50:02 21.10.2010
1 odpověď
neni to sice zadna odborna studie, ale zase jsem to nasel hned :)
HOUBAŘ - portál o houbách, houbařích a houbaření
http://www.houbar.cz/default.aspx?show=1&text=14
Šéf na jiném pracovišti měl taky rád houby a po dobrém jídle si s chutí dal pivo a zazdil nějakou tu štamprličku. Když mu bylo po třetím houbovém jídle špatně, zjistil, že alkohol v kombinaci s houbami prostě nesnáší, což mě přivedlo k problemati-ce, která je často předmětem diskuse. Může se k houbovému jídlu pít alkohol nebo ne?
Názory se liší! Zatímco česká odborná literatura nedoporučuje nebo přímo zakazuje pít po konzumaci hub jakýkoliv alkohol, v zahraničí se s výjimkou hnojníku nic takového neděje, spíše naopak. Ve francouzských kuchařkách je alkohol součástí prakticky každého stolování i receptury, houby nevyjímaje. Podobně Italové bez následků zapíjí své „funghi“ douškem lahodného vína a Angličané si po oblíbených „champions“ klidně dají neodmyslitelnou whisky nebo pivo. Mám-li mluvit sám za sebe, nikdy jsem po konzumaci hub neměl žádné zdravotní problémy, i když jsem schopen jich sníst opravdu velké množství, a bylo mi dobře i přesto, že jsem před nebo po jídle vypil nějakou tu skleničku vína. Můj bývalý šéf je ale živým důkazem toho, že ne každý žaludek přijímá bez následku tuhle kombinaci a znám více takových případů.
Musíte si proto sami vyzkoušet, jak váš organismus reaguje a podle toho se zařídit. Bude-li vám zle, pak si budete do budoucna muset vybrat: buď houby, nebo alkohol. Když se nic nestane, patříte mezi ty šťastlivce, kteří svůj neopakovatelný houbařský a kulinářský požitek mohou umocnit pivem, vínem nebo dobrým destilátem.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam