Co se týče stability psilocinu skladováním:
Hlavní psychedelický účinek hub zejm. rodu psilocybe má za následek psilocin, což je zejména agonista (spouštěč) několika serotoninových (5-hydroxytryptaminových tj. 5-HT) receptorů co máme v nervovém systému.
Psilocybin, který je v magických houbách rovněž přítomen, se zejména v kyselém prostředí tj. i po požití rychle mění na psilocin.
Ten má tendenci oxidovat a tím degradovat do těch modročerných nesmyslů, citlivý je taky na výrazněji kyselé nebo zásadité prostředí. V suchu by měl IMHO být dost stabilní na to, aby vydržel roky. Snažil jsem se najít nějaké seriózní vědecké info o chemické stabilitě psilocinu, ale docela marně.
Takže místo planého tlachání je možnost
a) empiricky testovat účinnost "archivních ročníků"
b) najít seriózní výzkum, který by chemicky detailně popisoval vlastnosti psilocinu, jeho tendenci k rozkladu a za jakých podmínek atd.
c) provést takový seriózní výzkum a nechat jej publikovat v impaktovaném žurnále, aby budoucí generace měly echt vědecká data o tom "jak to teda je"
aloha:)