• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    bez barvy výtrusic asi nic neřeknem, navíc to je na kopinatky špatná nika, to jsou luční houby
    UNIONJAM
    UNIONJAM --- ---
    Našel sem toto, připadá mi to jako kopinatky... co si o tom myslíte?

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Zdravim. Střední čechy a okolí.? Někde něco.? thx
    SVATY
    SVATY --- ---
    SDN33: ne
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SDN33: nejsem poradce, ale říkám že určitě ne.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Takhle zraly jsem je nevidel jeste. Jsou? Nemuzeme se shodnout. Dekuji. Pisu z mobu, tak pokud by se to nepovedlo, tak smazte. Dik :)

Nyx1.jpg (935990 B)
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    PIZMA: Nejsem sice tamější ale tuším,že hustota osídlení mimozemšťany bude v Jihlavě valná,tam bych to asi zkusil já být v tvé situaci :)
    PIZMA
    PIZMA --- ---
    Zdravim, vyrážim do Hlavlíčkova Brodu na knižní veletrh, končí v sobotu, takže neděle ideální na nějaký houbařský výlet :) můžete někdo doporučit nějakou lokalitu kolem? nebo mám popojet směr žďár nebo ta Jihlava?
    Díky vám
    KAREN
    KAREN --- ---
    MRKOZOJED: ja teda nereagovala jen na druh houby, ale spis na vzhled a stav
    MRKOZOJED
    MRKOZOJED --- ---
    prave proto se ptam abych nezral neco s cim nemam zkusenosti a zas kdyby to bylo v pohode tak je skoda to tam nechat,takhle to muzu prinejhorsim jen vyhodit ..
    KAREN
    KAREN --- ---
    HLEN: ono to na tech fotkach mnohdy videt je...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MRKOZOJED: a to bys fakt jedl?
    IRO
    IRO --- ---
    MRKOZOJED: na kompost.
    MRKOZOJED
    MRKOZOJED --- ---
    chci se zeptat zda-li je tohle pozritelny , je to uz suchy

20102011413.jpg (573237 B)
    HLEN
    HLEN --- ---
    KAREN: mas recht ... podle fotky se to blbe popisuje, ale kdo nekdy drzel cerstve utrzenej klobouk v ruce to hned pozna :)
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    PSYCHOTOXIN: IZWOZ určitě ne
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    IRO: Dost mi to připomíná IZWOZ co měl svýho času podobný šílenosti,ale teď už má sortiment dost omezený..
    IRO
    IRO --- ---
    trochu OT, ale chci se zeptat, jestli nevíte, kde se dá sehnat podobná mikina, jakou má zpovídaný houbař? :)
    Zpověď polykače lysohlávek - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=WzmXYruPseE
    KAREN
    KAREN --- ---
    mne prijde jako dost dulezity kriterium konzistence, pevnost - co koukam na fotky, ktery sem lidi davaj k identifikaci/posouzeni, dost casto se to muze vizualne i tak nejak podobat, ale krehkost, lamavost, "nehouzevnatost" ty spicky nebo kdovijaky prasivky je jaksi vymluvna)
    CDR
    CDR --- ---
    ELVE4791: nejsenm žádný mykolog, ale zde je jednoduchá rada při sběru lysin. To co jsi nafotil/a sice shora vypadá jako macatá kopinatka, ale roztřepené okraje a především spodek houby ukazují na opak. Lysohlávky jsou zespodu šedé až do černa, pokud je to takhle světlé, nesbírat. To tmavé zabarvení je snad nejlepším identifikátorem při rozlišování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam