• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    hlásím, že o víkendu jsme si vyjeli zahoubařit k Jihlavě. Neměli jsme žádná konkrétní místa, jen jsme věděli, že mezi Jihlavou a Třeští a typ lokalit a výlet byl nad očekávání úspěšný. Vlastně jsme hned u prvního parkoviště zakopli o trs asi 300 a vůbec skoro v každém pěkném roští jsme sbírali po desítkách až stovkách. Zkusím sem hodit fotky.
    HLEN
    HLEN --- ---

KAMAHL: jak jsem tu psal, tak se daji najit v lesich u prahy (ale je to hledani jehly v kupce sena) ....dukaz misto slibu

je to starsi fotka z jednoho naleziste, kde rostou kazdy rok na par desitkach ctverecnich metru a po par desitkach kusu...je tezky je najit, ale radost z nalezu je o to vetsi .... najdes je idealne blizko tlejiciho dreva listu a nejvic rostou az s opravdu studenym pocasim a vysokou vzdusnou vlhkosti .... stalo se mi ze nejvic jich bylo ke konci listopadu .... tak good luck pri hledani
    JONE
    JONE --- ---
    na "maloskalsku", mezi rozhlednou Kopanina a obcí Pelíkovice na louce na kraji lesa.. good job ;)
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    zdrawim zitra jedem na chatu do brdských lesů. Poradil by něgdo zda se tam dá najít nějaké ty kouzelné hříbečky?
    HANIC
    HANIC --- ---
    prosim pekne ma nekdo tip na misto na havlickobrodsku/vysocine? v pripade uspechu se podelime o ulovek ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MILUCH: taktak, u nás docela slušně prší...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MORRELLI: jo tak Slovensko... pamatuješ jak to měli za druhé světové? No tak vidíš ,)
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    a jak to řeší policie na Slovensku http://krimi.joj.sk/krimi-archiv/2011-10-15-krimi.html#seek-245
    2 dekle, trocha hub a travy 4-10 let
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    WREES: mně počasí příjde ideální až tak od zítřka nebo pozítřka, teprve dnes začlo pořádné pršení... ale tak jako udělat si výlet do lesa je fajn i bez toho aby rostly :)
    GROE
    GROE --- ---
    WREES: je to u Lhoty tu co myslim a bohužel o jiných lokalitách moc nevim... :/ (před lety sem tam viděl, jak tam jezdili vyvážet žumpu s okolních kravínů, proto asi i ta hojnost- ted už je to asi passé, kdo ví kam to prskaj ted :) )
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GROE: tak na sběr je samozřejmě nejlepší páteční brzké ráno ,) pro noční sovy potom čtvrteční odpoledne...
    GROE
    GROE --- ---
    WREES: tak weekendy jsou zaručeně bídný, tim jak už si řikal, že je to profláklý, ale i tak se tam toho dalo jiný roky aspon pro pár lidí najít. Dřív ta louka co na ní jezdim byla i sekaná, letos ani to ne...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SDN33: záleží na to kam, jsou v Žebětíně místa, kam evidentně nikdo nechodí :)))
    TOMIS: podle fotky tipuju že ne, jestli má klobouk s příčným vroubkováním. Lysohlávka má více kožnatý klobouk bez rýh.

Taky by mě zajímalo, jestli jako v těch reflexních vestičkách budou chodit po lese a hlídat. Je fakt, že zákon úplně zbytečně přitvrdil kvůli něčemu, co se za problém z hlediska protidrogové politky čr prostě nepovažuje. A 40 klobouků je navíc dost pofiderní míra, by mě zajímalo, jak by řešili hromadu mokrého rozmačkaného marastu, to by se jim asi počítalo.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    PALEONTOLOG: no me treba zajimalo, kdyby nekde sbiral v rukavicich nebo do platenyho pytliku, ktery bych pri pripadne kontrole hodil na zem(pripadne schoval pokud bych videl, ze se blizi) a pri kontrole rekl, ze sbiram houby, ale nic jsem nenasel. Nejsem pravnik ale myslim, ze by mi nemohli nic udelat ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mě by to taky zajímalo, jak by se to řešilo.. cajti jdou myslím po snadných cílech, mladý skupinky zhulenců po a spol., kteří třeba netuší, že maj nějaký práva, že osobní prohlídka má svoje náležitosti, na tu musí být důvodné podezření, jako myslím si, že by to šlo těm cajtům znepříjemnit a že nejde zrovna o omyl, že to má být václavka a podobně, ale na to já fištron zas tak nemám :)
    WREES
    WREES --- ---
    GROE: a to jsou tam jindy žně...:-) nevím čím to... přitom rostou...našli jsme právě ty co už tam evidentně byly dlouho..:-) každopádně to nechce o víkendu myslim že je to tam hrozně profláklí..
    VIDLAIS
    VIDLAIS --- ---
    predevcirem nasel kamos za barakem jak sel s malym na prochazku.... tak uz vim ze zacinaji :)
    GROE
    GROE --- ---
    WREES: přesně tak, byl sem v okolí týden před a podobný stav- žalostný tj...
    WREES
    WREES --- ---
    MATEJICEKKK:
    střední čechy...nic moc..zkoukli jsme v pátek ráno zaječov a 12 kousků za hodinu...nemělo cenu...
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    LETTADLO: njn tak tolik k okolí jihlavska, dnešní výlet velmi úspěšný - viz foto .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam