• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: jj s harmalou to bude změna, můžeš pak sedět na záchodě a na klíně mít kýbl.
    Já to co psala Karen pochopil tak, že se do toho čaje dá přidat nějaký tonikum třeba zázvor (nevím, nezkoušel jsem) nebo si třeba dát po nějaké době na špičku nože křenu... nevím, nemám ozkoušené, jen vím, že nám výborně fungovalo pivo napůl, když jsme je třeba požívali čerstvé v terénu. Hořčiny zahladily hrany a ty bublinky umožnily po nějaké době si říhnout, což jsem vždy během houbování považoval za pozitivní znak, který výrazně pomůže žaludku... podle mě se v žaludku akorát nahromadí nějaký plyny, který tam tlačí, a je třeba je dostat ven :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: tak se pak nezapomen pochlubit)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: chystam se vyzkouset harmalu, treba bude stacit mnozstvi, proti kteremu nebude mit zaludek namitek :-) to jsem jeste nevyzkousel.
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: ja si teda myslim, ze problem nebude v necistote materialu. co si misto eliminace naopak prisypnout nejakou podpurnou ingredienci? to ti nepomaha? vim, ze ted asi neni idealni doba;), ale znamej mi jednou licil, jak si dal suseny houby kdesi na vylete v lese, bylo mu taky fyzicky docela zle (taky toho sned hodne)... a tu potkal huste boruvci. prej hotovej zazrak;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    jinak k tem vyvarum, osvedcila se mi kombinace matovy caj + citron + med, z te houboviny neni citit nic, to az po sleze :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAREN: ja zkousel vicero zpusobu. co fakt nemam rad je zvykani susenych hub, nedonutim se to vsechno rozkousat poradne, takze dochazi ke ztratam a zaludek trpi. s cerstvyma houbama mam mensi problem, ale zase se nemohu zbavit dojmu, ze jsem toho sezral vic nez jsem mel (hlina, podhoubi apod), i kdyz se je snazim oplachovat vlaznou vodou. a kdyz si udelam vyvar (cerstvy nebo suseny), tak ten zbytek na samym dne mi spolehlive zkazi cely trip (zazivani, snazim se trochu naslouchat tomu co se mi telo snazi rict a co jsem tak vyslechl, vadi mu necistoty). a tak premyslim v cem muze byt problem...
    KAREN
    KAREN --- ---
    NEUROKMOTR: wtf... ses si jistej, ze to vsechno byly lysohlavky? ty ostatni vypadaj "klasicky"?
    KAREN
    KAREN --- ---
    _BENNY: ja nikdy nic neoplachovala (nebyly nikdy sbirany z nejakyho bordelu nebo na naky skladce, rumisti atp.). driv jsem to vzdycky jedla vcelku vsechno cerstvy nebo suseny, ale ted jsem zkousela metodu zuzlani s nalednym vyplivavanim a taky caj (scezenej, ze) a asi to vidim na tenhle zpusob.) co vyhovuje nejvic tobe?)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mel bych takovy dotaz mozna trochu nad ramec tohoto klubu. jak houby cistite/osetrujete pred konzumaci? oplachujete ve vode, konzumujete jen klobouky bez noh...?
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    JND: bohuzel,, to bych je sem dal hned.. ale nenapadlo me to fotit cerstvy, protoze vypadaly uplne stejne jako ty ktery po uschnuti vypadaji jak maj..
    JND
    JND --- ---
    NEUROKMOTR:

Fotku čerstvých nemáš ??
    NEUROKMOTR
    NEUROKMOTR --- ---
    zdravim vespolek, minuly tyden jsem nasbiral neco malo v jihlave a cast urody po ususeni vypada takto: klobouky ze spoda zruzovely a nohy jsou jasne zluty, uplne jako slamka.. je to nejaky jiny druh, nebo je to treba vlivem stari a pocasi a nebo sem sezbiral nejakej humus..?? diky

Upload obrázků - nahraj, zkopíruj kód, vlož ho do diskuzních fór, Vašich profilů (na lidé.cz) či blogů
    http://svetobrazku.cz/upload/viewer.php?id=arx1320440629m.JPG
    HLEN
    HLEN --- ---

HLEN: dnes asi 120 kusu modrajici - praha .... takze lesni ve strednich cechach rostou stale ... koszlik snad doda fotky :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PUGATO: modrají i jiné houby než bohemicy
    PUGATO
    PUGATO --- ---
    Měl bych otázku, dá se považovat modrání kloboučku při jeho stisknutí považovat za prokazatelný důkaz o tom, že jsou to bohemicy? vzhledově odpovídají, i když žádná nemá "bradavku"
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    100_5128.JPG (570629 B)
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    100_5147.JPG (644436 B)
    PRASTAMAN
    PRASTAMAN --- ---
    železné hory vydali poklad, asi 400 klobouků ..

100_5148.JPG (1079669 B)
    HLEN
    HLEN --- ---
    EXCITE: dnes na ne s KOSZLIKEM vyrazime, tak poreferuju odpoledne :)
    BPB
    BPB --- ---
    EXCITE: to by mě tak zajimalo..rad bych o vikendu vyrazil, tipuju nekde v Brdech..nebo nekde kolem Berouna by neco mělo bejt :)
    JND
    JND --- ---
    Anýzka se dá poznat dle krásné vůně ... a je dobrá do octa:o)
    MEA
    MEA --- ---
    EXCITE: taky mi připadá, tady ta strmělka teda nemá to ryzcovité napojení, co jsem viděla, ale na tom nezáleží zas tolik, možná, že jej má, je-li mladší či menší. a když jsou menší i mladší, tak tady si je může někdo možná splést, ale jinak jsou docela odlišné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam