• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BRAINLOAD: Nechtěl bys spóry Kambodžskejch Psilocybe? ;]
    BRAINLOAD
    BRAINLOAD --- ---
    LETTADLO: Nabídka rozšířena o tři nové druhy Psilocybe Cubensis a o jedlé žampiony (Agaricus): http://www.kouzelnehouby.cz/cs/11-spory-agaricus
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    CDR: Všechny houby maj svoje vnitřní hodiny tomu už několik let pevně věřim...
    CDR
    CDR --- ---
    kopinatk yprý rostou i na jaře, našel jste někdy někdo? občas jsem se koukal po známých místech a ani klobouček
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    100_0651.JPG (934362 B)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    další několika letej expert kdyby z vás někdo potřeboval poradit: ID PAKISTAN
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BRAINLOAD: tak ať ti to šlape...a rozšiř brzo nabídku! ;]
    BRAINLOAD
    BRAINLOAD --- ---
    BROZKEFF: díky za tip (to je reakce spíš pro mě :-). S tím co píšeš určitě počítám, ale chce to čas. Nemůže být všechno hned - vždyť to běží asi týden :-D
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LETTADLO: Doporučuji doplnit sortiment o další druhy. Výzkum a pozorování je potřeba provádět na mnoha druzích, víme. Nemusí být od věci rovněž přidat sekci odkazů na vědecké studie (abstrakty dohledatelné přes scholar.google.com, přes univerzity a knihovny se dá dostat i k fulltextům). Věda je věda,
    Jako doplňkový sortiment nemusí být od věci i nabízet spory hub skutečně jedlých, tj. takové ty shiitake apod.
    OTZ
    OTZ --- ---
    mikroskopické pozorování a výzkum..tak jo:)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    rád bych vás všechny chtěl informovat o nově založeném e-shopu 100% kvalita a ceny jsou víc než lidové.....

www.kouzelnehouby.cz
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KABIK: noo byly fakt jedovatý ;) fuj nechci ani vzpominat radši ;)
    KABIK
    KABIK --- ---
    LETTADLO: Zní to vážně hezky; vlastně asi tak, jak to vypadá :D Díky za info :)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KABIK: konec Listopadu okres tábor... a s Jihlavskejma stejnýho rodu nesrovnatelne vetsi mnozstvi učinnych latek.... kamarad mel po 2 čerstvejch výlet na 5 hodin a já se po 4 hribech poprve v zivote a snad i naposled trosku přiotravil... nikdy čerstvý už :) žádný jedna do košíku a jedna do mě už :D
    KABIK
    KABIK --- ---
    LETTADLO: Náádhera! :) Ze kdy a odkud?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Arcany velký jak žampiony některé.....
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Psychedelický zážitek je cestou do nových oblastí vědomí. Jeho obzor a obsah je bez hranic, transcendence verbálních předloh, časoprostoru a ega či identity je však charakteristická. Zážitky rozšířeného vědomí mohou nastat různým způsobem: senzorickou deprivací(nedostatek podnětů), cvičením jógy, meditací, náboženským či estetickým vytržením, ale i spontánně. V současnosti se tyto zážitky staly přístupné prakticky komukoliv pouhým pozřením psychedelických látek, jako jsou například LSD, psilocybin, meskalin, DMT, apod. [Samozřejmě, to by byla ideální situace, ne skutečný stav v roce 1964, kdy jsou ve Spojených státech psychedelické látky klasifikovány jako 'experimentální'. To znamená, že nejsou přístupné na základě receptu, ale pouze pod dohledem 'kvalifikovaných pracovníků.' Těmi federální úřady myslí psychiatry pracující v ústavech pro mentálně postižené, jejichž výzkum je financován státem].

Je třeba podotknout, že transcendentní zážitek nevytváří podaná látka. Ta hraje pouze úlohu chemického klíče - otevírá vědomí a uvolňuje nervovou soustavu z jejího běžného chodu. Povaha transcendentního zážitku závisí téměř výlučně na tzv. 'setu' a 'settingu'. 'Set' v sobě zahrnuje vše, co si s sebou ten který jedinec nese, strukturu osobnosti, svou momentální náladu. 'Setting' můžeme rozdělit na fyzický - počasí, výběr místa; sociální - pocity zúčastněných jeden ke druhému; a kulturní - převládající názory na realitu. Cílem této příručky je proto umožnit lidem, aby porozuměli nové realitě rozšířeného vědomí, či sloužit jako mapa nových teritorií, jejichž přístup umožnila moderní věda.

Různí badatelé kreslí různé mapy. Různé příručky jsou napsány z hlediska různých modelů - vědeckého, estetického, terapeutického. Tibetský model, na jehož základě je tato knížka napsána, je určen k tomu, aby člověka poučil, jak napřímit a ovládnout vědomí takovým směrem, aby dosáhl takové úrovně porozumění, která se nazývá vysvobození či osvícení. Jestliže tento text bude čten několikrát předtím, než dojde k psychedelickému sezení a jestliže pak bude přítomen někdo důvěryhodný, aby osvěžil paměť adepta během zážitku, vědomí bude oproštěno od vztahů, které vytváří 'osobnost,' a od pozitivně-negativních halucinací (karmických zjevení), které často doprovázejí stavy rozšířeného vědomí. Tibetská kniha mrtvých je ve svém vlastním jazyce nazývána Bardo Thödol, což znamená 'vysvobození v bardu skrze naslouchání.' Kniha klade důraz na to, že odpoutané vědomí má pouze naslouchat a pamatovat si poučky, aby dosáhlo vysvobození.

Tibetská kniha mrtvých popisuje zážitky, které lze očekávat v okamžiku smrti, během metafáze trvající 49 dní (7 x 7) a v průběhu znovuzrození do jiné tělesné schránky. To je ale pouhý obecný rámec, do kterého tibetští buddhisté halí svá tajemná učení. Jazyk a symbolismus rituálů smrti u bönismu, tradičního předbuddhistického náboženství, zde byl mistrně sloučen s buddhistickými představami. Esoterický význam, jak ho text přináší, spočívá v popisu smrti a znovuzrození, kde se nejedná o tělo. Láma Govinda to jasně naznačuje, když do svého úvodu píše: "Je to kniha pro ty, kteří žijí, stejně jako pro ty, kteří umírají." Její esoterický význam je často překryt mnoha vrstvami symbolismu. Nebyla koncipována pro běžné čtení. Byla napsána tak, aby jí rozuměl pouze ten, kdo měl být osobně zasvěcen guruem do tajemství buddhistických nauk, do zkušenosti provázející smrt a znovuzrození. Tyto nauky byly po dlouhá století pečlivě střeženy, aby naivním či neopatrným zacházením nepůsobily zmar. V překladu takového esoterického textu je proto zapotřebí dvou kroků: zachytit originální text v národním jazyce a poté praktická interpretace jeho užití. Touto publikací, určenou pro použití při psychedelických sezeních, porušujeme v určitém slova smyslu tradici tajemství a jednáme proti učení lámaistických guruů.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    LETTADLO: me se to jednou povedlo,susil jsem klobouky a jelikoz jsem ty houby nemel dobre rozprostreny,tak mi ty spodni obrostly myceliem,nebyla to plisen,ale mycelko co se rozjelo z nejakyho zrni co tam zbylo...tak jsem je dal stranou na talir trochu poprasil moukou a zakryl miskou...cca za tyden chomac mycelka,ten jsem zahrabal na zahrade do pilin od cirkularky...cca 3 tydny nic,tak jsem rozhrabnul za par dni to zacalo hodne slusne plodit,asi 5x jsem to sklidil,ale pak to muselo ze zahrady...tak si toho nechal kousek kamos co to jede snad do dnes,ale byly to cubensis,ne cesky...mylsim ze rozjet cesky neni az takovej problem,udelal bych si print a na agaru nechal rozjet mycelko a pak uz bych jen testoval na cem se to chytne...celkem dobre se daji kultivovat na baliku slamy
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    Letos mám v plánu pokusit se naočkovat jedno místo Lysohlávkou Azurově modrající za předpokladu že ji najdu :) je tu někdo kdo se taky věnuje očkování?
    ZELY
    ZELY --- ---
    LETTADLO: Pokud vím, tak Terrence nemluvil o tom, že by spóry hub cestovaly na meteoritech, ale o tom že vesmírem cestovali volně sami o sobě. Dále se domníval, že houby múžou být jakési komunikační zařízení založené na technologii vědomí. Tak by se dal navázat kontakt s planetami a obyvateli kde jako na Zemi, byli zasety vesmírné houby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam