• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GUMIDEK30: znam na sumave fleky, co se taky tvari tutove, ale kde nic tu nic.. mozna bych tam mel par klobouku vytrousit..
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    DIRTY_GROWA: já prošel celej náš les a nenašel jsem ani klobouk a myslím si, že tam sou ideál podmínky . . .. grrr :D
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    SLAPPY:
    tak zas mě nemusíš vyloženě chytat za slovo :))) srpen - prosinec
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    DIRTY_GROWA: v prubehu roku? Jakoze sbiras bohemiky v kvetnu? :)
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    kdy už to pochopíte, že ty houby v tý naší malý republice rostou skoro všude. neni potřeba nikam speciálně jezdit (ikdyž to sázavsko je teda extrém mno, přiznávám..)) jsou určitý fleky, typově podobný, kterým se říká ´houbový´ a na těch v průběhu roku většninou na nějký plodnice narazíte. je to stejný jak s bedlama, hříbkama, klouzkama a jinou mikologickou drobotou.
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    Dneska sme s kolegou jeli kolem sazavy tak mu rikam at zajede kousek ze se tam mrknu po nakym klobrci. Kousek od mistecka kontrolovali bengosi :D tak sem vzal par hlav a radsi sme jeli ale myslim ze bejt tam hodku odjizdime s plnym kufrem :D
    BUCI
    BUCI --- ---
    kopinaté,dnešek cca 2O minut na louce

100_2827.JPG (918774 B)
    MEA
    MEA --- ---
    BENJAMMIN: též plánuji .)

DARJEEL: Hubertek, to je kácovský pivní kouzelník a milec... .) A jak chutná! Jako jedna báseň... Ale to jsem od hub odbočila k národnímu moku. Milá odbočka :D.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BENJAMMIN: v Kácově je super pivovar a dobře tam vařej :) A naproti v kempu bydlí skutečný kouzelník! :-)
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    Ahoj, co myslíte. Mam v plánu vyrazit zejtra na houby, mam 2 tipy. Buď v posázaví poblíž kácova nebo v Křivoklátsku. Má to ještě cenu takle pozdě?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tak já vyrážim do Jižních čech na poslední výlet.....
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Doplním jihlavskou nadílku

trocha lysohlávkové variability, nejdřív jsem v tom viděl různý druhy, ale nakonec je to asi všechno jen o stáří a přemrznutí.. hezky se vybarvujou

i s jednou matkou :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    na Jihlavsku ještě rostou ale už stárnou.

Snímek 027.jpg (2430135 B)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    dnes Jihlava.

Snímek 020.jpg (2582484 B)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MRTY: aha, já to chápal tak, že když má melting point nějakých 280°C tak vařením v čaji se ani nedostane k tomu, aby roztála jeho krystalická struktura a teplotou kolem 100°C se podaří vlastně vyvázat účinnou látku z buničiny do tekutiny. Ale samotná účinná látka nedegraduje... a louhování ve vodě vlastně není oxidace, right? :)

ještě mi prosímtě řekni, na jaký substance degraduje psilocybin tou oxidací? Jde mi o dlouhodobou oxidaci při normálních teplotních podmínkách - pokud je tam vůbec rozdíl oproti pečení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STUART_HAMPLE: a vida k lyse to mam co by kamenem dohodil,
    MRTY
    MRTY --- ---
    DARJEEL: bod tani je teplota pri ktery "roztaje" krystal cisty latky. hodnota nic moc nevypovida o tepelny stabilite latky nebo jejim chovanim ve smesi s dalsima x latkama.
    ale psilocybin se opravdu vysokyma teplotama (vareni) nedegraduje. jinym problemem oxidace. k degradaci dochazi na vzduchu. tzn. ze zahrivani za pristupu vzduchu (peceni) urychluje oxidaci.
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    STUART_HAMPLE:
    houby rostou ve ´vlnách´ hlavně ty luční. stačí se na jednu takovou napojit / naladit a neni co řešit. pozitivní a negativní energie nemají podle mě na výskyt vliv, jako spíš na samotnou energii těch hub / rostlin co tam rostou.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MARTYYNO: já jsem už v životě četl takovejch věcí a slyšel takovejch keců...

read less, study more! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin (čekni melting point .)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    DARJEEL: nekde jsem to cetl ve spojitosti s pripravou caje, ze se to nesmi zalivat vrouci vodou ale jenom horkou, protoze pri 100 stupnich si znicis ucinne latky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam