• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    Hlásim že v posázaví objeveno a během 2h nasbíráno ve dvou lidech cca 600 dobře fungujících klobrců, mnoho mladých ponecháno na příští kolo. Takovejhle úspěch jsem na prvním vejletě fakt nečekal, zvlášť po tom co tu vypadalo na uzávěrku sezóny :) Zejtra nahodim foto
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    a největší prdel je, že bydlím 4 roky v Jihlavě a nikdy sem tu nesbíral :D není čas, člověk furt v práci a nebo na víkend jede dom . . .. ach jo
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    DIRTY_GROWA: já prošel celej náš les a nenašel jsem ani klobouk a myslím si, že tam sou ideál podmínky . . .. grrr :D
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    SLAPPY:
    tak zas mě nemusíš vyloženě chytat za slovo :))) srpen - prosinec
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    DIRTY_GROWA: v prubehu roku? Jakoze sbiras bohemiky v kvetnu? :)
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    kdy už to pochopíte, že ty houby v tý naší malý republice rostou skoro všude. neni potřeba nikam speciálně jezdit (ikdyž to sázavsko je teda extrém mno, přiznávám..)) jsou určitý fleky, typově podobný, kterým se říká ´houbový´ a na těch v průběhu roku většninou na nějký plodnice narazíte. je to stejný jak s bedlama, hříbkama, klouzkama a jinou mikologickou drobotou.
    KHAARL
    KHAARL --- ---
    Dneska sme s kolegou jeli kolem sazavy tak mu rikam at zajede kousek ze se tam mrknu po nakym klobrci. Kousek od mistecka kontrolovali bengosi :D tak sem vzal par hlav a radsi sme jeli ale myslim ze bejt tam hodku odjizdime s plnym kufrem :D
    BUCI
    BUCI --- ---
    kopinaté,dnešek cca 2O minut na louce

100_2827.JPG (918774 B)
    MEA
    MEA --- ---
    BENJAMMIN: též plánuji .)

DARJEEL: Hubertek, to je kácovský pivní kouzelník a milec... .) A jak chutná! Jako jedna báseň... Ale to jsem od hub odbočila k národnímu moku. Milá odbočka :D.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BENJAMMIN: v Kácově je super pivovar a dobře tam vařej :) A naproti v kempu bydlí skutečný kouzelník! :-)
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    Ahoj, co myslíte. Mam v plánu vyrazit zejtra na houby, mam 2 tipy. Buď v posázaví poblíž kácova nebo v Křivoklátsku. Má to ještě cenu takle pozdě?
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tak já vyrážim do Jižních čech na poslední výlet.....
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Doplním jihlavskou nadílku

trocha lysohlávkové variability, nejdřív jsem v tom viděl různý druhy, ale nakonec je to asi všechno jen o stáří a přemrznutí.. hezky se vybarvujou

i s jednou matkou :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    na Jihlavsku ještě rostou ale už stárnou.

Snímek 027.jpg (2430135 B)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    dnes Jihlava.

Snímek 020.jpg (2582484 B)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MRTY: aha, já to chápal tak, že když má melting point nějakých 280°C tak vařením v čaji se ani nedostane k tomu, aby roztála jeho krystalická struktura a teplotou kolem 100°C se podaří vlastně vyvázat účinnou látku z buničiny do tekutiny. Ale samotná účinná látka nedegraduje... a louhování ve vodě vlastně není oxidace, right? :)

ještě mi prosímtě řekni, na jaký substance degraduje psilocybin tou oxidací? Jde mi o dlouhodobou oxidaci při normálních teplotních podmínkách - pokud je tam vůbec rozdíl oproti pečení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STUART_HAMPLE: a vida k lyse to mam co by kamenem dohodil,
    MRTY
    MRTY --- ---
    DARJEEL: bod tani je teplota pri ktery "roztaje" krystal cisty latky. hodnota nic moc nevypovida o tepelny stabilite latky nebo jejim chovanim ve smesi s dalsima x latkama.
    ale psilocybin se opravdu vysokyma teplotama (vareni) nedegraduje. jinym problemem oxidace. k degradaci dochazi na vzduchu. tzn. ze zahrivani za pristupu vzduchu (peceni) urychluje oxidaci.
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    STUART_HAMPLE:
    houby rostou ve ´vlnách´ hlavně ty luční. stačí se na jednu takovou napojit / naladit a neni co řešit. pozitivní a negativní energie nemají podle mě na výskyt vliv, jako spíš na samotnou energii těch hub / rostlin co tam rostou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam