• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: za mlada jsme to měli tak, že kydž jsme začali při nájezdu zývat tak bylo jisté, že to bude hodně slušná jízda :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DIRTY_GROWA: prostě únava, těžkost
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    INK_FLO:
    "houbové zívání". víš o tomto fenoménu trochu více?

jinak s tu velikostí bych to trochu opravil, nejde o velikost, ale o stáří a hlavně o to, jestli jsou už vyschlejší (zkrabatělé a zažloutlé) a nebo ve vlhkém prostředí (fresh a nacucané). ztrátu psilocinu způsobuje tedy částečně stárnutí, ale hlavně pak vysychání a finálně ho pak zabíjí sušení. pořádná nacucaná houba, nejlépe zakonzervováná pod prvním nánosem sněhu bude psilocinovej zabiják první kategorie :)

jinak pokud si chete zachovat ´čerstvost hub´ na delší dobu, dajte je do medu. ale nenechávejte je uschnout. naskejte je a naházejte do sklenice a zalejte medem v poměru 1:2 a prvních pár dní to každý den otevřete a promýchávejte (jemně to pracuje :) dokud se nepřestanou tvořit bublinky. poté můžete nechat zavřené někde v suchám a chladném prostředí (ideal sklep) klidně rok. a je to opravdu masakr, stačí pak čajová lžička a tramtadádá...)
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    pan borovička sepsal článek o little brown mushrooms, sice je asi skoro po sezóně, ale znát tyto houbičky neuškodí :-)

V lesích číhá smrt. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/303633/V-lesich-ciha-smrt.html
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já jsem to četl ve Pharmakognosis a v návodu na pěstování kubánských hub...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Já teď zkoušel sledovat, jestli houby opravdu dorostou, a přišlo mi, že tak, jak to jednou vyraší, tak už to většinou taky zůstane... ale s tím množstvím by mně zajímaly nějaké vědečtější pokusy :)
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    jo letos se to fakt matičce zemi povedlo :)
    jak tohle, tak zelený byliny :)
    asi fakt bude konec světa, tak si řekla, aby sme se aspoň naposled potěšili :D
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    však říkám ne :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jak se tady nekdo chlubil, ze sbira jen vetsi houby a ty mensi nechava dorust... imho zasadni chyba. ty nejmensi houby jsou uplne nejlepsi, maji v sobe nejvic psilocinu, ktery zpusobuje onu "barevnou euforii".
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jak se tady někdo rozplíval, že našli pořádný velký klobouky, tak u hub neplatí přímá úměra, silnější jsou ty menší....větší přezrálý prý navíc více způsobují tzv. "houbové zívání"
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    přesně, rostou i na místech kde nerostli/y...
    asi hrozí válka nebo minimálně dobrá sklizeň:-)
    jedna sprosta posazavska houba
    http://rghost.net/41635838.view
    PMA
    PMA --- ---
    hlásím Soběšice, houby kam se člověk podívá :) sice trochu sucho, ale rostou opravdu skoro všude
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    teda to myslim v porovnani s minulymi tydny, kdy to byly taky zne uplne vsude... samozrejme na misteckach dal rostou
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    v bystrci jsem byl jen zbezne, ale po suchu za posledni tyden nic moc novyho
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Bilovice-Babice... zne! tak cca 500 kusu, i na mistech kde bych to moc necekal.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KUDLIC: a kde jsi sbíral, helenín?
    WREES
    WREES --- ---
    KUDLIC: tak to je krásný...my už letos nikam nepojedem přece jen nás cesta vyjde na litr, a řikam chodili jsme všude možně a nic...zásoby do příštího roku máme takže pro mě už sezóna zkončila :-)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DIRTY_GROWA: hehe kdybych byl hamoun tak jo :D
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    LETTADLO:
    koukám že jsi vysbíral půlku republiky, to bude skéra co :)))))
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    HONZAL: Jo, nám to tak taky přišlo, proto jsme založili něco hubek z posázaví a pocit úchvatnej. Kupříkladu střídání lesních scenérií - temnej mladej smrkovej les kde rostly václavky - starej bukovej s vrstvou listí po kotníky, pak zase žlutej koberec ze spadanejch modřínů, prasečí rochniště, strom s vagínou.. No a ty skalní svatyně..!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam