INK_FLO:
"houbové zívání". víš o tomto fenoménu trochu více?
jinak s tu velikostí bych to trochu opravil, nejde o velikost, ale o stáří a hlavně o to, jestli jsou už vyschlejší (zkrabatělé a zažloutlé) a nebo ve vlhkém prostředí (fresh a nacucané). ztrátu psilocinu způsobuje tedy částečně stárnutí, ale hlavně pak vysychání a finálně ho pak zabíjí sušení. pořádná nacucaná houba, nejlépe zakonzervováná pod prvním nánosem sněhu bude psilocinovej zabiják první kategorie :)
jinak pokud si chete zachovat ´čerstvost hub´ na delší dobu, dajte je do medu. ale nenechávejte je uschnout. naskejte je a naházejte do sklenice a zalejte medem v poměru 1:2 a prvních pár dní to každý den otevřete a promýchávejte (jemně to pracuje :) dokud se nepřestanou tvořit bublinky. poté můžete nechat zavřené někde v suchám a chladném prostředí (ideal sklep) klidně rok. a je to opravdu masakr, stačí pak čajová lžička a tramtadádá...)