• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    DRFEFEDEBILL: vyhodit
    DRFEFEDEBILL
    DRFEFEDEBILL --- ---
    Ahoj, koukněte prosím na tohle. Našel jsem to včera v Krušných horách.
    Díky
    FIFO
    FIFO --- ---
    nemeli byste nejakej tip kam se jit ted jeste zkusit projit na Praze vychod? U me na zahrade nic :)
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    INK_FLO:
    no ono to zívání je celkově neprozkoumanej fenomén, co jsem tak četl a informoval se. pořádně se neví co ho způsobuje a jakej má efekt. je jen pár terorií, který dávaj jakž takž smysl, ale nic vyloženě prokázaného. mám takový tušení, že ty houby by to mohli pomoci objasnit, bo jsem se nikdy ensetkal s látkou a ničím na čem by se zívalo v tak enormní míře :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: za mlada jsme to měli tak, že kydž jsme začali při nájezdu zývat tak bylo jisté, že to bude hodně slušná jízda :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DIRTY_GROWA: prostě únava, těžkost
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    INK_FLO:
    "houbové zívání". víš o tomto fenoménu trochu více?

jinak s tu velikostí bych to trochu opravil, nejde o velikost, ale o stáří a hlavně o to, jestli jsou už vyschlejší (zkrabatělé a zažloutlé) a nebo ve vlhkém prostředí (fresh a nacucané). ztrátu psilocinu způsobuje tedy částečně stárnutí, ale hlavně pak vysychání a finálně ho pak zabíjí sušení. pořádná nacucaná houba, nejlépe zakonzervováná pod prvním nánosem sněhu bude psilocinovej zabiják první kategorie :)

jinak pokud si chete zachovat ´čerstvost hub´ na delší dobu, dajte je do medu. ale nenechávejte je uschnout. naskejte je a naházejte do sklenice a zalejte medem v poměru 1:2 a prvních pár dní to každý den otevřete a promýchávejte (jemně to pracuje :) dokud se nepřestanou tvořit bublinky. poté můžete nechat zavřené někde v suchám a chladném prostředí (ideal sklep) klidně rok. a je to opravdu masakr, stačí pak čajová lžička a tramtadádá...)
    KAPITAN_KOCOUR
    KAPITAN_KOCOUR --- ---
    pan borovička sepsal článek o little brown mushrooms, sice je asi skoro po sezóně, ale znát tyto houbičky neuškodí :-)

V lesích číhá smrt. Blog - Jan Borovička (blog.iDNES.cz)
    http://borovicka.blog.idnes.cz/c/303633/V-lesich-ciha-smrt.html
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já jsem to četl ve Pharmakognosis a v návodu na pěstování kubánských hub...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Já teď zkoušel sledovat, jestli houby opravdu dorostou, a přišlo mi, že tak, jak to jednou vyraší, tak už to většinou taky zůstane... ale s tím množstvím by mně zajímaly nějaké vědečtější pokusy :)
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    jo letos se to fakt matičce zemi povedlo :)
    jak tohle, tak zelený byliny :)
    asi fakt bude konec světa, tak si řekla, aby sme se aspoň naposled potěšili :D
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    však říkám ne :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jak se tady nekdo chlubil, ze sbira jen vetsi houby a ty mensi nechava dorust... imho zasadni chyba. ty nejmensi houby jsou uplne nejlepsi, maji v sobe nejvic psilocinu, ktery zpusobuje onu "barevnou euforii".
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jak se tady někdo rozplíval, že našli pořádný velký klobouky, tak u hub neplatí přímá úměra, silnější jsou ty menší....větší přezrálý prý navíc více způsobují tzv. "houbové zívání"
    THOMASVONPRAG
    THOMASVONPRAG --- ---
    přesně, rostou i na místech kde nerostli/y...
    asi hrozí válka nebo minimálně dobrá sklizeň:-)
    jedna sprosta posazavska houba
    http://rghost.net/41635838.view
    PMA
    PMA --- ---
    hlásím Soběšice, houby kam se člověk podívá :) sice trochu sucho, ale rostou opravdu skoro všude
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    teda to myslim v porovnani s minulymi tydny, kdy to byly taky zne uplne vsude... samozrejme na misteckach dal rostou
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    v bystrci jsem byl jen zbezne, ale po suchu za posledni tyden nic moc novyho
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Bilovice-Babice... zne! tak cca 500 kusu, i na mistech kde bych to moc necekal.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KUDLIC: a kde jsi sbíral, helenín?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam