• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    SWISTY
    SWISTY --- ---
    Decka, tak to je nadhera, co za rady ste tu popisali :D Ale predsa len ,nevedeli by ste mi este trosicku blizsie poradit ktorym smerom sa vydat? rada by som si tento vikend urobila vylet z Prahy ..nekam..ale neviem kam :) Bola som minuly tyzden v slovenskom raji na Geravach a aj napriek nekonecnemu suchu tohto roka sme za dve hodky nasli krasnych 300kuskov..a myslim ze pri tychto prizemnych vlhkych mrazikoch by mohlo i tu nieco vykuknut :)
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Olomoucko něco málo roste. Ale je to dost vyschlé. Ale zasnějaký ty václavky byly.

POTHEAD_: Jo ten jsem nedávno dělal. Taky doporučuju.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ANDY_WARHOL: rostou václavky, pýchavky a bedle. žádné jedovaté ani halucinogenní houby jsem včera v lese neviděl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj, jak je na tom brno, radi bychom si udeli vylet, ale zatim to vypada ze je porad moc slunecno :)diky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    POTHEAD_, MEA: vážení (a to platí pro všechny tu), zkuste se omezit na rady pokud opravdu víte a ideálně nechte radit lidi, kteří jsou tu k tomu určení :o)

z těhle fotek (narozdíl od různých a jiných mobilovek), to jde opravdu poznat bezpečně, ty vysušené naopak potvrzují, že se skutečně jedná o modrající drahokamy :))

POTHEAD: hele, mám pro Tebe slabost, víš to, ale jestli tu budeš dělat bordel, tak půjdeš stejně jako ta mrtvá krysa předtím :o)
    "certfikovaní odborníci" jsou tak trochu znouzectnost opatření, aby tu neradil každej jouda, protože už jsme tu zažili za ty roky expertů a expertů, co klidně doporučili čepičatky jako zaručený houby. Nikdo tím nechce říct, že těch pár id co jsou v záhlaví má patent na pravdu a šalamounův výkal v kapse k tomu.

Ostatním potom doporučuji, když už se sem jdou zeptat, což chápu a narozdíl od páně Potheada si myslím, že nějaká relavantní informace tady z toho lze vyždímat, aby se drželi rad lidí zmíněných v záhlaví...
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MMK: Rostou bohemicy a arcany (vzacne) v okoli zoo a landeku. Vcera jsem byl na prochazce a zatim 0. Dle zkusenosti je na ne jeste moc teplo.
    MMK
    MMK --- ---
    Kolegove, jak to vypada v Ostrave? Rostou uz? Vim, ze by mely v okoli Landeku... jake druhy tam mam hledat? Zatim jsem nic v okoli Ostravy nenasel :/ Mam zkusenosti cca 15 let z Brna, Sobesice a Bystrc, takze "tamty", asi Arcany, dokazu spolehlive identifikovat:)
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    KILLERD2D: taky se přikláním tomuhle názoru....
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    POTHEAD_: no vidíš možná jsem to dokonce četl i tady... já mám nastudovaný houby myslím dost věnoval jsem tomu spoustu času než jsem je kdysi začal sbírat a jíst. I různý dokumenty jak na netu tak na dvd jsem viděl a když jsem si myslel že vím všechno tak jsem je poprvé ochutnal a můj zájem o ně vzrostl a můžu říct že se o nich dovídám stále nové věci a to je to co mě na nich a na jejich účincích fascinuje a baví. Je to pro mě jiná zatím ještě dost neprozkoumaná dimenze.
    KILLERD2D
    KILLERD2D --- ---
    Někde jsem četl a dokonce i slyšel, že to charakteristické modrání je způsobeno oxidací psilocinu. Tím že houbu uštípnete ji poraníte a vzduch se dostane k psilocinu. Pro mě je to řekl bych největší znamení že mám houbu která obsahuje psilocin když jdu sbírat lysohlávky a připlete se mi tam něco čím si nejsem jistý. Jak nezmodrá, nežeru jí.
    MEA
    MEA --- ---
    POTHEAD_: podle mne i ty horní, ty dvě starý suchý mohou mást, ta zadní vypadá, že namodrává, ale jo no, fotka.. proto by se měl nálezce pořádně podivat na ty úlovky a jejich barvu. vzít to ukázat mykologovi by bylo asi nej..

kdo viděl modrání u čepičkatek? ať zvedne ruku a ťukne do klávesnice info. :))
    já teda ne..
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: jdu jen nahodou kolem, já sbírám jen kopinatky ale píšeš ty dole to sjou stopro tak se ptám ktery to sou podle tebe??
    SIRPEPAN
    SIRPEPAN --- ---
    POTHEAD_: a co je to teda za houby ??
    MEA
    MEA --- ---
    DEAD_RAT: jasně podoba tam je, strach je taky trochu na místě ale... poměrně zbytečný.. JND by to mohl poznat podle modrání (dřív nebo pozdějc houba tmavne, o té smrtelné jsem neslyšela, že by modrala), navíc ta "šálička kolem krku" nebývá častá tak jako u galerin. a ta energie taky vyzařuje dost jasně :))
    MEA
    MEA --- ---
    BLOODRAT: jo no třeba jo.. bylo to tam docela prošlapaný.. .) no, ale říkám si, že by dost lidí z budějc mohlo být aji na nyxu a přečíst si to (nebo si to sdělit jinak), což je teda jenom můj hrubý odhad :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JND: buď v klidu, zase nějakej trouba co šel okolo a radí, těhle bych se vůbec nebál a dal vařit vodu na čaj :o)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    JND: já bych teda řekl že si našel cos hledal ,třeba ty sirky mi přijdou uplně typický a ty z horní fotky mi přijdou taky v pořádku... lépe na živo vidět ale .
    přidávám jinou sirku (ze shroomeru ) pro porovnání -

JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    JND:

I vuně byla taková zemitá jakou znám ...
    JND
    JND --- ---
    DEAD_RAT:
    Mě to nepřijde,že to je zrovna ta z toho odkazu,ale pokud si to myslíte raději to vyhodím.
    DEAD_RAT
    DEAD_RAT --- ---
    JND: Tak tohle bych urcite nejedl..!!! http://www.myko.cz/clanek199/
    "Čepičatka jehličnanová je houba prudce až smrtelně jedovatá" Jinak receno, chteli byste se zmazcovat mochomurkou zelenou?!?!?!?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam