• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    AYOS: takhle o certifikovanejch vime ze nejsou zadny blbci takze jsem se snazil o nějakej řád... ale máš taky pravdu...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    TOHLE JE PRO TY KTEŘÍ VŠECHNO VI, VŠECHNO ZNAJ AVŠUDE BYLI...

NEBUDE TU RADIT NIKDO KDO NENI NA NASTENCE NEBO KDO PRAVIDELNE NESLEDUJE TENHLE KLUB....

na nějaký možná tu neni místo... neříkám že jsem mistr světa...., ale už jsem se něco naučil a dozvěděl

a stejně radim málo a někdy blbě....

REAGUJI NA PODNĚT BÝVALÉHO VEDENÍ KLUBU A NAPLNO STÍM SOUHLASIM......UVĚDOMTE SI ŽE ODSOUHLASÍTE KLIDNĚ NĚKOMU ZDRAV. PROBLEMY KTERÝ BUDE MÍT AŽ DO SMRTI...
    KTERÁ OVŠEM MŮŽE V TOM NEJHORŠÍM SCÉNÁŘI TAKY NASTAT!!!!
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MATT: Je to argument :-) Alkohol je konzervant a naopak, ve vodném roztoku se ti všechno časem zkazí. Když mluvíš o "následném odpaření rozpouštědla", tak máš asi na mysli pokusy extrahovat psilocybin z hub, jakože když se pak ten nasycený líh pak odpaří, že zbude +/- psilocybin. Lidi se o to sice pokoušejí, ale pokud vím, tak se to zatím nikomu pořádně (mimo laboratoř a komplikované postupy) nepodařilo. Obvykle pak po odpaření zbyde taková tekutá hmuta, se kterou se blbě manipuluje. Já myslel toto: někteří lidi si z hub dělají alkoholovou tinkturu, u které - když to udělají opatrně - znají přesnou koncentraci alkaloidů na objem... plus to v alkoholu vydrží dlouho...
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ale kopinatky klidne i jo. jednou jsem se ocitla v situaci, kdy jsem zvazovala, jestli jeden velkej kousek nevytahnu primo z kravince... and the rest is history;)) mnohem radsi mam ale teda lesni nez lucni.)
    MATT
    MATT --- ---
    MICHAL_R: v tech navodech se mluvilo o naslednym odpareni rozpoustedla, takze tohle neni argument
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    MATT: Praktický rozdíl mezi extrakcí alkoholem a vodou je podle mne i v tom, že alkohol je, na rozdíl od vody, téměř dokonalý konzervant. Relativně snadno takto lze "zredukovat" velké množství hub do velmi malého množství alkoholu, a mít to v lednici schovaný roky. S vodou by to takto podle mne nešlo; vodní extrakce je pak ale naopak snadnější i levnější pro okamžité použití...
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ACCROCHE: " jinak výskyt na louce, kravičky, hovínka a rostly pěkně v houfech." - ano, přesně takhle lysohlávky nerostou :-)....na kravských hovnech roste jedna z těch jedovatých....a tahle hláška znamená co proboha? "a třetí člověk měl jasno, že lysny to jsou a buď zamakaj nebo ne". Pokud měl jasno v tom, že to lysny jsou, tak zamakají. Nějak si nedovedu představit možnost, že to lysny jsou, ale nemakají, ale rád se nechám poučit
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MATT: alkohol se líp odpařuje, vylouhuje se možná méně dalšího bordelu.. ale pokud to někdo bude dělat v labu, tak stejně použije metanol a pročistí v koloně :)
    MATT
    MATT --- ---
    UF0UN,TOMAN: jaký má význam extrakce alkoholem, když píšou, že nejlépe je rozpustný ve vodě?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    TOMAN:
    hlavně totok
    Mushroom Extracts | Ask Dr. Shulgin
    http://www.cognitiveliberty.org/shulgin/adsarchive/extraction.htm

pokud to ale někdo nemá jako experiment mladého chemika, tak je nejjednodušší vysušit chloridem vápenatým, pomlít v kafemlejnku, narvat do filmovek, do vlhkotěstné krabičky se silikagelem a do mrazáku. Vydrží ještě vnoučatům, před použítím stačí zalít teplou vodou s citronem a nechat 10 minut extrahovat.
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    TOMECH: Já z vlastních zkušeností vřele doporučuju ten alkoholovej extrakt. Postup je celkem triviální - najemno nadrtit sušený houby, zalít lihem (např. 80% konzumní líh), nechat pár hodin/dnů extrahovat, pak přefiltrovat alkohol a stejnej postup s houbovým materiálem ještě 1-2x zopakovat. Výsledný líh se poté dá ještě částečně odpařit pro zkoncentrování extraktu.

Návodů je na netu spoustu, např. http://mycotopia.net/archives/discus/messages/5/144847.html?1082013481
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Nenasel by se nekdo kdo by mi udelal spore print bohemicy? Bohuzel v lokalitach kam chodim na houby se nevyskytujou. Dekuji.
    KAREN
    KAREN --- ---
    u hub je imho zasadni podhoubi - povetsinou se doporucuje houbu (jakoukoli, tohle mam z knih pro sberatele nepsychoaktivnich hub) vytahnout/ukroutit a misto zakryt, aby podhoubi nevyschlo. je fakt, ze lysohlavky casto odstipnu nehtama, ale taham je i cely - podle podminek.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    MILUCH: Houby kořínky nemají, to jsou zbytky hoven a možná trochu podhoubí. A i kdyby, když to nejsou lysny, tak je to snad jedno, ne? :)
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    PEPENKA: a ještě s kořínkama:( :)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    1) psilocin je dost nestabilní, jediná možnost, jak ho využít, je sníst čerstvou plodnici
    2) skladovat určitě suché houby, u čerstvých je 90 % obsahu voda
    3) spíš než líh je vhodnější med
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    měj bych otázku... hodlám nakládat do lihu.. a teď čerstvý bo sušený?? pokud se nepletu,tak čerstvý maj v sobě psilocin,sušený už ne... váš názor? dik...
    TOMECH
    TOMECH --- ---
    KILLERD2D: ..byl jsem na sběru s Hřídelkou... dost profláklý místo u Sázavy,kde rostou Bohemiky a oba je poznáme.. tyhle jsou jen kapánek jinčí,ale po utrhnutí modraj a maj tuhou nohu jak Bohemiky... ta houba v pravo je tipycká odtamtud.... jinak rostou tam na hnijícim dřevě většinou...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    zdravicko, v pondeli sem byl na cinovci. bylo cca 10 stupnu, je to jeste moc teplo nebo ste mi je tam zmetci pres vejkend vsechny vysbirali? :-) s prazdnou jsem neodesel ale cekal sem vetsi uspech
    https://db.tt/vXsbBqv3
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    omlouvám se že budu "trochu" OT, ale nikde po netu nemůžu najít ke stažení tenhle film http://www.modcinema.com/.../1-60-s-films/99-work-is-a-4-letter-word-1968-dvd?order=title_a-z&page=4
    tak kdyby někdo věděl a chtěl se podělit...jo, a proč to zkouším tady? Protože je to tak trochu o houbách...

díky a sorry za OT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam