• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DARJEEL: :-D

To pití moči pořád dokola... (jestli to je to, co jsi komentoval), tak to není úplný nesmysl :-) Srov. např. zde: http://www.erowid.org/plants/amanitas/amanitas_writings1.shtml

"Among the various Siberian peoples who use Amanita muscaria as a cultural norm, there exists a curious practice whereby the urine of one who has consumed the mushroom is drunk by another who consequently becomes inebriated. The urine of this person may then be drunk by another and so on, the procedure being repeated up to five or six times"
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: no to ma pravdu :o). urinoterapie tohle ma dobre prostudovane :o).
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    MICHAL_R:
    DARJEEL: o té muchomůrce je hodně v této knize. Je tam i o tom pití moči, i o tom vybraném jedinci, jehož halucinogenní moč pijí ostatní http://www.kosmas.cz/knihy/132449/magicke-houby-v-nabozenstvi-a-alchymii/
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Je teda pravda, že čím déle nad tím přemýšlím, tím mi představa pití HALUCINOGENNÍCH CHCANEK přijde lákavější a zajímavější :-D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VYHULENY_UFO: držme se aspoň rámcově houbového tématu... vnímej jako nabídku obecního zelináře ,-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: jj, to už je jenom krok ke "kosmickým plavidlům" v nitru pyramid a jiných sakrálních stavbách, kde jedinec jsa uveden do vhodné asány tráví dlouhé hodiny a dny cestováním skrze pláně akashi :)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DARJEEL: Některé návody dokonce doporučují nejen sušit na přímém slunci, ale sušit v horkovzdušné troubě na nízkou teplotu.

Někde jsem taky četl, že ta moč se dá pít několikrát za sebou, neboť ten muscimol se vylučuje močí "nepoškozen" furt dokola... takové halucinogenní perpetum mobile
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VRINDAVAN: lidska vynalezavost nezna mezi. jakpak na tento postup asi tak mohli prijit? :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Ale chápu, mohlo to být trochu matoucí... ona ta muchomůrka je taky mnohem uživatelský nářočnější, možná i proto není nijak masově zneužívaná...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CRUSHEER: tak :)
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: pardon, to je pak jasne. dekarboxylace kys. ibotenove na muscimol...
    YAVO
    YAVO --- ---
    DARJEEL: Tak tak, nikdy jsem nezkoušel, ale jestli se nepletu snad na enpsyru je to někde psané.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CRUSHEER: bavíme se o muchomůrce červené, v návaznosti na offtopic dotaz. Muchomůrky se před užíváním suší
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: To jsem nevedel, diky:) Caj z prave utrhnutych je tedy nejak toxicky, ale jedeni jich neni?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PALEONTOLOG: výluh z čerstvé plodnice = demence největší, nejdřív se musí nasušit, jinak se regulérně otrávíš...
    KOXER23
    KOXER23 --- ---
    Vyrostla mi pod LED nejaka houba vypada trochu jak lisina vubec nevim jak se to tam dostalo..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    a ten zdroj co to kamarádovi říkal nebyl nějakej ještěr na technu, ale nějakej jeho tehdejší vyučující z přírodovědecký fakulty. proto mi to nepšišlo, jako nějaký bláznivý experimentování
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    kamarádovi před lety někdo říkal, že je nejlepší vzít mladý klobouky, který se tak nějak zrovna otevíraj a řádně je pocukrovat moučkovym cukrem, kterej vytáhne vláhu obsahující účinný látky a nemělo by tam bejt tolik těch, který způsobujou nevolnosti.
    Jednou, jsme jeli na vejlet do přírody, vzali si s sebou cukr, sebrali několik klobouků a ty jsme pocukrovali. Dost rychle to vlhlo, až to z nich teklo, tak jsme je ještě zasypávali a pak jsme je olízali.

Všichni jsme do toho šli s hodně velkym respektem a ve finále jsme byli asi i rádi, že se žádný účinky nedostavily, ale to možná taky proto, že jsme těch hub nenašli tolik, nebo špatná konstelace hvězd.. nevim

nejsem ve věci nijak erudovanej, tak to dávám jen jako historku k dobru
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: caj/vyluh z cerstve plodnice, nejaky to uzdibovani v lese taky probehlo, ale taky bez ucinku.. nemam potrebu to nejak hloub poznavat...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: mels ji v jake podobe? nekde jsem cetl ze by se mela jist susena a nejlip jeste pred ususenim vydlabat z ni zespoda lupeny a co nejvic klobouku az k te te cervene slupce nahoru.

HRABEROGO: ja zkousel dvakrat klobouk a pokazde bez ucinku. ale kdyz jsem si delal tinkturu z cerstve (fluidicky kondenzator podle Bardona :o), tak pak jsem to prefiltroval, prelival a vyplachoval jsem si od toho banku a bylo mi lito to vylit, tak jsem to vypil a i kdyz te tinktury muselo byt max. dvacet tricet kapek, tak to trochu zmastovalo ne nepodobne alkoholu bez vsech negativnich dopadu (kocovina dalsi den).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam