• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    BALI_
    BALI_ --- ---
    JULYZ: v pulce srpna se mi postestilo pod hlavni lanovkou na chopok (sli sme nahoru pesky)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SUMPTN: nový boty? ^o^
    STREAM
    STREAM --- ---
    SUMPTN: presne to si taky rikam
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    STREAM: na liberecku je hrozny teplo proto tu je strasne malo hub letos
    STREAM
    STREAM --- ---
    okoli tremosnice, zatim zadna slava, letos je to nejaky zpozdeny...2h cca 300 kusu modrajicich
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    Dnesni navsteva otcovi zahrady. Kazdej rok aspon 3000 najdu, zatim nejsou modrajici

POHULEX
    POHULEX --- ---
    prosím víte někdo ? :)) rostou už v jížních čechách ? modrající
    JOHNNZ_TRAKTOR
    JOHNNZ_TRAKTOR --- ---
    JULYZ: Sestra mi jednou říkala, že sbírali kopinatky na loukách v okolí sedla Čertovica v Nízkejch Tatrách. Sám jsem tam nebyl, tak nevím nic bližšího.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    Čisto náhodou pod Tatrami nemáte nejakú vyskúšanú lokalitu (zhruba)? Idem na víkend domov a mám v pláne dlhé prechádzky so psami...
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    CZECH23EKTOUR: Nemel jsem zadny problem napr. s http://www.psyethno.cz/ ;)
    CZECH23EKTOUR
    CZECH23EKTOUR --- ---
    zdravim, koukam po eshopu, kde se prodavaj kity na pestovani houbicek, a spousta, sice zvučných, názvů ale žádná reference. nevíte někdo kde něco počíst bo nějakou referenci (Mexico, Amazona, Thaisko, Psylocibe Tampamensis Pollock, Galindoi....)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    nad brnem zatim nic, resp. vyjimecne par vaclavek. pod listim je mnohdy sucha hrabanka, coz je na prd - ani par dnu mrholeni a deste nestacilo...
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    BAGETTKA: Krkonošský sjezdovky skoro každá :))) třeba na H. Mísečkách rostou hodně... ale podle mýho Kopinatky na tu namahu, behani a hledani v krpálech nestojej :D nebo mrkni na nástěnku... jsou tam lokality kde je pravidelnej výskyt... ale bacha at nedopadnes jak ja :) někde kde to neznáš :)))
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    tak to dopadá když hledáte houbicky nekde kde rostou ale nevite kde presne :D

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    krásná pomůcka je tzv. zranění houby utrhnete jí a po klobouku udelate nehtem slabou rýhu a ta se po chvilce vybarví do modra ( kdyz teda nejsou tmavý - moc starý a nacucaný vodou) to se nezabarví v tomhle v tomhle případě... a tohle je poznávací znamení všech našich Lysohlávek a ještě některých dalších jedlých hub... každej znáte namodralý klobouky hřibů...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MATT: klidně mívaj :)
    GGG
    GGG --- ---
    MATT: no ony tyhle byly nektery dost mokry....ale sbiram je tam vzdy a vypadaji takhle.....
    MATT
    MATT --- ---
    GGG: dlouho jsem teda nesbiral, ale vzdycky jsem bral jako poznavaci znak, ze lysiny nemaj zebrovanej kloboucek..
    GGG
    GGG --- ---
    jihlavsko, asi 60 kousku, a to jen na jednom miste, jinde ani kloubouk...asi jeste malo zima

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam