• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KALISNIK: zapamatovat :D stejně jich najdeš pár a pak už to poznávání jde samo
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    R4K0SN1C4K: Nezmizí to z internetů?
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    tady je ještě fotka pár větších

R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ISHY: čus, podle Borovičky..http://slideslive.com/38889591/halucinogenni-psychoaktivni-houby ...popis bohemik tak od 40:40 a arcan tak od 42:20
    ISHY
    ISHY --- ---
    R4K0SN1C4K: Podle čeho rozlišuješ arcany od bohemik?
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    DIAGONAL: Ok. Skvělý, přeplánujeme trasu. Díky moc!
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    KALISNIK: seč je lepší, nebo okolí míčova... v lovětínský sem kdysi našel jen pár, údolí zlatýho potoka bylo lepší .
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    R4K0SN1C4K: Dík za info, takže myslíš, že na Kobylí hlavě, nebo Lovětínské rokli můžu najít?
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KALISNIK:v železnejch jsem byl v úterý a potkal jsem spíš arcany než bohemiky, dá se tam najít všude možně... na vhodnejch místech ať už půjděš kamkoliv je nejspíš najdeš

KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Hoj,
    o víkendu jedeme s rodinou do Železných hor, dají se tam někde najít? Někde v téhle lokalitě Šebek nalezl bohemicu, ale žádná místa zde neznám, tak kdyby mě někdo nasměroval...
    CIL
    CIL --- ---
    rostou krásně aj kolem bystrcka :)
    KADLINO
    KADLINO --- ---
    Dneska na procházce jsem náhodou objevil vedle cesty tyhle dva osamocený chudáky, na klobouku patrný modrý fleky, stejně tak i stonek namodralej. Tyhle jsme vždycky sbírali s tím, že jsou to lysohlávky modrající, ale potom co jsem tady prostudoval nástěnku to tak nevypadá - spíš jako tajemná. Je to tak?

SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Velke a mohutné plodnice. PS par foto z archivu pro oživeni.

SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Lysohlávka modrající Psilocybe cyanescens

TURF
    TURF --- ---
    KAREN
    KAREN --- ---
    CRUSHEER: pac mi ten ucet na ic.cz zrusili.
    ale nastartovala jsem zalozni disk, nalistovala rok 2010 a co jsem nenasla - dosad si obrazky postupne;)

CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    tak nalezeno, avsak fotky uz nejsou :/
    [ DARJEEL @ SBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna ]
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    DARJEEL: nevite kde je/jak vyfiltrovat vyse zmineneho pruvodce? :-)
    SUMPTN
    SUMPTN --- ---
    HARVIE: Me treba lysohlavky vonej strasne sladce az medove vzdycky poznam po cichu
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    IXTREMIST: Tohle by me docela zajimalo... Co si myslite o poznavani lysen po cichu? Me to parkrat pomohlo, ale bylo to kus od kusu... Navic si nejsem jistej, jestli nejsou i jedovaty/nejedly houby co maj podobnej oder jako lysny... Mate s tim nekdo sirsi zkusenosti?

JAYBEE: Me ty fotky z netu taky moc nerikaj. Jenom tak nak statisticky tusim, ze pokud clovek neco najde nahodne v lese, aniz by jel cilene na potvrzenou lokalitu, tak to spis nebude nez bude :-) Na druhou stranu tech potvrzenejch lokalit je v cechach udajne minimalne 120. Takze sance je i na nahodny shledani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam