• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    HANT: GGG: Kdyz sem o tom cet poprvy, tak sem si dal cestou do skoly asi 1 nebo 2 cesky... Ze treba budu v dobry nalade, budou me vic bavit lidi, nebo neco... Ale nevim... Po par hodinach sem cejtil lehkou uzkost, ale vicemene v norme, klidne to mohlo bejt jen takovy to prirozeny stridani nalad, co asi vsichni zname. Pripadne placebo zpusobeny tim, ze sem se v ramci toho pokusu zbytecne moc soustredil na svoje pocity... Nicmene tema me furt zajima, jenom nevim jestli to nekam povede. Asi bych to zkusil s mirne vyssi davkou. Protoze po houbach (v bezny davce) a treba i den nebo dyl jsem mel takovej pocit krasne cisty hlavy, bystry mysli, kristalove cistyho zraku, lehouckou manii, ale vicemene vyrovnanost. Proste pozitivni stav, kterej ale nebyl nijak v rozporu s kazdodennim fungovanim. Coz je neco, ceho bych rad dosahl i v dlouhodobym meritku.
    HANT
    HANT --- ---
    GGG: Doporucuji link

LSD microdosing RCT - Gwern.net
    http://www.gwern.net/LSD%20microdosing

na ktery se odkazuje v originalnim clanku z Alternetu. Je to docela vtipny double-blind sebeexperiment s LSD microdosingem a negativnim vysledkem od Gwerna, coz je jinak dobrej geek v pravem slova smyslu:) Fadiman mu k tomu v korespondenci poskytl sve komentare, ktere jsou v textu zahrnuty.
    HANEBNIK
    HANEBNIK --- ---
    yes! dnes soběšice :P
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    _BENNY: potvrzuju
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dnes Brno-Sobesice - stovky a tisice hub a k nim nemalo sberacu, na vsechny se ale dostalo :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    límcovka je jedlá a příbuzná s lysohlávkami
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Prosim o radu, nalezeno dnes v orlickych horach:

DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    HLEN: když jsem měl nějaký větší množství, kvůli lepšímu skladování jsem třeba dal bokem fakt velký klobouky. Když jsem to pak nějak dávkoval s ohledem k objemu (kdy jeden macek měl velikost/gramáž třeba jako 2-3 malý, byl jsem pak docela překvapenej, když jsem jednou vzal na chatu jen tyhle macky, rozdal je, všichni zaskočený velikostí, ale efekt se nakonec dá se říct téměř nedostavil (a stejná váha malejch kusů by mě vystřelila do astrálu). Od tý doby když dávkuju nějaký houby, co se u nás daji najít, snažim se dát každýmu pár fakt velkejch, pár středních a pár malejch. tak od oka, ale fakt mě nepřijde, že by s hmotou rostla potence, naopak jak kdyby v každý houbě bylo nějaký kouzlo, který v ní prostě zůstane bez ohledu na velikost.

MATT
    MATT --- ---
    imho je uplně jedno, jestli je utrhnete malý nebo velký. význam to má, jedině pokud tam houby necháte až do vyprášení. a dřív se říkalo (agentura JPP), že mladý maj obvykle spíš víc aktivních látek a s narůstáním nepřibývaj.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    _BENNY: s tím počítám, že nechávám potěšení i pro druhé... navíc často se mi stalo, že mi lidi dali zadara jen tak houby pro radost :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ILIBOR: ok, dík za nasdílení, vyzkouším je nechat dýl, jestli bude příležitost :)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    KERRAY: já jsem je teď sledoval 14 dnů, jak bylo sucho tak usychaly , takže některé usychající jsem sebral a některé experimentálně nechal... pak zapršelo a překvapilo mě, že se ty usychající vzpamatovaly... jinak těm malým pak trvalo cca 6 dnů než se zvětšily...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ILIBOR: cekat na houbu az doroste a prestane v sobe mit cerstvy latky a rikat tomu "pristup s citem" vnimam jako nonsens, ale kdyz to takhle nekoho bavi, proc ne, alespon zbude vic pro me ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    umm, a zkoušel jste někdo, jestli malé opravdu dorůstají? jako nechat a je tam, a přijít za den, za dva? protože já jsem to zkoušel několikrát, a ještě jsem neviděl, že by se zvětšily, aspoň teda teď v suchu - jak to vypučí, tak to tam bude, a pak postupně uschne
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    JAJABA:
    DYSTOPIK:
    _BENNY:
    Já si myslím, že není špatné se k nalezišti chovat trošku s citem... takže malé nechávám dorůst a některé velké nechávám ať si šíří spory... takový šetrný sběr ve vás zanechá i pohodovou pozitivní energii, která se pak vrátí při konzumaci a navíc se na místo můžete vracet a s potěšením sledovat jak malé dorůstají....
    GGG
    GGG --- ---
    Mikrodávkování: Nový způsob, jak užívat psychedelika - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/...s/detail/1758-mikrodavkovani-novy-zpusob-jak-uzivat-psychedelika
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAJABA: to Ti asi nikdo nerekne... pocet a hmotnost jsou orientacni miry, ld50 vysoky... nebo proc se ptas?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAJABA: moje zkusenost je takova, ze veselejsi/barevnejsi houby jsou ty mladsi, takze si to vysvetluju tak, ze maji psilocinu vice. rozhodne se neridim pravidlem jako jini mistni houbari, ze trhat maly houby je skoda a ze je lepsi je nechat dorust. naopak.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DYSTOPIK: nevim no ... kdekoliv se podivas tak se u "doporucene" davky se udava gramaz .. takze mensi nebo vetsi houba nehraje rozdil ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já mam teda hodně zkušeností s tim, že houby ze stejnýho sběru měly menší kusy výrazně funkčnější, než ty veliký
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam