• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MATT
    MATT --- ---
    imho je uplně jedno, jestli je utrhnete malý nebo velký. význam to má, jedině pokud tam houby necháte až do vyprášení. a dřív se říkalo (agentura JPP), že mladý maj obvykle spíš víc aktivních látek a s narůstáním nepřibývaj.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    _BENNY: s tím počítám, že nechávám potěšení i pro druhé... navíc často se mi stalo, že mi lidi dali zadara jen tak houby pro radost :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ILIBOR: ok, dík za nasdílení, vyzkouším je nechat dýl, jestli bude příležitost :)
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    KERRAY: já jsem je teď sledoval 14 dnů, jak bylo sucho tak usychaly , takže některé usychající jsem sebral a některé experimentálně nechal... pak zapršelo a překvapilo mě, že se ty usychající vzpamatovaly... jinak těm malým pak trvalo cca 6 dnů než se zvětšily...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ILIBOR: cekat na houbu az doroste a prestane v sobe mit cerstvy latky a rikat tomu "pristup s citem" vnimam jako nonsens, ale kdyz to takhle nekoho bavi, proc ne, alespon zbude vic pro me ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    umm, a zkoušel jste někdo, jestli malé opravdu dorůstají? jako nechat a je tam, a přijít za den, za dva? protože já jsem to zkoušel několikrát, a ještě jsem neviděl, že by se zvětšily, aspoň teda teď v suchu - jak to vypučí, tak to tam bude, a pak postupně uschne
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    JAJABA:
    DYSTOPIK:
    _BENNY:
    Já si myslím, že není špatné se k nalezišti chovat trošku s citem... takže malé nechávám dorůst a některé velké nechávám ať si šíří spory... takový šetrný sběr ve vás zanechá i pohodovou pozitivní energii, která se pak vrátí při konzumaci a navíc se na místo můžete vracet a s potěšením sledovat jak malé dorůstají....
    GGG
    GGG --- ---
    Mikrodávkování: Nový způsob, jak užívat psychedelika - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/...s/detail/1758-mikrodavkovani-novy-zpusob-jak-uzivat-psychedelika
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAJABA: to Ti asi nikdo nerekne... pocet a hmotnost jsou orientacni miry, ld50 vysoky... nebo proc se ptas?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAJABA: moje zkusenost je takova, ze veselejsi/barevnejsi houby jsou ty mladsi, takze si to vysvetluju tak, ze maji psilocinu vice. rozhodne se neridim pravidlem jako jini mistni houbari, ze trhat maly houby je skoda a ze je lepsi je nechat dorust. naopak.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DYSTOPIK: nevim no ... kdekoliv se podivas tak se u "doporucene" davky se udava gramaz .. takze mensi nebo vetsi houba nehraje rozdil ...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    já mam teda hodně zkušeností s tim, že houby ze stejnýho sběru měly menší kusy výrazně funkčnější, než ty veliký
    HLEN
    HLEN --- ---
    JAJABA: pokud vim tak se koncentrace muze lisit podle sezony, mista a druhu plodnic ... pak uz nasleduje prima umera (vetsi houba vic aktivnich latek).... takze na danem miste dane houby maji zhruba stejne mnozstvi aktivnich latek per gram a tim padem cim vetsi houba tim vetsi gramaz a tim vic aktivnich latek v dane hoube ...snad je to srozumitelny ... je to stejne jako u travy ....
    _PLASA_
    _PLASA_ --- ---
    Netušíte, roste něco okolo Karlových Varů? V Krušnejch? Díky!
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    KW3T4G: udělej si výlet údolím sázavy, čim víc na východ tim líp
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Okolí Pacova vydalo za necelý dvě hoďky 300+,zitra jdu znovu a beru kosu ((:
    SDN33
    SDN33 --- ---
    soběšice útěchov, time is now :)
    KW3T4G
    KW3T4G --- ---
    cau,nevite kam,co nejbliz od prahy, na houby??? dík
    REEESD
    REEESD --- ---
    Západ Brna sice rostou, ale na většině placů je na ně příliš sucho.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    BROZKEFF: podzimní magie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam