• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    V ramci harm reduction:
    Cervenou muchomurku je vhodne nejprve vysusit, dochazi tim ke zmene pomeru ucinnych latek...
    //konec ot
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: tys ještě neviděl pablesk, ty pablbe ? :)

jinak teda nevím kam jinam s debatou o otravách hub. já osobně jsem si podle návodu udělal z m.červené něco jako vodní výluh. akorát jsem slintal, slzil a soplil tři hodiny než to přešlo. příště radši na pivo.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VYHULENY_UFO: presne, a musim rict, ze to uz na prvni pohled vzbuzuje respekt :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VYHULENY_UFO: k tematu...udelali jsme na podzim pokus...uplne cestve jihlavske houbicky jsme rozmixovali s medem na pasu a dali do mrazaku... nedavno jsme se na to podivali a vznikla temna az asfaltove cerna leskla hmota z uvnitr ktere vyzaruji modre pablesky....hodne magicky to vypadalo :) zatim nebyl spravny cas to vyzkouset, pak poreferuju...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VYHULENY_UFO: ja se taky neridim jen timhle...ale pokud najdu houby ktere neznam a vsechny vypadaji zcela netknute, tak se nejdriv podivam do atlasu co je to zac...

a co se tyce tech cervenych muchomurek...testoval jsem male cerstve hned na miste ... chut byla luxusni a ucinky velmi prijemne (ovsem dal jsem si opravdu malo....pri vetsim mnozstvi muskarin zpusobi zvraceni a prujem a naslednou psychozu pri predavkovani bych taky uplne nechtel zazit) nejlepsi by bylo izolovat jen muscimol, ktery vznika postupne v organismu a pusobi halucinace...

latky ktere pusobi po poziti muchomurky cervene (a tedy maji uplne jine ucinky nez houbicky)

KLATIC
    KLATIC --- ---
    VYHULENY_UFO: jen ze na houby, ktere nepozre ani slimak, jezevec, divocak a nejsou ani cervave, je treba si dat pozor a naopak, jeste se mi nestalo abych nasel okousanou a prozranou prudce jedovatou houbu...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    PALEONTOLOG: o tom zadna...jen ze muchomurka cervena obcas byva ohlodana a je jasny proc :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KLATIC: to je ale subjektivni a o nutkani k vomitu vlivem ucinnych latek to taky nic nerika :/
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KNEDLIK: muchomurka cervena je na chut jedna z nejlepsich hub...
    HANT
    HANT --- ---
    KNEDLIK: Aplikaci to nejspis fakt nebude a studii ohledne kardiotoxicity podobne pusobicich latek pro lidi je cela rada, neco jsem k tomu hazel do diskuze o microdosingu: [ HANT @ Museum Level & Microdosing ]
    KNEDLIK
    KNEDLIK --- ---
    HUZWA: No vidíš, tak to potvrzuje moje slova, že na každýho to pusobí jinak nebo taky možnost, že každa houba obsahuje jiný množství látek. mohla bejt i přičina v jídle co kamarad předtím snedl, i to může zpusobit nějakou reakci možná , to jen spekuluji.
    HUZWA
    HUZWA --- ---
    KNEDLIK: zadny zvraceni se po Amanite nekonalo,tezko v zaludku na zacatku ano,ale hodiny jsem teda fakt nikdy neproblil..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KNEDLIK: já po m. červené nezvracel. relativizace není pro diskuzi nejvhodnější taktikou.
    KNEDLIK
    KNEDLIK --- ---
    PALEONTOLOG: tak to já muchomurky červeny viděl nakousaný, ostatní ne, ale tu červenou prej normálně zvířata jedí a sobi jí prý dokonce vyhledávají pro její učinky a člověk když jí sní, po tom hodiny zvrací... stejně tak penicil pro člověka je to lek, pro některý zvířata smrtelný jed... to jsem si přečet na netu, tak nevím co je na tom pravdy...
    No kontrolní skupina by měla být, byť třeba jen taková, že by jí jen přimíchvali prášet do krmení nějak.. i to pichání na to může mít vliv a pochybuju, že by si nějaký člověk pichal houby dobrovolně..... A víme že učinky mají i žaludeční štávy a organismy v těle, takže by pak vyzkum mohl vypadat jinak, kdyby ty houby jedly....každopádně srovnavat učinky na potkanech a lidech mi nepřijde moc objektivní, avšak vim, že se na tom zakládá spousta věcí a vyzkumů a že myš ma skoro stejny geny jak člověk, ale jen skoro, takže rozhodně vše nebude fungovat stejně...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KNEDLIK: no a kontrolní skupina bez psilocinu a bez degenerativních změn nebyla zavřená v laboratoři, ale chodila skupinově meditovat do mlází.
    no a muchomurku tygrovanou nebo zelenou nebo pavučince nebo další dobroty jsem teda ohryzaný ještě neviděl.
    KNEDLIK
    KNEDLIK --- ---
    Ahoj já jsem myšák stuart a podstoupil jsem studii a mohu jí vyvrátit, jelikož žiju, sice s trojitým bajpasem , ale to nedávám za vinu houbám, za to může stres z lekařskeho prostředí. Kdyby vás zavřeli do klece na tři měsíce jako laboratorní krysu a píchali do vás něco, taky by jste z toho byli na infarkt se vsadím... takže si houby pichám dál dobrovolně sám :D . Akorát neviděli jste někdo Toma ? ten si asi nepíchal s mírou a doplatil na to :D

Ne konec srandy , houby sou zlo, zlatý tripy , ty se daj žrát 3x denně :D

Jinak já si taky ze studie nic neberu, jelikož, nevím jaký množství psilocinu jím pichali, možná že jim dávali nízkou dávku pro člověka, která mohla bejt pro potkama prakticky smrtící... Ale jinak jsem studii nečet, pač se nechystám si obden píchat psilocin :D možna že ty udaje by tam byli psany, ale nic by mi to neřeklo, pač každej jedinnec má práh jinde co vydrží, stejně jako s alkoholem, někdo přežije 8 promilí( a je schopnej řidit auto) a jinej už při 2.5 promilích by si nezvlad zavazat ani tkaničku na botě a nebo by byl rovnou v komatu... ....
    A studii je potřeba brát s rezervou , protože je spekulativní reakce na jedy z hub na člověka a na zvířata, jelikož často i ty smrtelně jedovaté houby bývají okousány zvěří ,takže řek bych že ty jedy na ně pusobí jinak než na člověka... protože lesy nebyvají plné mrtvých myší a zvěři...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GLADILAF: polaci rozhodne za rizika halucinogenu nemuzou, s tim souhlasim :) ale veda holt funguje tak, ze pred kazdym experimentem je to, ze vedec ma nejakou hypotezu (v tomto pripade psilocin zpusobuje poskozeni srdce) a ucelem experimentu je hypotezu prokazat. Teoreticky samozrejme vsechno probiha nestranne a objektivne, ale v praxi jde o uznani kolegu, granty a predevsim vlastni ego. To, s jakou hypotezou do toho particka z Ustavu soudni mediciny sla, je patrne uz z vyrazu "addict agents" hned v prvni vete clanku...
    A opakuji, ja netvrdim, ze to tak byt nemuze, jen doporucuju brat to s rezervou. Stejne jako McKennovy teorie...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PURPUREAL: bral bych to trochu s rezervou, preci jen studie je polska a polsko je zname vysoce negativnim vztahem k halucinogenum. Navic dostavat ctvrt roku obden injekci do bricha, taky bych byl asi na infarkt...
    IRO
    IRO --- ---
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    http://ge.tt/5GIwMej2

TL;DR: Potkani dostavali po dobu tri mesicu kazdy druhy den velmi nizkou(!) davku psilocinu. Zviratka si z toho uhnala degenerativni srdecni nemoc, provazenou tachykardii, ischemii myokardu, atd., coz jsou vsechno velmi, velmi osklive a zivot ohrozujici stavy :( Duvodem je agonismus 5HT-2b receptoru, ktery ma prokazatelne za nasledek srdecni valvulopatii.

Co to v praxi znamena: Microdosing houbicek = vysoce rizikova aktivita. Stejne tak jakakoliv jina forma casteho uzivani.

Z teto zpravy je mi naprosto nanic, protoze houby jsou asi jedina droga, u ktere bych chtel mit moznost uzivat ji v pripade potreby casto, jako sveho druhu agens psychohygieny. Bohuzel, zda se ze i tady se potvrzuje stare zname "there is no free lunch".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam