• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---

SAMOLEPICI
    SAMOLEPICI --- ---
    Nemáte představu jestli rostou v okruhu 20 km kolem Benešova u Prahy? Jezdím většinou k Brnu a nebo mám ještě místečko ve své domovině na severu Moravy.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DYSTOPIK: ahoj, jestli jich mas jenom par a tvuj hlavni zamer je kultivace, tak doporucuji si nadelat printy podle tohohle navodu: http://fsre.nl/how-to/printing/

no a jestli mas vylozene mycelko, tak to muzes zkusit s nejakym sybstratem promichat, ale s tim zkusenosti nemam, takze muzu doporucit jen to co znam a to jsou printy, syringe a ockovat substrat.. :]
    kazdopadne tohle auditko: [ HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ] ] se tomu venuje spis, tam ti vic lidi poradi.. ;]
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jo a ještě jeden dotaz vlastně. Jak je to s trvanlivostí printů? Mám velkej papír A2, na kterej dávám houby sušit už asi třetím rokem, když něco najdu, takže už je takovej sem tam oprintovanej. Měl jsem v plánu (zase nečekám žně, ale lákalo by mě tomu dát šanci) třeba ho natrhat a promíchat se zemí.. Píčovina?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Jinak jsem našel tak něco málo přes 100 kousků na místě, kde jich většinou najdu tak 200+
    Snad bude příležitost se tam ještě během sezony podívat. bohemky a arcany
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    dobrý den vespolek,
    nečekám žádný divy, ale přinesl jsem si právě z lesa 5 kousků dřeva s houbičkama, bohemkama. Na jednom jsou i takový drobný kousky, tak když by třeba ty trochu poporostly, bude to pro mě hezký vzrůšo. dal jsem je do plastovýho kýble, dospod jsem dal hlínu a předpokládám, že bych tomu měl udělat nějaký prostředí jak v lese. Vlhko, chladno..
    Nějaký moudro, který by to mohlo povzbudit? Jsem vůl, že jsem si tam nenasbíral nějaký listí, kterym bych to zakryl. Asi něco posbírám v parku

Říkám si vlastně, že ty plodnice asi můžu otrhat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIAN: modra to ?
    JND
    JND --- ---
    VIAN:

Myslím,že ne ...
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    book,,,krasne auditko, fajne fotky,, jsem uz nebyl na houbach aspon 10 let :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Kdyby bbanan normalne dodal i prakticky informace, nereknu ani popel. Informovanost se spiritualitou se nevylucujou. Nebo ?
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: spis nasbirej kos houbicek, vsechny radne usus, zadnou u toho nesmis sezrat sam a o vanocich je vsechny vysypej z mostu do reky! neboli obet, ktera neboli neni obet ;o).
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: ta detska prostota me obcas neprestava fascinovat. ale mas pravdu, mohl by z toho byt nakonec pomerne hezky vecer :o). akorat ja bych pak z toho mel vycitky svedomi :o).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: zadnym dvojitym testem se m. neprokazala. u me v kolonce vira.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: skoda. ale mas pravdu, jsme tu OT.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: od hledani hub srdcem jsme trochu odbocili. Navrhni tenhle pokus lidem co se debunkem zajimaji profesionalne. Chce to kontrolni skupinu, nahodnej vyber figurantu a tak. Porad vsazis na subjektivitu tim ze to nabizis jen jednomu cloveku. Na to jsou tu jiny auditka a ja je nenavstevuju.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: chtel bys to vyzkouset? ja vyberu a posvetim sigilum nektereho ze zminenych Knizat a ty s nim provedes, co jsem popsal.. mohl by to byt zajimavy experiment, ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: o nic nejde, ma to takovou silu jakou tomu prisoudis. Objektivne magii nikdo neprokazal, takze bych byl v klidu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: to ja prece vim :o). vetsinou na to doporucuju sehnat si z nejakeho faustovskeho grimoaru sigilum nektereho z demonu - Aciela, Mefistofela nebo treba Barbuela, vytisknout si ho, vynadat mu do curaku, poplivat, hodit na zem a parkrat po nem dupnout.. :o). o nic prece nejde, ne?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    VYHULENY_UFO: ale to přeci už všichni na nyxu ví., netřeba to neustále opakovat... :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: dyt ho tam zminuje! houbicky maji rady bezy. a bezy byly ve stredoveku vnimany jako magicke stromy. dokonce se z bezoveho dreva delaly hulky pro ceremonialni magii. a z bezinek se da vyrabet vynikajici liker :o).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam