• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    teda ja dneska posbiral převážně arcany a zas tolik nemodraly. podle mě je to daný možná taky aktuálnim klimatem nebo nějakejma jinejma aspektama. jindy jsem je na stejnym místě sbíral modrý jak fantomas
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZELENY_CAJ: no na fotkách těch utržených nic modrého nevidět. Ono to modrá dost rychle.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZUZKAOU: modra, voni po redkvickach.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZELENY_CAJ: a modrá ti to?
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    ZELENY_CAJ:
    Lysohlávka tajemná | ReceptyOnLine.cz - kuchařka, recepty a inspirace
    http://www.receptyonline.cz/lysohlavka-tajemna/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZELENY_CAJ: nejsou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZELENY_CAJ: to bych teda nejedla...
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    ZELENY_CAJ: Wau,zdá se mi to,nebo to jsou opravdu medullosy?
    Co na to místní zkušenější mykologové?
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    SAMOLEPICI: jinak já sbíral několikrát kolem sázavy a tam rostou bohemiky, takže hledej a najdeš :D
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    SAMOLEPICI: kamarádi dřív jezdili někam ke konopišti, přesně nevim kam, ale v nějakejch pěknejch křovinách by jsi na ně narazit mohl
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---

SAMOLEPICI
    SAMOLEPICI --- ---
    Nemáte představu jestli rostou v okruhu 20 km kolem Benešova u Prahy? Jezdím většinou k Brnu a nebo mám ještě místečko ve své domovině na severu Moravy.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DYSTOPIK: ahoj, jestli jich mas jenom par a tvuj hlavni zamer je kultivace, tak doporucuji si nadelat printy podle tohohle navodu: http://fsre.nl/how-to/printing/

no a jestli mas vylozene mycelko, tak to muzes zkusit s nejakym sybstratem promichat, ale s tim zkusenosti nemam, takze muzu doporucit jen to co znam a to jsou printy, syringe a ockovat substrat.. :]
    kazdopadne tohle auditko: [ HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ] ] se tomu venuje spis, tam ti vic lidi poradi.. ;]
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jo a ještě jeden dotaz vlastně. Jak je to s trvanlivostí printů? Mám velkej papír A2, na kterej dávám houby sušit už asi třetím rokem, když něco najdu, takže už je takovej sem tam oprintovanej. Měl jsem v plánu (zase nečekám žně, ale lákalo by mě tomu dát šanci) třeba ho natrhat a promíchat se zemí.. Píčovina?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Jinak jsem našel tak něco málo přes 100 kousků na místě, kde jich většinou najdu tak 200+
    Snad bude příležitost se tam ještě během sezony podívat. bohemky a arcany
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    dobrý den vespolek,
    nečekám žádný divy, ale přinesl jsem si právě z lesa 5 kousků dřeva s houbičkama, bohemkama. Na jednom jsou i takový drobný kousky, tak když by třeba ty trochu poporostly, bude to pro mě hezký vzrůšo. dal jsem je do plastovýho kýble, dospod jsem dal hlínu a předpokládám, že bych tomu měl udělat nějaký prostředí jak v lese. Vlhko, chladno..
    Nějaký moudro, který by to mohlo povzbudit? Jsem vůl, že jsem si tam nenasbíral nějaký listí, kterym bych to zakryl. Asi něco posbírám v parku

Říkám si vlastně, že ty plodnice asi můžu otrhat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VIAN: modra to ?
    JND
    JND --- ---
    VIAN:

Myslím,že ne ...
    MISTR_CHVEJ
    MISTR_CHVEJ --- ---
    book,,,krasne auditko, fajne fotky,, jsem uz nebyl na houbach aspon 10 let :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam