• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    MAUGLI7: se tam treba potkame :D
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    nechcete někdo jet na sběr na vysočinu?
    Sháním řidiče,auto máme :D
    odjezd dnes kolem desátý z Prahy,návrat někdy odpoledne.
    Pošta
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    mate nekdo zkusenosti se vyskytem nekde v okoli luznice?
    ALWA
    ALWA --- ---
    Ahoj, nechystá se někdo někdy někam :) Praha a okolí? Přidal bych se, pokud autem, samozřejmě přispěju. Netuším kam, roky jsem nebyl a jet zbytečně vzhledem k přetrvávajícím bolestem po nezaviněný autonehodě se mi vůbec nechce. Pohyb normáně zvládám, když to nebude 100% úspěšný výlet nevadí, jen bych se rád vzhledem k okolnostem přidal k někomu, kdo ví kam. Termínu se podřídím. Příští víkend, v týdnu, kdykoli. Díky.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---

R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    BUCI: nejspíš už jsou vysypany, ale mikroskopicky je určil borovička jako medullosu, takže mu věřím :D
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    CAHOUN: větší nebrat to je neco jinyho, často je potkávam v zeleznejch horách, ale co to je nevim
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Neděle Brno a pak přesun Jihlava. Přidá se někdo?
    CAHOUN
    CAHOUN --- ---
    Ty mensi urcite, nejsem si jistej tema vetsima..??

BUCI
    BUCI --- ---
    80_PSU: Šroty co si trhal a táhnul a fotil zbytečně
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Dneska jsem byl v lese a "bijte na poplach!!!" Hromady bohemek, které nikoho ještě ani nenapadlo hledat, mezi nimi už plno starých a navíc na místech kde jsem je předtím nenalezal..
    Máte někdo teorii proč letos tak brzy?
    BUCI
    BUCI --- ---
    R4K0SN1C4K: to nejsou míval jsem taky v mrožáku a fialovej spodek bo šedivej když byli z mrzlí zůstal to jsou nějaký luční blechy..
    ZELENY_CAJ: ou no

SLAPPY: beauti
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Tak ja bych se jen pridal k ostatnim jez pozorovaly o dva az tri tydny posunutou sezonu... fazi, kterou obvykle vidam okolo mfdf Jihlava jsem potkal ted predevcirem tzn podle me jeste tyden dobreho sberu, pak to zacne rychle odchazet. K tomu me napadlo se pozeptat jestli jste nekdy zazili u lysohlavek "druhej flush" jakoze by uz to skorouplne zabalili a pak ze by zacli skoronanovo...trea za dva za tri tydny.??
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    pravda, že zrovna ta medullosa je čepičatkám podobná asi nejvíc, já ten vzorek k určení dával s tim, že je to buď medullosa nebo čepičatka :D byla to medullosa... ale stejně jsou málo potentní, podle mě je to spíš taková zajímavost, ke konzumaci jsou daleko vhodnější ostatní druhy, který jsou silnější, častější a lépe rozpoznatelný... i když třeba pro někoho kdo sbírá houby dlouhou dobu,má je nakoukaný a zná tu vůni by i poznání medullosy někde v terénu němělo bejt složitý (pokud teda alespoň teoreticky ví jak by měla vypadat a má na to cit)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    čepičatka jehličňanová
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZUZKAOU: l. nemá narozdíl od čepičatky žádný prsten, to je dost zřejmý
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    já nevím, mě to furt přijde jako čepičatka a nebo jiná malá hnědá houba. Lupeny moc světle hnědý, minimálně ty větší by už měly mít zralý tmavý výtrusy, ne? nic modrýho, noha tenká a rovná.

já bych to nejdela.
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ještě jsem vyhrabal tři fotky po rozmrznutí, pro porovnání barev

SAMOLEPICI
    SAMOLEPICI --- ---
    R4K0SN1C4K: OK díky za info.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    R4K0SN1C4K: makroskopicky to je skoro přesně ono. ono jako byly to dvě malý houby, bylo mokro a já měl jen telefon a kvůli nyxu se teda v mokrý trávě válet nebudu :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam