-+-location-+- / orlicko.ústecko - spíš už podhůří Orl.hor 395 m.n.m
já měl první flek asi 500m od baráku. krásný místo u řeky, vždy se tam pár stovek našlo. tenkrát se jezdilo furt do Blanska a okolí, nebo do Jihlavy (100km od nás) takže jaký bylo tenkrát moje překvapení, že je mám na dohled! už je to pryč, od tý doby, co tam postavili cyklostesku ani klobouk, pokud jo tak ho sebere někdo, místo se s postupem času vyzradilo. jednou jsem je sbíral dokonce u nás v parku 100m od náměstí 10tisic.města rostly modrý klobouky. Rostou u nás i kopinatky ty mám ale problém identifikovat, radši jdu na jisto..
můj největší nález byl ve dni, kdy mi umřel děda, vášnivý houbař. ten den u nás někdo kácel bílou břízu u silnice, ale blbě mu to spadlo, na druhou stranu, přes silnici, narazilo do toho auto.. rána .. za minutu telefon že umřel děda. když jsem se ten den vracel domů, asi 1km od domu jsem našel místo 2*2 metry, kde bylo cca 600 obrovských zdravých klobouků.. děda se rozloučil. od tý doby tam chodím pravidelně a za 20 let, co to čekuju jsem tam už nikdy nic nenašel. ahoj dědo zdravím odpočívej v pokoji.. P.S.: nerostou :(