• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    R4K0SN1C4K: No jsme marný prostě :D budeme muset vzít do party experta asi
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ANIKEVESTIFEX: hnojník
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAK89: 0.6 - 0.7 g kdyz to dobre homogenizujes a napechujes.
    HANSHOLER
    HANSHOLER --- ---
    ANIKEVESTIFEX: ještě jedno poznávací znamení je Mycelium - bílá pavučina pod vrstvou listí, ze které houbicky vyrůstají a jsou jí navzájem propojené. To na fotce určitě není .
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    A totok? :))

E2E4
    E2E4 --- ---
    SUPERMARIO: prijde mi ze to jsou 2 druhy, roste to na podobnych mistech jako kopinatky, rikam jim maly sedivky a maly oranzovky. :)
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    bohužel jsem neměl foťák, ale našel jsem houby naprosto identický tvarem k lysohlávce modrající. akorát měly na kloboukách černý fleky, nebyl sem jistej, vzal to domů, nechal uschnout a po uschnutí je uplně jasný, že to lysiny nejsou.ale když byly čerstvý skoro sem tomu věřil a málem je snědl. takovýchto špiček viz níže, roste teď miliarda, kdyby se z toho aspoň smaženice dala udělat :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    SUPERMARIO: většinou bych řekl špička travní.
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    Vim ze o lysohlavky nejde, presto by mne zajimalo jaky druh to je...

MUTZ
    MUTZ --- ---
    STICKYGREEN: Já sbírám velký houby pod jemnou vrstvou listí. :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    Tak letos pražské místo ani klobouk, asi bylo moc sucho :(
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    ENGUMAZ: Aaa, dutá noha, díky :) i tvar klouboučku bych řekla.. jojo, koukám koukám. Dík!
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ANIKEVESTIFEX: To neni. Noha nikdy neni duta. Celkove je houba nekrehka, nelame se, kdyz ji zmacknes. Zvejkackovita. Neco jako umely kozy :)
    Projed si fotky zde a musi ti to byt jasny
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    Čau :)
    Jsem absolutní začátečník, co se sběru týče. Zítra bychom chtěli vyrazit poprvý, asi někam na Vysočinu, to misto zas moc nehrotíme, prostě buď najdem nebo ne, kdyztak se jen projdem v lese, ale spis jsem zmatená z tech dvou druhu - kopinatky a český a obávám se, že prostě nepoznám, zda je to taková lysohlávka, co já chcu.
    Samozřejmě je znám v usušeným i neusušeným stavu, ale prostě jsem nikdy nesbírala a kolikrát mám pocit, že všechno, co najdu jsou ony.. Takže rostou úplně všude? :D teď jsem byla na kole na Jihlavsko-Žďársko-Brodsko na pomezí a našla jsem třebas toto (viz.foto), ale přišlo mi, že je to moc žlutý, ale tady z příspěvků začínám chápat, že žluta úplně neva.. nebo jak to je?
    Ale je pravda, že ty co jsem našla byli moc křehký, což teda asi znamená, že to nebyly ony.. Nevím o tuhosti mi nikdo nic dosud neříkal, taky mě napadlo, že byly ještě proste moc malinký..
    Díky a sorry za neznalost :))

ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Nasbíral jsem celkem dost hub , bohužel se mi při sušení skoro rozpadly na prach. Má někdo zkušenost s rozemletím a dávkováním v kapslích? Nevím, jestli takové množství zvládnu navážit - zajímá mě reálná zkušenost, kolik se toho vejde do kapsle vs. ekvivalent hub na ks. Nahrubo/jemno namleto atd. Klidně do zprávy. díky
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    dokonce uz i na zahradu nam vlezly..
    Po obede poslu fotku :)
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    CLOVICEK: jasně, souhlas, musel bys to mít 50krát do roka na jídelníčku, aby se nasáknutý škodliviny nějak výrazně projevily. ber mě s rezervou, jsou to rozumy od člověka co si strčí cigáro do huby a pak lamentuje nad houbama uprostřed Ostravy :)
    POOWL
    POOWL --- ---
    V bazaru ksem objevil starsi verzi tadytoho odsavaciho zvonu na zavařování:
    Odsávací zvon (vývěva) na zavařování - 750,00Kč: SONIX, výroba kuchyňských potřeb: škrabka, otvírák
    http://eshop.sonix.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=11&products_id=245
    Mohlo by to být dobrý v tom že odsaješ vzduch který je při skladování sušiny ve sklenici nežádoucí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam