STICKYGREEN: To je asi tak stejné, jako bych řešil, že většina mouky, cukru atd. je vyrobena ze surovin, které rostou kolem dálnic, u měst, nebo průmyslových podniků. Jasně, houby těch sraček do sebe natáhnou více, než jiná "flóra", ale nežeru je po kilech a pravidelně, abych se nad tím musel pozastavovat, nebo tomu přikládat nějaký význam. Tvé pravidlo, že rostou, nebo nerostou... Rostou určitě, jen je asi často prostě nenajdeš. Znám místa, kde šlápneš na spadané listí a noha ti klesne o 30 čísel, jaká je tam vrstva, stačí lehce odhrnout a sbíráš. Holt každý to má jinak. Já se v tom listí rád prohrabu a sbírám i malé sirky. Proč ne, když už je najdu. Najít jich stovky, tak si vybírám, ale to se mi ještě nestalo. Na loukách se asi sbírají pohodlněji, než v hlubokém lese, tam toho listí tolik není no, ale kopinatky jsem osobně ještě neměl štěstí potkat.
Mimochodem, ve středu jsem byl na Hadince - nasbíráno asi 100 ks krásných bohemic. Počasí vyšlo perfektně. Hodně lidí mi říká, že houby teprve začínají. Záleží asi jak kde, ale je fakt, že v říjnu bylo ještě pomalu léto.