• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MUTZ
    MUTZ --- ---
    STICKYGREEN: 50x do roka, je to tedy o hoodne moc? Jsem zmaten, hlavne po lonsku. Jeste ze sbiram vysocinsky bohemicy, esence ceske bio prirody :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    HONZAK89: taky mi to prijde zvlastni. Casto susim i s ponoci silikagelu, kdy je to za jeden den vysusene na kost. Ale ze by se rozpadly, to mi na lysiny moc nesedi, ale asi to mozne je. Kazdopadne zvlastni
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ELDA: Vůbec, prostě a jednoduše, jedna várka byla blízko topení v průvanu, druhá várka byla sušena jinde a je ok (stejný sběr). nehledal bych v tom žádnou vědu.
    ELDA
    ELDA --- ---
    HONZAK89: napadají mne leda červy...
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    ELDA: Jsem si na 100 jistý, že to jsou lysny. Nevím jak je to možné. Jedna várka je ok, druhá skoro na prach.
    ELDA
    ELDA --- ---
    HONZAK89: Jseš si jistý, že se jedná o lysiny, v životě jsem nezažil, že by se rozpadly...
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    R4K0SN1C4K: No jsme marný prostě :D budeme muset vzít do party experta asi
    R4K0SN1C4K
    R4K0SN1C4K --- ---
    ANIKEVESTIFEX: hnojník
    MRTY
    MRTY --- ---
    HONZAK89: 0.6 - 0.7 g kdyz to dobre homogenizujes a napechujes.
    HANSHOLER
    HANSHOLER --- ---
    ANIKEVESTIFEX: ještě jedno poznávací znamení je Mycelium - bílá pavučina pod vrstvou listí, ze které houbicky vyrůstají a jsou jí navzájem propojené. To na fotce určitě není .
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    A totok? :))

E2E4
    E2E4 --- ---
    SUPERMARIO: prijde mi ze to jsou 2 druhy, roste to na podobnych mistech jako kopinatky, rikam jim maly sedivky a maly oranzovky. :)
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    bohužel jsem neměl foťák, ale našel jsem houby naprosto identický tvarem k lysohlávce modrající. akorát měly na kloboukách černý fleky, nebyl sem jistej, vzal to domů, nechal uschnout a po uschnutí je uplně jasný, že to lysiny nejsou.ale když byly čerstvý skoro sem tomu věřil a málem je snědl. takovýchto špiček viz níže, roste teď miliarda, kdyby se z toho aspoň smaženice dala udělat :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    SUPERMARIO: většinou bych řekl špička travní.
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    Vim ze o lysohlavky nejde, presto by mne zajimalo jaky druh to je...

MUTZ
    MUTZ --- ---
    STICKYGREEN: Já sbírám velký houby pod jemnou vrstvou listí. :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    Tak letos pražské místo ani klobouk, asi bylo moc sucho :(
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    ENGUMAZ: Aaa, dutá noha, díky :) i tvar klouboučku bych řekla.. jojo, koukám koukám. Dík!
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ANIKEVESTIFEX: To neni. Noha nikdy neni duta. Celkove je houba nekrehka, nelame se, kdyz ji zmacknes. Zvejkackovita. Neco jako umely kozy :)
    Projed si fotky zde a musi ti to byt jasny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam