• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: já si nedávno zopakoval přednášku od Borovičky z 2012 a těch příbuznejch potvor je dost.
    chtěl jsem říct, že to je nějakej zasranej hnojník, ale ani v tom nemám jistotu, jen by to vysvětlilo ty tmavý lupeny
    KUATO
    KUATO --- ---
    PALEONTOLOG: to sedí, stonky jsou tuhé a podhoubí se tomu trhalo, štípal jsem to já, abych to nežral s hlínou :o). zvláštní žlutou barvu klobouků si pamatuju :o). modře to ale neprokvétalo nikde. chuť vcelku neutrální, nijak výrazná. ale obhajovat je moc nechci, když nešlapou.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUATO: lupeny jsou asi ok, zkus barvu výtrusů, ale nelíbí se mi ty klobouky a nohy, lysohlávky jsou tuhý houby, to vytrhneš dřív podoubí než uštípneš stoek. se zaměr na klobouky medové barvy s modrýma flekama
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUATO: mobil to přepnul do takového studeného filtru, jinak barva je reálně teplejší. lokalita opavsko.
    KUATO
    KUATO --- ---
    co tohle?

protože i když bych řekl, že by měly být, tak i při pěti kusech neaktivní. když srovnám s tím, co jsem měl tři roky zpátky od Jihlavy, tak nesrovnatelné :o(
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    K4N3C: mam info ze v okoli Sazavy uz rostou. Chtel bych se ve stredu zajet podivat, tak sem pak dam info.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JAYBEE: ono je to podhoubí taky aktivní, ale nějak si to neumím představit sežrat. asi nějakej čajík by z toho šel
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    PALEONTOLOG: Jo no, mi to došlo když jsem dosbíral. Když ony šly tak snadno ven...aspon jsem si ověřil jejich pověstnou houževnatost a že se fakt jen tak nerozpadnou. Příště už to bude čistá práce :D
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    K4N3C: U nas na Slapech zatim nic. Ale tady je to letos s houbama obecne na prd, jak to tu masivne umira / kaci se
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    K4N3C: včera jsem na náhodu zkusil tři místa kolem sázavy, ale bez výsledku. nicméně nejsem zrovna povolanej houbař :)))
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    Zkousel uz nekdo stredni Cechy?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IXTREMIST: pics or didnt happen
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Brno Bystrc přehrada - vylezu z člunu si ulevit, podívám se pod nohy a 100 modravejch se na mě směje :-))
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    Pár kousků z Hané:

HANSHOLER
    HANSHOLER --- ---
    VOJTASAN: jj, hezký
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    Trefil jsem se nebo ne, prosím?

HANSHOLER
    HANSHOLER --- ---
    Rodinka

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Útěchov a Vranov u Brna: většina lesa nic, ale pár velmi specifických míst zejména hned u vesnice v kopřivách a rumištích ve strouhách,u silnice a přímo na tur. značce docela koberce (p.arcana)
    STREAM
    STREAM --- ---
    DRASTICS: nevim jak v Jihlave, ale kdyz zajedes jeste trošku vejs, do okoli Sečsky přehrady tak docela žně
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    GUMIDEK30
    GUMIDEK30 --- ---
    CHEMIST: Tezko rict takhle. Ty houby sou vzdy jiny my davali 15 kop. a bylo to akorat a pak v Jihlave na koncerte skylinu 8 jihlavskejch a to bylo mega jizda :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam