• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    SIK0VNY: Nějaký fotky připojuji. Bohužel spodní stranu - lupeny nafoceny nemám. Na suchých už to moc poznat není. Ale Slappy je má pěkně vyfoceny SLAPPY:

ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    Tak uz. Stechovice /Slapy

SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    MORRELLI: Super, už jsem myslel, že tam na ně nikdo nechodí : )

BROZKEFF: Díky, takže tyto vidím na bohemicy..

Pozor, dá se narazit i na takovéto situace, kdy takřka v jednom trsu vyrůstají různé houby:

PALEONTOLOG: Sorry, nemam zápalky : )

HAWLIS: Díky! Edge mi je taky zobrazil. Ukázalo se, že Chrome se najednou rozhodl, že nebude na zabezpečených stránkách zobrazovat obrázky z nezabezpečených zdrojů. Pomohlo v prohlížeči přidat nyx jako povolenou výjimku : )
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, potvrdí někdo výskyt? světlá nad sázavou:) dík
    YAVO
    YAVO --- ---
    MATT: Děks ;-)
    SIK0VNY
    SIK0VNY --- ---
    MORRELLI:
    MORRELLI: mas fotky?
    SIK0VNY
    SIK0VNY --- ---
    Houbook v1.0

V této houbrožuře najdeš souhrn nejdůležitějších informací o většině druhů lysohlávek, které rostou na území České republiky. Cílem není nabádání ke konzumaci hub z rodu Psilocybe, ale rozšíření povědomí širšího publika a odbourání mýtů o těchto krásných organismech.

Houbook se bude postupně vyvíjet s každou další verzí. Budu rád za připomínky, odhalené chyby a všechny vaše podněty.

houbook/Houbook.pdf at main · houbanda/houbook · GitHub
    https://github.com/houbanda/houbook/blob/main/Houbook.pdf
    KUBAL
    KUBAL --- ---
    MORRELLI: To je super, ještě řekni, že bydlíš 5km odtama a budu cítit křivdu:D
    MATT
    MATT --- ---
    SIK0VNY:
    YAVO:
    houbook/Houbook.pdf at main · houbanda/houbook · GitHub
    https://github.com/houbanda/houbook/blob/main/Houbook.pdf
    YAVO
    YAVO --- ---
    SIK0VNY: Čeče on už ten odkaz nefunguje,nešlo by to nějak zpřístupnit? Chtěl jsem to poslat kámošovi
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    KUBAL: Tak dle houbooku jsem včera ve vjenském újezdu Březina nasbíral Bohemiky. No bylo jich na kombajn :-)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ASAAHI: nevim jestli to je zrovna tahle, ale nejaka helmovka to bude urcite, dobra prace. Vzhledove mi prijdou bliz mlecna, modrava nebo ryhonoha, ale po pameti uz to lip neurcim.
    SIK0VNY
    SIK0VNY --- ---
    HAWLIS: tak to jsem rad ze vse funguje:)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SIK0VNY: haha no vidíš, jak to vůbec nestáhl a jen otevřel vlastně jen odkaz v Edgi a viděl jen náhledy:))) tak jo, všechno funguje perfekt :)
    KUBAL
    KUBAL --- ---
    MIKEFINDER:
    GHOSTDOGG:
    děkuju a omlouvám se, že jsem zapomněl na filtr
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    _JARA: jasný, ty čtyři dole jsou celkem jasný, ono to bylo vlastně spíš na dotaz ESTEN
    _JARA
    _JARA --- ---
    ASAAHI: sedive jo. ale par kandidatu tam vidim, tem by chtelo zkontrolovat zespoda barvu a tvar vytrusnic.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    KUBAL: Akorát riskuješ, že ti to celé zplesniví nebo zkvasí. Med nemá rád vodu.
    ASAAHI
    ASAAHI --- ---
    JAYBEE: imho helmovka šedá:
    Helmovka šedá - Mycena cinerella (P. Karst.) P. Karst. 1879 | www.ohoubach.cz
    http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/1153/Helmovka-seda/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam