• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    TRUPEEK
    TRUPEEK --- ---
    KERRAY: Ano ředkvičkové aroma je vodítko. Plus na lokalitě podle čichových vjemů poznám jestli rostou nebo ne, ale to je velmi subjektivní. Jen mám zkušenost, když tu známou vůni na známé lokalitě zachytím, najdu a dost, když ne tak třeba také ale sporadické kusy dále od sebe.
    Máte to někdo podobně?
    Ne nemyslím si že jsem blázen, jen mě to zajímá :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    je potřeba k tomu čichnout, z našich končin je tam specificky kořeněná vůně, nebo jsem slyšel ředkvičková, ale ne typická houbová
    TRUPEEK
    TRUPEEK --- ---
    CURFEW: Ty spodní svetlé Ne. Celkem různorodá směs. Chápu, že asi začínáš a je dobře, že se zeptáš. Ono sbírat jde všelicos, ale jíst to metodou pokus omyl nechceš. Těch horních šest kusů na 90% ano, s tou výhradou, že fotka je fakt mizerná.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    CURFEW: Ne.
    CURFEW
    CURFEW --- ---
    V horní části horská,co myslíte? Ty spodní světlý ??

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SHIMPOSTROJ
    SHIMPOSTROJ --- ---
    okolí Litvínova

CURFEW
    CURFEW --- ---
    Co tyhle identifikujete? Takova zelenomodrajici

BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ISHY: helmovek je spousta druhu. jaky druhy jedli? redkvickovou,naruzovelou? nebo ty krvavejici, safranove apod?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ISHY: to delala cela sibir, jedli muchomurky cerveny, tigrovany a jiny psychoaktivni houby
    ISHY
    ISHY --- ---
    ISHY: Připíši jen, že to nikomu nedoporučuju. Sám jsem to nikdy nezkoušel!
    ISHY
    ISHY --- ---
    Kdysi mi vyprávěl jeden amatérský mykolog (starší pán), že na srazech mykologů ty helmovky normálně jedí a že je to jako dát si panáka. Dost mě to překvapilo, bo jsem si nedovedl představit jak tam ty dědci ty houby sází. Ale ukazoval mi ji i v atlase a dost na tom trval :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    pojnta je, ze pokud je v helmavkach muskarin, muscimol n. kys ibotenova, tak jsou psychoaktivni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCIDER: ale prosimtebe
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PALEONTOLOG: v ty muskarin neni....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: a zapomnela jsem se zeprat, muchomurku cervenou znate?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GALADAR: helmovky s psilocybinem? Jaky druh? To by byl mykologicky objev stoleti. Řada helmovek obsahuje muskarinove jedy, ne psilocybin.
    GALADAR
    GALADAR --- ---
    CHILDRENOFKARMA: Rostly u přehrady na Borech ve svahu, ale je to dost známá lokalitka. Vhodné odlišit od helmovek, kterých tam roste požehnaně i kolem cesty, taky údajně fungují ale IMO je po nich dřív špatně než dobře :)
    CHEMIST
    CHEMIST --- ---
    Jizerky dneska. Taky spousta prcků, sezona určitě není u konce :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam