• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    BROZKEFF: Hele stejný "penizovky" sem bohužel nacházel x let z5 pod Krušnejma horama. V lese samo, ale na místě s vysokou trávou a ten fialovočernej prach si pamatuji taky dobře. Kamo 15 let z5 to bude. Každopádně moravica ne e.
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    CURFEW: Ty první dvě z leva v druhém řádku se tomu podobají asi tak nejvic z toho "menu" co tady máš. Říkám PODOBAJÍ!!!!! Co to znamená? Co máš na fotce si doufám vyhodil a hodně štěstí příští rok.....
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DSTEPZ:
    Spíš je důležité být skeptický k systému tzv. duševního zdraví. Psychedelika jsou jen další chapadlo, kterým si tě ideologie chytí pod krkem ;))

Psychedelics Are Not a Mental Health Panacea
    https://www.samwoolfe.com/2021/07/psychedelics-are-not-a-mental-health-panacea.html
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRASTICS: v pohodě :)) ale na ten dokument raději nekoukej, je to poměrně dost nebezpečný :D
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    DSTEPZ: Ja s tebou veskrze souhlasim, jen hazim druhej uhel a spytuji, ale dokument jsem neshlíd.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRASTICS: nepovídej :)) Rozhodně už dle povahy dotazu id IOM_NUKSO nepovažuju za nesvépravnýho jedince a taky bych nečekal, že si v návaznosti na mojí reakci sedne někde v parku a nasype do sebe bez dohledu 3mg psilocybinu. Zeptala se zde poměrně fundovaně a svůj dotaz raději směřovala i ke "kompetentnějším", jejichž strohou reakci zde i sdílela. Zároveň se v téhle reakci už bohužel tolik nepracuje s variantou, kdy by jako klient byla ochotna zmíněnou terapii podstoupit po úpravě nebo úplným vysazením farmak aneb raději se zeptaj svýho felčara – mne by taková odpověď jdednoduše neuspokolila. Ten dokument, kterej jsem tady zmínil, s onou verzí pracuje a na třech velice složitých subjektech mapuje, jakých výsledků lze při té zmíněné terapii dosahovat, ať už krátkodobých nebo dlouhodobých, ale hlavně v mnoha ohledech pozitivních, takže si za svým původním komentářem stále stojím.
    Bohužel jsou v místním nyxím publiku i tací, jež se kvůli svý omezenosti a neschopnosti vést akademickou diskuzi defaultně vymezují vůči jakýkoliv formě alternativních zdrojů, ale tak nejsem tady první rok, žejo :))
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    DSTEPZ: za me jde o odpovednost. Jestli si s dotycnym ID sednes, nafutrujes do nej 100 hub a poneses nasledky, tak jsem uplne pro. Kdyz se to povede jupije. Kdyz to bude pohodova seance na jeden vecer bez dalsich ucinku, no prob. Ale jestli skonci v pakarne a treba do roka se este neco ve stavu zmeni, pujdes pak na pranyr pane Mengele - trestnepravne.

A jsme zpatky u toho. Ackoli jsem zastance "sam si sam" - mohlo se v tichosti ozkouset a odexperimentovat. Jestlize hledam radu u jinych, chci ziskat pro svuj krok podporu jejich odpovednosti za svuj cin, tak pak doporucit nelze odmitam odpovednost -takhle to hodnotim.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: ale no tak))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: já neodsuzuju ten dokument, odsuzuju tvoji vztahovačnost, agresi a nebezpečné rady.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: nebo jinak, možná by se na něj stačilo podívat než začneš z první odsuzovat něco, o čem nemáš ani páru
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: ty máš problém s pochopením psanýho textu? Pokud bys ten dokument viděla, tak zjistíš, že ty informace od psyche vůbec nevylučují, ale rozhodně je mnohem obsáhlejší než ta strohá odpověď mailem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: tvoje projekce jsou ňuńu a bludné - třeba o mé práci. Nic to nemění na tvé pozici, kdy bohorovně argumentuješ filmem opropti konkrétnímu doporučení konrkétních odborníků, kteří s tím pracují a kterým Iom nukso popsala svoji konkréní situaci.

Takže vono to s tou arogancí bude trošičku tvůj problém, že?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: lol, není to seriál, ale poměrně odborně zpracovanej dokument a zároveň je v něm řečeno, že taková forma terapie je stále ještě v plenkách a léčba není vždy samospásná. Pokud tímhle arogantním způsobem argumentuješ všem svejm kliošům, tak gratulki, pak se není čemu divit že máme v naší malý zemičce nejvíc psychiatrickejch lůžek na hlavu, co se Evropy týče
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: protože doporučuješ někomu s psychotickým onemocněním aby se řídil seriálem z neftlixu ignorovat dost klíčová varování lidí, kteří se terapeutucké práci s psychedeliky věnují.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Lol, ty minusy proc?:))
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    IOM_NUKSO: Uplne bych to nezavrhoval, samozrejme vzdy dodrzovat asistovanou lecbu a poresit tu dalsi medikaci, aby to nedelalo neplechu, ale jako odrazovej mustek pro nacerpani dalsich informaci muze poslouzit tenhle dokument https://m.imdb.com/title/tt8661404/
    Je to na netflixu, ale urco nekde stahnes
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    LETTADLO: Koukam na to jak vyvoranej vejr, ale před chvíli se ten prodejce s omluvou ozval, že prej ten zbytek pošle. Tak třeba se to fakt do vánoc stihne. Dam vědět.
    NEMI
    NEMI --- ---
    Poslední letošní Bohemica. Dnes Ondřejovsko. Za mě také hodně špatný rok.Moje letité místo, kde pokaždé žně, letos pár ostrůvků. I tak fajn podzimní procházky po lese, jako vždy.

LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    SUCZKER: každopádně děkujem za snahu a neváhej se aspoň ozvat když budeš někdy potřebovat nasměrovat v lese ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam