• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DRASTICS: inokulace cim? primo myceliem na kusu dreva? mam par tipu kde by se jim mohlo darit, ale nechce se mi rozhrabavat jedinej flek, kterej mam, tak asi zjara zkusim jen rozdrolit na vhodny misto nejakou starsi plodnici (ususenou)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Úštěk, Litoměřice, 1.1.2022, vlastni inokulace do terenu

XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZABAKA: optej se spis vedle (resp. bude stacit procist diskuzi kus do historie)
    [HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ]]
    SIK0VNY
    SIK0VNY --- ---
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    BROZKEFF: Hele stejný "penizovky" sem bohužel nacházel x let z5 pod Krušnejma horama. V lese samo, ale na místě s vysokou trávou a ten fialovočernej prach si pamatuji taky dobře. Kamo 15 let z5 to bude. Každopádně moravica ne e.
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    CURFEW: Ty první dvě z leva v druhém řádku se tomu podobají asi tak nejvic z toho "menu" co tady máš. Říkám PODOBAJÍ!!!!! Co to znamená? Co máš na fotce si doufám vyhodil a hodně štěstí příští rok.....
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DSTEPZ:
    Spíš je důležité být skeptický k systému tzv. duševního zdraví. Psychedelika jsou jen další chapadlo, kterým si tě ideologie chytí pod krkem ;))

Psychedelics Are Not a Mental Health Panacea
    https://www.samwoolfe.com/2021/07/psychedelics-are-not-a-mental-health-panacea.html
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRASTICS: v pohodě :)) ale na ten dokument raději nekoukej, je to poměrně dost nebezpečný :D
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    DSTEPZ: Ja s tebou veskrze souhlasim, jen hazim druhej uhel a spytuji, ale dokument jsem neshlíd.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRASTICS: nepovídej :)) Rozhodně už dle povahy dotazu id IOM_NUKSO nepovažuju za nesvépravnýho jedince a taky bych nečekal, že si v návaznosti na mojí reakci sedne někde v parku a nasype do sebe bez dohledu 3mg psilocybinu. Zeptala se zde poměrně fundovaně a svůj dotaz raději směřovala i ke "kompetentnějším", jejichž strohou reakci zde i sdílela. Zároveň se v téhle reakci už bohužel tolik nepracuje s variantou, kdy by jako klient byla ochotna zmíněnou terapii podstoupit po úpravě nebo úplným vysazením farmak aneb raději se zeptaj svýho felčara – mne by taková odpověď jdednoduše neuspokolila. Ten dokument, kterej jsem tady zmínil, s onou verzí pracuje a na třech velice složitých subjektech mapuje, jakých výsledků lze při té zmíněné terapii dosahovat, ať už krátkodobých nebo dlouhodobých, ale hlavně v mnoha ohledech pozitivních, takže si za svým původním komentářem stále stojím.
    Bohužel jsou v místním nyxím publiku i tací, jež se kvůli svý omezenosti a neschopnosti vést akademickou diskuzi defaultně vymezují vůči jakýkoliv formě alternativních zdrojů, ale tak nejsem tady první rok, žejo :))
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    DSTEPZ: za me jde o odpovednost. Jestli si s dotycnym ID sednes, nafutrujes do nej 100 hub a poneses nasledky, tak jsem uplne pro. Kdyz se to povede jupije. Kdyz to bude pohodova seance na jeden vecer bez dalsich ucinku, no prob. Ale jestli skonci v pakarne a treba do roka se este neco ve stavu zmeni, pujdes pak na pranyr pane Mengele - trestnepravne.

A jsme zpatky u toho. Ackoli jsem zastance "sam si sam" - mohlo se v tichosti ozkouset a odexperimentovat. Jestlize hledam radu u jinych, chci ziskat pro svuj krok podporu jejich odpovednosti za svuj cin, tak pak doporucit nelze odmitam odpovednost -takhle to hodnotim.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: ale no tak))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: já neodsuzuju ten dokument, odsuzuju tvoji vztahovačnost, agresi a nebezpečné rady.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: nebo jinak, možná by se na něj stačilo podívat než začneš z první odsuzovat něco, o čem nemáš ani páru
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: ty máš problém s pochopením psanýho textu? Pokud bys ten dokument viděla, tak zjistíš, že ty informace od psyche vůbec nevylučují, ale rozhodně je mnohem obsáhlejší než ta strohá odpověď mailem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: tvoje projekce jsou ňuńu a bludné - třeba o mé práci. Nic to nemění na tvé pozici, kdy bohorovně argumentuješ filmem opropti konkrétnímu doporučení konrkétních odborníků, kteří s tím pracují a kterým Iom nukso popsala svoji konkréní situaci.

Takže vono to s tou arogancí bude trošičku tvůj problém, že?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    ZUZKAOU: lol, není to seriál, ale poměrně odborně zpracovanej dokument a zároveň je v něm řečeno, že taková forma terapie je stále ještě v plenkách a léčba není vždy samospásná. Pokud tímhle arogantním způsobem argumentuješ všem svejm kliošům, tak gratulki, pak se není čemu divit že máme v naší malý zemičce nejvíc psychiatrickejch lůžek na hlavu, co se Evropy týče
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DSTEPZ: protože doporučuješ někomu s psychotickým onemocněním aby se řídil seriálem z neftlixu ignorovat dost klíčová varování lidí, kteří se terapeutucké práci s psychedeliky věnují.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Lol, ty minusy proc?:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam