• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KOCOURR:
    KOCOURR: Tak nevím, je na ně hrozně brzo, blánku na klobouku mají, nohy se taky nelámou úplně samy, nalezeno na místě, kde se v předchozích letech taky vyskytovaly, co myslíte vy ostatní, jsou nebo nejsou?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMBERNAU: lol, uz jsem koukal, ze jsou to spis nejaky helmovky :)
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    SUCZKER: Zalezi, co bys s tim chtel delat.
    LETTADLO
    LETTADLO --- ---
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AGRICULTEUR: to miluju kdyz odbornik zodpovi dotaz ve stylu: neni to vylouceno :) ale davam plus za kontaktovani spravny osoby
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Psal jsem borovickovi a taky potvrdil že to může být pravda... Tak příští podzim držte palce, třeba se zápisu do vědeckých análů ;)
    PMA
    PMA --- ---
    AGRICULTEUR: Jako psylocibe roste po celém světě v různých varietách, takže proč ne. Spíše jak je poznat, viděl jsem fotky hub do kterých bys to neřekl, a lysohlávky to byly. No moc jsem ti asi nepomohl, ale někdo bude moudřejší.
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Ahoj, jsem v Mongolistanu a donesly se k mým uším zvěsti že v oblasti jezera Khovsgol by se měly vyskytovat jakési houby psychoaktivní.. určitě se nejedná o muchomůrky a dle popisu mi to sedí na lysiny.. tedy dotaz na mykology.. je to možné?? Abych se na podzim nehonil za přeludem
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    XCIDER: V podstate 2 cely sbirani jsem ustipaval ty omylem vytazeny spodky noh s myceliem, semtam vzal kus dreva s myceliem a hazel do igelitaku na psi hovna. Taky jsem po suseni sesbiral vsechen ten bordel, co z toho opadal/ material zbytku plodnic a predpokladam vsechny spory, co z toho vypadaly. Nasledne jsem byl nakej linej a nechal to v igelitaku na chodbe (temneji a chladneji) - asi o mesic az dva dyl, nez jsem puvodne planoval - lemplactvi/ zevlactvi/neschopnost rozhodnout, kam to pujde. Byl jsem naockovanej z tech 600 m.n.m., taxem si chtel popojet na nejaky kopec okolo. Mezi tim mi v igelitaku stihly naskakat buttons a vycouhnout se asi 10cm nohy uzoucky s takrka nulovym kloboukem. Taxem to otevrel, aby mely trochu vic vzduchu, ale tim sem zastavil to zapařeníčko, a když to začlo schnout jsem to celý vyhodil asi na 5 kýblů pilin a štěpky, co jsem měl z řezaní dříví. Hozeno pod mojí oblíbenou hrušeň v taký romantický cestičce na okraji lesa - kolega rikal, ze ovocny stromy jsou jejich nejepší žraní - taxem pridal i par naslapanejch větví. Jak dopadly ty original buttons/ zarodky nevim, bo jsem je pocukroval pilinama a nechal byt, tahle jedina pod listim a suchejma travama, kterejma sem to zakryl vykoukla - samo ji tam taky necham, aby probehl celej rozmnožovací cyklus. Fota snad casem dodam. Strasne neschopnej a linej. Vidime co za rok
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DRASTICS: inokulace cim? primo myceliem na kusu dreva? mam par tipu kde by se jim mohlo darit, ale nechce se mi rozhrabavat jedinej flek, kterej mam, tak asi zjara zkusim jen rozdrolit na vhodny misto nejakou starsi plodnici (ususenou)
    DRASTICS
    DRASTICS --- ---
    Úštěk, Litoměřice, 1.1.2022, vlastni inokulace do terenu

XCIDER
    XCIDER --- ---
    ZABAKA: optej se spis vedle (resp. bude stacit procist diskuzi kus do historie)
    [HOUBARIUM ... [ vse o kultivaci ]]
    SIK0VNY
    SIK0VNY --- ---
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    BROZKEFF: Hele stejný "penizovky" sem bohužel nacházel x let z5 pod Krušnejma horama. V lese samo, ale na místě s vysokou trávou a ten fialovočernej prach si pamatuji taky dobře. Kamo 15 let z5 to bude. Každopádně moravica ne e.
    _PLWI_
    _PLWI_ --- ---
    CURFEW: Ty první dvě z leva v druhém řádku se tomu podobají asi tak nejvic z toho "menu" co tady máš. Říkám PODOBAJÍ!!!!! Co to znamená? Co máš na fotce si doufám vyhodil a hodně štěstí příští rok.....
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DSTEPZ:
    Spíš je důležité být skeptický k systému tzv. duševního zdraví. Psychedelika jsou jen další chapadlo, kterým si tě ideologie chytí pod krkem ;))

Psychedelics Are Not a Mental Health Panacea
    https://www.samwoolfe.com/2021/07/psychedelics-are-not-a-mental-health-panacea.html
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    DRASTICS: v pohodě :)) ale na ten dokument raději nekoukej, je to poměrně dost nebezpečný :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam