Celkem mě překvapuje, jaké emoce to tady vzbudilo. O jakých nájezdech smažek tady mluvíte? Psychedelika smažky moc neberou, protože z nich často mývají badtripy. Houby a psychedelika obecně nejsou pro každého a už vůbec ne spása pro všechny.
Já osobně s tvorbou mapy a výzkumem růstu nemám nic společného, kromě toho, že znám jejího iniciátora. A tím je Martin Duřt, kterému jde primárně o provedení časové analýzy výskytu hub v návaznosti na klimatickou mapu.
Nemůžu tady mluvit za něj, ale mě se zdá dostatečně příčetný a navíc se systematicky věnuje harm reduction a edukaci mladých lidí, aby se právě předešlo těm badtripům.
Nevím jestli se tady všichni odpůrci cítí jako jediní vyvolení k užívání magických hub a nedochází jim historické konsekvence, ale faktem je, že kdyby tenkrát Marie Sabina nepřijala Gordona a později třeba taky Alberta Hoffmanna s jeho syntetickým psilocybinem, tak byste nejspíš místo lysohlávek dávali možná tak houby s octem.
Dle mého je cesta informační osvěty správná věc. Není nic horšího, než lidi zneužívající látky měnící vědomí nevědomým způsobem. Před dvaceti lety bylo u nás informací minimum a člověk se musel daleko víc pídit, ale doba se změnila.
Pokud je mi dobře známo, tak tady nikdo nechce vyzrazovat konkrétní fleky do nějakých map, ale jde o obecně širší pásma území.
Navíc ty místa se v průběhu let mění, tam kde rostlo před lety nic není a naopak vznikají místa jiná.