• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KUNDRASA: Podstata reality a otevřené srdce říká l, že každý kdo vidí věci jinak než ty je zabedněný hlupák, zatím co ty jsi lepší člověk, který si to poctivě odpracoval aby viděl ten správný a jediný potenciál?

Nebo co si snažis dokazat temi povysenimi kecy, které začaly tím, že se něco prostě musí žvýkat, jinak je to špatně?

Nebo hluboká spiritualita je postavena na žvýkání?
    KUNDRASA
    KUNDRASA --- ---
    DANII_DP: Hlubší pochopení? To, že někdo užívá houby, přece ještě automaticky neznamená, že porozuměl skutečné podstatě reality a má otevřené srdce. Řada uživatelů hub nedokáže plně docenit jejich potenciál a už vůbec netuší, jak s těmito hluboce spirituálními nástroji správně pracovat. V naší kultuře se bohužel obvykle užívají jen pro zábavu - jako prostředek úniku do fantazie či kvůli estetickému vytržení, které způsobují.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MR_KEV: no to "bez vzduchu" je hodne diskutabilni, to bys tu drt musel pred vakuovanim slisovat pod velkym tlakek do placicky. Ale je fakt ze je to spis akademicky problem, pokud ti to vydrzi vakuovany i po delsi dobe, asi toho nedegraduje tolik aby to bylo poznat...
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    KUBAJZZ: kapslovani chceme taky zkusit s kámošem z části, tenhle rok experimentujeme.. něco nadrcený zavakuovany, něco nenadrceny zavakuovany, něco zavakuovany v mrazáku, kapsle, naložení do medu. :D uvidíme co bude nejlepší
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    XCIDER: jasně když zvětšíš povrch tak by víc oxidovaly, kdyby měly jak.. Ale když jsou absolutně bez vzduchu vlhkosti, světla a tepla tak jestli jsem ty pravidla skladování správně pochopil, neměly by oxidovat prakticky vůbec:)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    XCIDER: Vroucí fakt ne :) Zatím prosté rozdroleni na vhodné místo nepřineslo kýžený výsledek, tak to chci nějak více podpořit...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    MIKEFINDER: vyluh asi nemyslis ze zaliti vrouci vodou? :D
    jinak se studenou vodou by to asi slo, stejne jako prostym rozdrolenim susenych hub na vhodne misto, koneckoncu takhle se ty houby rozsiruji i samovolne...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANII_DP: pochopení pro vygumovanýho ezouše u mě nenajdeš, ten člověk má v horní části mozkovny obláčky a v té spodní bramboračku. kdyby o ezu psal alespoň člověk, kterej ví, že houby a rostliny jsou jiný říše organismů, pak by mi to snad ve věcný diskuzi ani nevadilo a pochopil bych, že se v názorech lišíme. ale tohle je příliš velká vygumovanost, s houbama není prdel, otrava je stále za rohem. duše lesa ti fakt nic nepošeptá, takže se vraťme k racionální vědecký bázi, která je tou nejbezpečnější známou cestou.
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BSB: resis picoviny :) Ne, neni. Ja chtel 0.5g, protoze za 1. se to lepe polyka jak vetsi kapsle a za 2. muzes jet i microdosing... Jinak jsem jich do sebe cpal i 40, kdyz byla chut na vetsi vylet :) To jsou ale psilocybe cubensis...
    BSB
    BSB --- ---
    KUBAJZZ: není to zbytečně moc želatiny 10 kapslí?
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Jak se dá založit spot bez mycelia - jen s pomocí starších (předloňských) hub se spórami? Asi naivně si to představuji tak, že na štěpku naleju výluh z hub a posypu to zase štěpkou / větvičkami pámelníku. Je to funkční cesta?
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    BSB: 0.5g
    BSB
    BSB --- ---
    KUBAJZZ: á gram kapsle? :D
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    Ja teda osobne preferuji kapslovani... :)

IMG-20150508-163936

IMG-20150508-164605

20150129-202715
    MAZZAK
    MAZZAK --- ---
    miminka

XCIDER
    XCIDER --- ---
    DANII_DP: ne kazdy uzivatel veri na ezoblaboly :)
    ja teda neminuskoval a drceni hub (obzvlast predem) mi taky prijde jako hloupost, spis teda z praktickych duvodu, nadrcenim se mnohonasobne zvetsi plocha, kterou jsou ucinne latky vystavene oxidaci. ja osobne ususene houby (jen klobouky) balim natesno do neprodysnych sacku a skladuju v mrazaku. Nadrtim je jen pokud z nich delam caj/lihovy extrakt a to tesne pred pripravou
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    nechápu ty mínusy u něj, navíc teda od vás, jakožto uživatelů bych čekal hubší pochopení…
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MR_KEV: no to právě syrový houby do zaludku nechci, mě stačí ten spirit(us). stejně bych to udělal i s čajem, houby nechám prostě na dně. jednou jsem zaprasil a zkusil z těch hub druháka, ale skoro nic tam už není, není důvod se tím zabejvat :-)
    MR_KEV
    MR_KEV --- ---
    PALEONTOLOG: já ten vodovy :D extrakt dělám tak, že udělám čaj z heřmánku a čerstvého zazvoru, přidám med a citron a potom vypiju i s houbami, takže i extrakt i houby, ale chutná to tak jak kdyby tam žádný houby nebyly :D lihový extrakt zní zajímavě rozhodně, ty houby pak vyhodis po těch třech minutách nebo taky vypiješ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUNDRASA: na strkání syrovejch hub do žaludku už jsem vážně starej, poslední co chci je polykat jejich těla, to je jen odpad.
    MR_KEV: čaj je extrakt vodou, já volím extrakt lihem :) prostě zaleju pár hub kvalitním pitím a počkám 3 minuty, nemusím pak řešit, co jsem jedl předtím a co budu jíst po tom.
    KUNDRASA: no jo, to je ale rébus, jak podruhý rozmělnit už jednou rozmělněnou houbu? jak si s tím vesmírná moudrost poradí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam